ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2009 @avgoust Από τη στιγμή που το υποστύλωμα σου είναι σε επαφή με το τοίχωμα υπογείου και η σκυροδέτηση είναι ενιαία χωρίς τη δημιουργία κατακόρυφου αρμού, εκτιμώ ότι δεν έχεις κοντό υποστύλωμα.
Toxus1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2009 Καλησπέρα. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν το υπόγειο θεωρείται αμετάθετο ή όχι. Αν είναι αμετάθετο (που μάλλον δεν είναι), δεν τίθεται θέμα κοντού υποστυλώματος, αφού δεν υπάρχει σεισμός κλπ. στη στάθμη αυτή. Αν είναι μεταθετό, θεωρώ πως η σεισμική δύναμη που θα καταπονήσει το στύλο είναι σημαντικά μειωμένη, σε σχέση με τους υπόλοιπους ορόφους, λόγω της παρουσίας των τοιχείων υπογείου. Οπότε θα έλεγα να το θεωρήσεις ως "θέσει" κοντό, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και μάλιστα δεν πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι αντιοικονομικά (δηλαδή, από την όποια εμπειρία μου, έχω παρατηρήσει τα δυσμενέστερα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στη στάθμη του ισογείου, ακόμα και αν εκεί δεν είναι κοντό το υποστύλωμα). Να το θεωρήσεις κοντό, και στην πράξη οπλισέ το ως ένα σώμα - οπότε ΕΣΥ θα ξέρεις οτι δεν είναι κοντό στην ουσία...
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Πόσο πρέπει να είναι η απόσταση L , για να μη δημιουργηθεί κοντό υποστύλωμα? Αναφέρομαι σε πλαίσιο ανωδομής με οπτοπλινθοδομή.
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 sundance νομίζω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να απαντήσει κάποιος με βεβαιότητα ποια είναι η ασφαλής απόσταση που θα σου εξασφαλίσει εξάλειψη αβεβαιοτήτων! Ακόμα και ο Κανονισμός δεν λέει κάτι ξεκάθαρα! Σε ανάλογες περιπτώσεις λοιπόν φύλαγε τα ρούχα σου και έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να γίνει και κοντό, ώστε να έχεις μεριμνήσει για εξασφάλισή του. Εξάλλου αυτό που αναφέρεις είναι "θέσει" κοντό υποστύλωμα που όπως πολύ καλά θα ξέρεις δεν προσομοιώνεται ούτε από τα προγράμματά μας (τουλάχιστον στο Fespa που χρησιμοποιώ).
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 ilias είναι δυσκολο (ακολουθωντας αυτη τη λογικη) να αντιμετωπιζεις ολα τα υποστυλωματα μιας μελετης ως κοντα. Συν τοις αλλοις αν ειναι θεσει κοντο,δεν εξασφαλιζεσαι απο την εξασφαλιση του ως φυσει κοντο,αφου πρεπει ΕΠΙΠΛΕΟΝ να εφαρμοσεις την 18.4.9.2 (διαταξεις 1-6).
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Ναι ο Κανονισμός λέει ότι όταν έχεις "θέσει" κοντά, ελέγχεις έτσι όπως λες! Νομίζω όμως ότι πετάει το μπαλάκι σ΄εμάς από τη στιγμή που δε δίνει σαφείς οδηγίες σε σχέση με τις αποστάσεις, οπότε είναι καθαρά στην κρίση του Μηχανικού και στην εμπειρία του πως θα κινηθεί! Γιατί πες μου πόσους ξέρεις ότι κάνουν τους ελέγχους των βημάτων 1-6???? Και σκέψου πόσα ανοίγματα έχει ένα κτήριο που μπορεί να δημιουργήσουν "θέσει" κοντά υποστυλώματα! Φυσικά πολλά! Διάβασε και αυτό το θέμα!
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Ενδιαφερον. Το L>ύψους του ανοίγματος όμως δυσκολευει πολυ τα πραγματα στις μπαλκονοπορτες και στα μεγαλου υψους παραθυρα. στην πραξη δλδ καποιος στην μελετη πρεπει να θεωρησει πολλα απο τα υποστυλωματα ως κοντα, αν και δεν ειναι βασει as αλλα θα είναι θεσει στην πραξη. Χρησιμοποιει κανεις πλακες εξηλασμενης στις ενωσεις του τοιχου με τα υποστυλωματα για αποφυγη θεσει κοντου? Τι μειονεκτηματα μπορει να εχει αυτη η τεχνικη?
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Τι μειονεκτηματα μπορει να εχει αυτη η τεχνικη? Δε νομίζω ότι έχεις μειονεκτήματα! Αρμό δημιουργείς, καλό κάνεις!
sundance Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δεν ξερω ομως μηπως ενισχυεις την πιθανοτητα ανατροπης λογω ελλιπους δεσίματος της τοιχοποιιας... Ποσων εκ. αρμο δημιουργειτε συνηθως? Ας ακουστουν και οι υπολοιποι ως προς το πρακτεο που εφαρμοζετε.
ilias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2009 Αρμός λιγότερο από 3 cm νομίζω αρκεί! Εμπειρικά πάντα! Δεν ξερω ομως μηπως ενισχυεις την πιθανοτητα ανατροπης λογω ελλιπους δεσίματος της τοιχοποιιας... Ε εντάξει, οι αβεβαιότητες δεν τελειώνουν ποτέ σε μία κατασκευή! Αν πάμε σε τόσο μεγάλο "ψείρισμα" οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα