niukchristop Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2009 Καλησπέρα σε όλους, Είμαι νέος στο επάγγελμα και θα ήθελα να κανω την εξης ερώτηση Ποια είναι τα πιθανά αίτια της μειωμένης θέρμανσης στους τελευταίους ορόφους μιας πολυκατοικίας και ποιες οι πιθανές λύσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως? Ευχαριστώ και συγχωρέστε με αν η ερωτηση ειναι χαζη
kos_ant Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2009 -Κακή μελέτη απωλειών -κακή μόνωση -αλλαγή διαρρύθμισης χώρων -αλλαγ΄ανοιγμάτων χώρων -μεγάλες πτώσεις πιέσεων (μη επαρκής κυκλοφορητής, μικρής διατομής σωλήνες, μεγάλες τοπικές αντιστάσεις) η αντιμετώπιση είναι διαφορετική για κάθε περίπτωση .Εντόπισε το πρόβλημα και το ξανασυζητάμε.
CostasV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2009 niuchristop, καλώς ήρθες στο φόρουμ! Ακριβώς επειδή το πρόβλημα που περιγράφεις είναι τόσο συχνό, κάνει την ερώτηση αρκετά ενδιαφέρουσα. Οπως σωστά ανέφερε και ο kos_ant, οι αιτίες διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Ομως γενικώς θα έλεγα τα εξής (κατά σειρά σπουδαιότητας) 1. μεγαλύτερο μήκος διαδρομής σημαίνει μεγαλύτερες υδραυλικές απώλειες (δηλαδή πτώση πίεσης), που έχει ως συνέπεια να κυκλοφορεί μικρότερη ποσότητα θερμού νερού στα απομακρυσμένα σώματα σε σχέση με τα σώματα που βρίσκονται πλησιέστερα στον κυκλφορητή. 2. Τα υψηλά διαμερίσματα συνήθως έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε θερμότητα, ειδικά βέβαια ο τελευταίος όροφος. Αλλά και ο προτελευταίος όροφος μπορεί να μην καλύπτεται πλευριά από τις διπλανές οικοδομές. 3. Το νερό που φθάνει στους υψηλούς ορόφους έχει λίγο μικρότερη θερμοκρασία από την θερμοκρασία του νερού που φθάνει στους πρώτους ορόφους). Οπως καταλαβαίνεις το είδος του συστήματος θέρμανσης , δηλαδή αν είναι με αυτονομία σε διαμερίσματα, ή αν είναι το "παλιό" χωρίς αυτονομία, παίζει σημαντικό ρόλο στην εξακρίβωση των αιτιών της ελλειπούς θέρμανσης.
BAS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Εκτός από αυτά που λένε οι εντός ειδικότητας και τα οποία είναι απόλυτα σωστά , θα σου πώ ότι σε πολλές περιπτώσεις κάποια αστέρια υδραυλικοί χαμηλώνουν την θερμοκρασία του νερού στο λεβητοστάσιο κάτω από τους 60 βαθμούς οπότε το νερό όταν φτάνει επάνω είναι απλά χλιαρό . Κοίτα και αυτή την περίπτωση .
shelby Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Aν είναι το παλιό σύστημα ίσως να μην είναι εξισορροπημένο το δίκτυο.
gliout Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Επίσης μπορεί για κάποιο λόγο να υπάρχει ελλειψη νερού. Κοιτα και τον αυτόματο πλήρωσης να δείς που είναι ρυθμισμένος και τι πίεση επικρατεί.
CostasV Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Σωστός ο gliout. Αυτός είναι, ίσως ο δεύτερος συχνότερος λόγος, που δεν θερμαίνονται τα διαμερίσματα των ψηλών ορόφων. Σε συνδυασμό με ελλατωματικό (κολλημένο) μανομετράκι!!!
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Τώρα με πιάσατε σε ευαίσθητο σημείο. Στο σπίτι μου έχουμε καυστήρα 30000kcal και τα σώματα απαιτούν 23000kcal και είναι σε σειρά (αλλαγή εγκατάστασης με εμφανή χαλκοσωλήνα). Το μανόμετρο είναι ρυθμισμένο κρύο στα 2bar. Υψομετρική διαφορά καυστήρα με σώμα είναι 6m Τα δύο τελευταία σώματα δεν ζεσταίνονται. Τελικά ανακαλύψαμε ότι είχε μπουκώσει η διακλάδωση που έδινε στα 2 τελευταία από κολλήσεις που είχαν περάσει μέσα στον χαλκοσωλήνα!!!! Αλλά ενώ δούλεψε κανονικά το σύστημα για μία εβδομάδα, έγινε το εξής παράδοξο. Προχτές έκαιγε το ένα σώμα, ενώ το άλλο δεν έκαιγε. Χτες έκαιγαν ανάποδα. Σήμερα δεν καίει κανένα. Έχω κάνει εξαέρωση σε όλα τα σώματα με κρύο νερό όπως και έχω αλλάξει τα εξαεριστηράκια με νέα αυτόματα. Τώρα αυτό που μου μένει είναι να αλλάξω το μανομετράκι και μετά τον αυτόματο πλήρωσης. Καμμία άλλη ιδέα? Ευχαριστώ.
traxanas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2009 erling κλείσε σε όλα τα σώματα τον έναν απο τους δύο διακόπτες, εκτός απο τα δύο τελευταια που δεν ζεσταίνονται..δες αν ζεσταίνονται.. αν ναι, άνοιξε όλα τα άλλα σώματα στο 30-40% των στροφών του διακόπτη που έχουν..κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται στραγγαλισμός στα σώματα που είναι κοντά στον κυκλοφορητή, επειδή ως κοντύτερα σε αυτόν (μικρό μήκος σωληνών σε συνδυασμό με μεγαλύτερη διατομή, ισον μικρότερη πτώση πίεσης).. με άλλα λόγια το νεράκι προτιμάει να περάσει μέσα απο τα πρώτα σώματα λόγω μικρότερης τριβής και να μην πάει σχεδόν καθόλου στα υπόλοιπα 2 τελευταία.. niuckristop..κατα πάσα πιθανότητα ισχύει το ίδιο και για σένα.. και κάτι που δεν είπε κανένας είναι οτι οι πάνω όροφοι μαζευουν ευκολότερα αέρα..οπότε περισσότερες εξαερώσεις.. δοκίμασε να στραγγαλισεις τα πρώτα και πες μας..
erling Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2009 traxanas, ήταν το πρώτο που έγινε αλλά δεν αποτελεί λύση, διότι οι πρώτοι χώροι δεν είχαν επαρκή ζέστη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα