Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μου έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα? Αν περνάς δύο στρώσεις μάρμαρο,πρέπει να μην φαίνονται. Εκτός αν βρέχεις πολύ τους οδηγούς, για να μην τραβάει το γέμισμα που κάνεις, και αργούν να στεγνώσουν, οπότε μέχρι να στεγνώσουν φαίνονται. Ή εάν οι οδηγοί έχουν περισσότερο τσιμέντο, το μάρμαρο στεγνώνει πολύ αργότερα σε αυτό το σημείο. Ακόμα μπορεί να φαίνονται και για ένα άλλο λόγο. Όταν φτιάχνομαι τους οδηγούς τους αφήνουμε και ξεραίνονται. Οπότε να μπορούμε να δουλέψουμε το μαχαίρι άνετα όταν κάνουμε τα γεμίσματα. Όταν όμως κάνουμε τα γεμίσματα, αυτά έχουν μία Α επιφάνεια όταν είναι φρέσκα, και μία Β επιφάνεια λήγω πιο μέσα από τους οδηγούς, λόγο του ότι, όταν εξατμιστεί το νερό μαζεύουν. Έτσι παρατηρούμε να δημιουργείται ένας κυματισμός στο ντουβάρι. Αυτό το αντιμετωπίζουμε, με μία επιπλέον κίνηση, γεμίζοντας με μάρμαρο αυτά τα βαθουλώματα,πριν περάσουμε τα άλλα δυο χέρια μάρμαρο.

Δημοσιεύτηκε

μιλάμε για 2 χέρια το μάρμαρο. Το έχω προσέξει σε μεγάλες επιφάνιες και όταν ο ήλιος δεν κτυπάει κάθετα στον τοίχο, αλλά απο πλάγια. Όταν λέω ότι βλέπω τους οδηγούς, εννοώ ότι βλέπω τον τοίχο να κάνει ''κύματα''. Δηλαδή βλέπω έναν τοίχο περασμένο με μάρμαρο και απο ''κάτώ'' να διακρίνω το σχήμα των οδηγών και το γέμισμα ανάμεσα απο αυτους να φένεται, ότι ήθελε περισσότερο συμπλήρωμα . Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημοσιεύτηκε

Είναι τότε αυτό που είπα. Ο ξερός οδηγός δεν ξανά μικραίνει, γιατί έχει μικρύνει την πρώτη φορά. Μικραίνει όμως το γέμισμα, και ενώ το έχουμε κάνει ίσο με τους οδηγούς όταν είμαι φρέσκο,πάει πιο μέσα όταν ξεραθεί. Οπότε γέμισμα με μάρμαρο, ανάμεσα στους οδηγούς, μια φορά με το φραγκόφιαρο, και άλλα δύο χέρια μάρμαρο μετά Η μια παραπάνω κίνηση που έλεγα πριν, ότι πρέπει να κάνουμε για καλή δουλειά. Αλλά για να την κάνεις, και πρέπει να ξέρεις, και θα μπεις και μέσα όταν η τιμή είναι Αλβανική .

Δημοσιεύτηκε

Αυτή την λύση την δοκίμασα πριν λίγες ημέρες αλλα στους εσωτερικους τοίχους, περνώντας στην ουσία 3 χέρια μάρμαρο. Κάτι άλλο που δοκίμασα στους εξωτερικούς τοίχους, αλλά στην 2η στρώση, είναι μόλις βγάλουμε τους οδηγούς και έχουν τραβήξει ικανοποι'ι'τικά,τότε γεμίζουμε αμέσως (την ίδια ημέρα) τα ''μάτια'' με καλά αποτελέσματα. Ελπίζω με τα 3 χέρια μάρμαρο να φτάσω το ''τέλειο''. Κάθε παρατήρηση ή θοήθεια δεκτή.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε antreas κακό δεν είναι να μην ξέρεις κάτι, κακό είναι να μην θέλεις να μάθεις. Το ότι ανταλλάσσουμε απόψεις αυτό είναι καλώ, γιατί και εγώ θα μάθω από σένα, και εσύ από εμένα. Στην ζωή ο καλώς ο μάστορας, είναι αυτός που παρατηρεί, ρωτάει, και μαθαίνει δια βίου.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

 

Μολις τωρα εκανα εγγραφη στο forum μπας και βρω λυση στο προβλημα μου.

Κατοικω σε διαμερισμα 5ετους οικοδομης στον 4 οροφο και με καλοριφερ, απο τον πρωτο χρονο ακουγα θορυβους απο το πατωμα.Τελικα μετα απο 5 χρονια εχουν ξεκοληση ολα τα πλακακια του σπιτιου,φευγουν σιγα-σιγα οι αρμοι, ειναι περασμενα με κολλα, σε σχημα ρομβου σε συνεχεια σε ολο το σπιτι εκτος μπανιου.Εχουν ξεκοληση παντου ειτε περνανε σωληνες απο κατω ειτε οχι.

Εφερα μαστορα και με ενα μικρο εργαλειο χειρος που δεν το βρισκω στην ελλαδα εκοψε τους αρμους και ξανακολλησε 4 πλακακια με καποιου ειδους μαστιχας-σιλικονης πανω στην παλια κολλα αφου καθαρισαμε μονο τις σκονες.

Μετα απο ενα χρονο δειχνουν ακομα κολημενα.

Ο μαστορας αυτος εφυγε και δεν τον βρισκω, μηπως γνωριζει καποιος αν αυτο που εκανε ειναι "σωστο" και τι ηταν αυτη η μαστιχα-σιλικονη και το εργαλειο χειρος που θα τα βρω????????

Δημοσιεύτηκε

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις το μάστορα που έκανε την αρχική τοποθέτηση και να ζητήσεις εξηγήσεις.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου Το πρόβλημά σου είναι πολύ συνηθισμένο, για τα πλακάκια.

Όλα έχουν να κάνουν με την συστολή διαστολή. Το πλακάκι σαν σκληρό υλικό είναι ευάλωτο στην μεταβολή της θερμοκρασίας. Όταν κάνει ζέστη μεγαλώνει, και με το κρύο μικραίνει.

Προτεινόμενη λύση.

1) Αγοράζομαι πλακάκια με μικρό συντελεστή συστολής διαστολής ( γρανίτες )

2)Όσο πιο μεγάλος είναι ένας χώρος, τόσο πιο μεγάλος πρέπει να είναι ο αρμός στο πλακάκι. (τουλάχιστο 5 mm )

 

Αν δεν έχει καθόλου αρμό, και είναι μεγάλος χώρος, τότε η συστολή διαστολή είναι προσθετική, και το αποτέλεσμα είναι το πάτωμα να έχει τάση ανόδου στο κέντρο του χώρου, διότι το κοντράρουν στις άκρες τα ντουβάρια, και δεν το αφήνουν να μεγαλώσει.

 

Δηλαδή ο αρμός χρησιμεύει ( επειδή είναι ελαστικός ) για να απορροφά την συστολή διαστολή.

3) Ακόμα στα πατώματα όπου περνούν σωληνώσεις καλοριφέρ, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο λόγο θέρμανσης.

Προτεινόμενη λύση, είναι στα γεμίσματα, να βάζουμε προσθήκη ελαστικών υλικών

( ρητίνες)

Ακόμα είναι καλό κατά την παρασκευή της κόλλας των πλακιδίων, να προσθέτουμε και λίγο κόλλα ξύλου (ατλακόλ στα 25 Kg κόλλας πλακιδίων, 1 kg ατλακόλ)

Αυτό κάνει την κόλλα πιο ελαστική, και κατά αυτόν τον τρόπο, το πλακάκι συνεργάζεται με την διαφορετική συστολή διαστολή του υποστρώματος που είναι κολλημένο.

 

4) Καλώ είναι να αφήνουμε έναν αρμό συστολής διαστολής περιμετρικά (γύρο γύρο από τα ντουβάρια, χωρίς να τον στοκάρουμε, 1 cm ) τον οποίο θα καλύψει το σουβαντουπί.

 

Για επισκευές ή αλλαγή πλακιδίων, αφαιρούμε τον αρμό γύρο από τα πλακάκια, με ένα τροχό. Τα ξανά κολλάμε με κόλλα ξύλου. ( ατλακόλ )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.