Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μαστορέματα. Πρακτικές λύσεις. Ρωτάτε απαντώ. Τσιμεντοκονίες πατωμάτων,καλλιτεχνικές γυαλιστερές χρωματιστές τσιμεντοκονίες. Σοβάδες, Χτισίματα,Διάφορες τεχνικές με κόλα πλακιδίων, για υγρασίες, κρακ, και αγκυρώσεις, Τόξα, βόλτα, καμπύλες, Μπετά, Μυστικά για να κατασκευάσετε το τζάκι σας , και ότι προβλήματα και απορίες κατασκευαστικές έχετε, πάνω στον οικοδομικό τομέα.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γιαννη δυο ερωτησεις εαν γνωρίζεις;

1. Σοβατισμα & Βαψιμο

Πως μπορεις να καταλάβεις εαν το σοβατισμα που σου εχει κανει ο μαστορας ειναι με σωστη εφαρμογη και την καταλληλη αναλογια και επεξεργασία; Το ιδιο ισχυει και για το βαψιμο εαν ειναι καλό, πως το καταλαβαίνεις;

2. Πλακακια.

Πως καταλαβαινεις την ποιοτητα τους;

Δημοσιεύτηκε

Το σοβάντισμα το χτίσιμο και το βάψιμο, είναι τρις εργασίες που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Μία από αυτές να μην είναι σωστή,επηρεάζει τις άλλες. Συγκεκριμένα, το χτίσιμο, πρέπει να είναι ίσο, γιατί αν είναι στραβό και βάλει πολύ λάσπη ο σοβατζής για να το φέρει ίσο, τότε με τον καιρό θα παρουσιάσει πρόβλημα. Ο λόγος που θα παρουσιάσει πρόβλημα είναι η συστολή διαστολή, που υφίσταται ο σοβάς, κατά την μεταβολή της θερμοκρασίας. Συμπέρασμα. Όσο πιο λίγο είναι το πάχος του σοβά, τόσο καλύτερος είναι, διότι ακολουθεί τις συστολές διαστολές του τούβλου, και δεν ξεκολλάει από το ντουβάρι. Το χτίσιμο, πρέπει να έχει και πολύ καλό σφήνωμα κάτω από το δοκάρι, καθώς και να περνάμε με πεταχτό σοβά, τα σημεία των κολονών που έρχεται σε επαφή με το τούβλο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε δημιουργείτε σκάσιμο στον σοβά, προερχόμενο από το ασύνδετο ντουβάρι, το οποίο θα φανεί μετά από καιρό. Ο καλώς σοβάς είναι αυτός ο οποίος έχει ελαστικότητα, και στεγανότητα. Για αυτό καλό είναι να του βάζουμε την σωστή αναλογία τσιμέντου, και ρητίνης. Ο σοβάς όταν ξεραθεί, μικραίνει σε όγκο, γιατί εξατμίζετε το νερό του, με αποτέλεσμα, να ξεκολλάει από το ντουβάρι, και να κάνει σκασίματα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μην είναι παχύς. Για να κάνει καλλίτερη πρόσφυση με το ντουβάρι, πρέπει να το περνάμε πρώτα ένα πεταχτό σοβά. Ακόμα το μάρμαρο πρέπει να έχει ελάχιστο άσπρο τσιμέντο, για να μην σκάει, και αυτό μόνο για τα εξωτερικά σοβαντίσματα. Μέσα καθόλου. Και φυσικά καλό φινίρισμα. Είμαι ιδικός στις τσιμεντοκονίες, με δικές μου τεχνικές, και θα αναφερθώ για αυτές αύριο, καθώς και για το βάψιμο, και τα πλακάκια.

Δημοσιεύτηκε

@Γιαννης-ιος

Δέν μας τα λές καλά .Αν τα μπετά είναι στραβά και το χτίσιμο ίσιο πάλι θα πάρει σοβά παραπάνω,οπότε δεν είναι συνδιασμος των τριών αλλά τεσσάρων.Ελαστικός σοβάς δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει ελαστικό τσιμέντο , δεν υπάρχει πολύ καλό σφήνωμα αλλά σφήνωμα υπο συγκεκριμένη γωνία .Παρακαλώ πρόσεχε τη γράφεις

 

Παιδιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής, είναι να μην αφήσει καμιά κούφια κολόνα στον κόμβο. Προτείνω να αντικαταστήσετε τα μικρού διαμέτρου σίδερα των δοκαριών, με πιο χοντρά, οπότε και πιο λίγα, για να περνάει το χαλίκι στον κόμβο. Γιατί η ποιότητα του σκυροδέματος εξαρτάτε και από το πόσο χονδρό είναι το χαλίκι. Για το νερό στην βαρέλα, δεν κερδίζει ο κατασκευαστής, αλλά αυτός που πουλάει το μπετό, γιατί με το νέρωμα που κάνει σου πουλάει νερό στην τιμή του μ3 σκυροδέματος. Όσο για την επίβλεψη,είναι δύσκολο ο κατασκευαστής που είναι και επιβλέπων,και συγχρόνως ιδιοκτήτης και πωλητής διαμερισμάτων, να ελέγξει τον εαυτό του?

 

Λάθος τεχνική αυτή θέλεις μεγαλύτερο μήκος αγκύρωσης στον κόμβο και τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό.Το νερομένο σκυρόδεμα φένεται με γυμνό μάτι ,είναι πολύ απλό να το καταλάβεις ,καμία εταιρία μπετού δεν πουλάει νερό αντί σκυροδέματος.Το νερό προστίθεται στο εργοτάξιο μετά απο εντολή του εργολάβου-εκάστοτε τεχνίτη και είναι καθαρά θέμα εργασιμότητας του σκυροδέματος.Για να το αποφύγεται απλά βάλτε περοσσότερο ρευστοποιητη στο σκυρόδεμα ώστε να καταστεί εργάσιμο και δεν θα χρειαστή η προσθήκη νερού.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε mastorakos.Είμαι σίγουρος ότι και εσύ αλλά και εγώ, μπορούμε να μιλάμε για πολλά χρόνια, για αυτά που ξέρουμε. Το ότι συμπληρώνεις κατασκευαστικά στοιχεία ( δεν είναι τρία είναι τέσσερα,) αυτό είναι καλό. Και εγώ θα μπορούσα να σου πω, δεν είναι 4 είναι 50 αυτά που πρέπει να προσέχουμε. Είμαι σίγουρος όμως ότι όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα δάκτυλα δεν είναι ίδια. Αν ζητήσεις 50 γνώμες, θα πάρεις 50 διαφορετικές απαντήσεις. Εγώ όμως για ένα είμαι σίγουρος. Αυτά που λέω, μπορώ να τα δικαιολογήσω. Τώρα αν τα μπετά είναι στραβά, θα τους βάλουμε γυαλιά. Ελαστικός σοβάς και τσιμέντο δεν υπάρχει, αλλά ελαστικοποιητής σοβάδων υπάρχει, καθώς και περισσότερο τσιμέντο του κανονικού στο σοβά,περισσότερα κρακ λόγο του ότι κάνει το υλικό πιο σκληρό, οπότε μεγαλύτερη συστολή διαστολή. Μεγαλύτερη συστολή διαστολή του σοβά στην θερμοκρασία, σημαίνει μη συνεργασία του με το ντουβάρι, οπότε και ξεκούφομα και σκάσιμο. Π.Χ Οι τσιμεντοκονίες στις τοιχοποιίες με θαλασσινά υλικά, που σκάνε από το κακό τους. Όσο για το χτίσιμο, η γωνία 45 μοιρών είναι η σωστή. Δεν είναι το μόνο όμως που πρέπει να προσέξουμε. Αν ο μάστορας δεν κάνει το χτύπημα με την κατάλληλη δύναμη του χεριού του πίσω από το τούβλο την ώρα που το βάζει, και 45 μοίρες να είναι το τούβλο, δεν σφηνώνει το ντουβάρι. Σε παρακαλώ και εγώ αν δεν ξέρεις κάτι να ρωτάς, και όχι να κρίνεις. Το μπετό το νερωμένο..... πράγματι είναι σωστά αυτά που λες, αλλά απλώς με συμπληρώνεις Υπάρχουν και άλλοι λόγοι πολλοί όπως.... για να μην φρακάρει η πρέσα...Για τα πλακάκια όταν τα αγοράζουμε πρέπει να προσέχουμε τα εξής. 1) Αν ταιριάζουν με το σύνολο της διακόσμησης. 2) Το μικρό πλακάκι μεγαλώνει τον χώρο στο μάτι, προπαντός όταν το τοποθετήσουμε σε σχήμα ρόμβου, και είναι και ανοιχτόχρωμο, με πιο σκούρο αρμό. Συν της άλλης είναι πιο κατάλληλο για τοποθέτηση σε στραβά πατώματα, καθώς και για τις συστολές διαστολές. Τα μειονεκτήματά του. Αργεί στην τοποθέτηση. Δύσκολο το καθάρισμά του, λόγο πολλαπλών αρμών. 3) Να είναι αντιπαγετικό, δηλαδή να έχει μικρές συστολές διαστολές στην μεταβολή της θερμοκρασίας. Κατάλληλος για αυτό είναι ο γρανίτης. 4) Να είναι πρώτης διαλογής, ώστε να έχει ορθές γωνίες. 5) Να είναι σκληρό (GREES) 6) Να τοποθετήτε πάντα με αρμό,....εκτός αν είναι γρανίτης, με μικρές συστολές διαστολές.

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτησω τωρα για πλακακια. Μου λένε 1 διαλογης, μου λενε Αλφα ποιοτητα, που λένε προσελανατο, με μια πάστες, με δυο παστες (μια πανω μια κατω) ...τί ειναι ολα αυτα; τι πρεπει να ξέρουμε για καλό πλακάκι; (φυσικα αναλογα την χρήση του (εξωτερικους -εσωτερικου χώρους κλπ)

Δημοσιεύτηκε

gio, αυτό το ερώτημα θα άξιζε να βρίσκεται σε χωριστό θέμα.

 

Κριτήρια ποιότητας πλακιδίων - Μπορούμε να αξιολογήσουμε ένα πλακίδιο μόνοι μας;

Δημοσιεύτηκε

Το πλακάκι εξαρτάτε και από την τοποθέτησή του( αν έχει κενά) και αν είναι σωστά και ίσα τοποθετημένο Τώρα εδώ ανταλλάσσουμε απόψεις, ώστε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο. Το τι μας πουλάνε είναι πολύ δύσκολο, ως και ακατόρθωτο να ξέρουμε. Συνήθως αγοράζουμε πλακάκι για αισθητικούς λόγους, παρά για ποιοτικούς.

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη πήρα το θάρρος να σε ρωτήσω κάτι κατασκευαστικό με αφορμή το πρώτο σου μύνημα και θα χαιρόμουν πολύ, αν μπορούσες να με βοηθήσεις. Οταν περνάμε την τρίτη στρώση στο σοφάτισμα (μαρμαρόσκονη), πολλές φορές βλέπουμε το σχήμα των οδηγών και ειδικά όταν ''πέφτει'' ο ήλιος απο πλάγια σε τοίχο με μεγάλη επιφάνεια και ελάχιστα έως καθόλου ανοίγματα. Υπάρχει λύσή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.