basidim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Σε πολλά κτίρια η όδευση σωληνώσεων ύδρευσης κτιρίων και καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται στο δάπεδο και από πάνω τοποθετούνται πλακάκια, μάρμαρα κλπ. Οι ΤΟΤΕΕ αναφέρουν ότι οι σωληνώσεις και τα καλώδια πρέπει να είναι επισκέψιμα και μελλοντική συντήρηση κλπ; Συνεπώς, θεωρώ ότι για να είναι αυτό νόμιμο, θα πρέπει για την ύδρευση να γίνεται εγκατάσταση σωληνώσεων όπως στο μονοσωλήνιο και για τις καλωδιώσεις να απαγορεύεται από πλευράς ασφάλειας. Ποιες είναι οι απόψεις σας για τα παραπάνω;
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 basidim:...Συνεπώς, θεωρώ ότι για να είναι αυτό νόμιμο, θα πρέπει για την ύδρευση να γίνεται εγκατάσταση σωληνώσεων όπως στο μονοσωλήνιο και για τις καλωδιώσεις να απαγορεύεται από πλευράς ασφάλειας. Τι εννοείς, .....όπως το μονοσωλήνιο? Γενικά κατασκευάζεις τις εγκ/σεις όσο μπορείς επισκέψιμες όπου αυτό είναι δυνατόν.
basidim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Εννοώ να μην εγκατασταθεί απλά μια σωλήνα π.χ. πράσινη ύδρευσης κλπ που χρησιμοποιείται γενικά, αλλά πρώτα σπιράλ και μέσα σε αυτό πλαστική σωλήνα (όπως στο σύστημα θέρμανσης) για να μπορεί να βγει σε περίπτωση προβλήματος.
CostasV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Η επισκεψιμότητα είναι φυσικά επιθυμητή, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με το είδος της εγκατάστασης (οικιακή, εμπορική, εργοστάσιο, νοσοκομείο, άλλη ειδική περίπτωση) και να συνεκτιμάται μαζί με όλους τους άλλους παράγοντες (κόστος κατασκευής, ασφάλεια των υλικών και της λύσης εφαρμογής, τεχνογνωσία εγκαταστατών, αισθητική τελικού αποτέλεσματος, κτλ). Δεν αρκεί ΜΟΝΟ η αδυναμία (ή η έλλειψη) επισκεψιμότητας, για να είναι μία εγκατάσταση παράνομη (η λέξη παράνομη δεν ακούγεται σωστή) ή μάλλον κακότεχνη. Γιατί θεωρείς τόσο σημαντική την επισκεψιμότητα;
leontas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2009 εγώ πάντος δεν έχω δει εγατάσταση επιδαπέδια (υδρευση ή ηλεκτρικά) εκτος σωλήνων. ισα ισα που το θεωρώ αυτονόητο!!!
basidim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Θεωρώ σημαντική τόσο την όδευση αλλά και τη σήμανση, όχι μόνο για θέμα ασφάλειας (π.χ. τοποθέτηση γυψοσανίδων κλπ) αλλά και σχετικά με μελλοντική συντήρηση, επισκευή ή αντικατάσταση. Στη Λάρισα πάντως αλλά και γενικά στη Θεσσαλία είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό, αφού δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ οι μελέτες ή οι μελέτες είναι φασόν.
slalom Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Μη χρεώνεις στο μελετητή τις μ***κιες που κάνουν τα αλλοδαπα μαστόρια.
leontas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 1) Οι περισσότερες Η/Μ μελέτες ειναι ανεφάρμοστες και γίνονται μόνο για την πολεοδομία. 2) Ποιος επιβλέπων εχει πάει στο έργο??
CostasV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Παράκληση: να παραμείνουμε εντός θέματος
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2009 basidim, πάντα οι σωλήνες μέσα σε σπιράλ μπλέ ή κόκκινο και η όδευση με το σκεπτικό πιθανής αντικατάστασης. Τουλάχιστον όπου αυτό είναι δυνατόν.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα