Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου Μηχανικού Πληροφορικής


alex226

Recommended Posts

o καθενας κανει τις επιλογες του.....ειμαι 18 χρονων και ξερω ηδη να προγραμματιζω σε υπερβολικα καλο επιπεδο για την ηλικια μου (τις ωρες που διαβαζαν οι αλλοι για πανελ. εγω εγραφα κωδικα περνοντας ευχαριστα την ωρα μου..το θεμα ειναι οτι δεν θελω να γινω οπως οι σημερινοι ΤΕ....δηλαδη το μαυρο προβατο στην εργασιακη ζωη.....νομιζω πολλοι με καταλαβαινετε ....θελω τα δικαιωματα που μου αξιζουν και οχι τα δικαιωματα που μου υποβαλλουν.......αλλα επειδη εχω βγει off τοπικ θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες.........

Link to comment
Share on other sites

Στην θέση σου μάλλον δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό , η πληροφορική είναι από τους λίγους κλάδους που δεν παίζει ρόλο η "σφραγίδα" αλλά οι γνώσεις

Απο οσα εχω δει και εχω συζητησει με "πληροφορικαριους" μεχρι τωρα συμφωνω με το παραπανω. Στην συνεντευξη μετραει το τι ξερεις και οχι απο που ερχεσαι. Για ιδιωτικο τομεα παντα..

Link to comment
Share on other sites

και γω αυτο εχω ακουσει οτι ακομα την πληροφορικη δεν την εχουν περιορισει τοσο πολυ.....απλα γι αυτο που σας ρωτησα στην αρχη ξερει καποιος κατι?..........διοτι οσο και να λεμε οκ οι γνωσεις αξιζουν το χαρτι δινει τα παραπανω χρηματα και αιγλη..

Link to comment
Share on other sites

Alex όταν σπουδάσεις στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε χώρα και αν το κάνεις πρέπει στη συνέχεια να καταθέσεις τα πτυχία σου στο ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση των σπουδών σου. Εγώ όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου, μου ζήτησαν και μια βεβαίωση απο το Πανεπιστήμιο μου που θα αναφέρει πως όλα τα έτη σπουδών μου τα φοίτησα στο εκεί Πανεπιστήμιο και φυσικά αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων κάθε έτους. Αυτό γίνεται λογικά για να κόβουν όσους έχουν σπουδάσει εδώ σε ιδιωτικά κολλέγια και στη συνέχεια φεύγουν έξω, και μπαίνουν στο δεύτερο έτος. Για την περίπτωση που κάνει κάποιος το πρώτο έτος εδώ δε γνωρίζω τι ισχύει καθώς δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνη και έγκυρη απάντηση θα πάρεις μόνο απο το ΔΟΑΤΑΠ, οπότε μια επίσκεψη απο εκεί θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που έθεσε ο alex226 έχει να κάνει αφενός μεν με τα επ. δικαιώματα της σχολής του, αφετέρου με ένα μεγάλο θέμα, τη συστηματική υποβάθμιση (ενίοτε και συκοφάντιση, θυμίζω δηλώσεις ΤΕΕ, "πρύτανη" "κ." Γρυσπολάκη) που επιχειρείτε σε βάρος των ΤΕΙ της χώρας εδώ και χρόνια. Αυτό άλλωστε λέει και ο alex226. Οτι δηλαδή, ανεξαρτήτως σπουδών "δεν θελω να γινω οπως οι σημερινοι ΤΕ....δηλαδη το μαυρο προβατο στην εργασιακη ζωη.....νομιζω πολλοι με καταλαβαινετε ....θελω τα δικαιωματα που μου αξιζουν και οχι τα δικαιωματα που μου υποβαλλουν.

 

Το θέμα είναι ότι με μεθοδευμένες κινήσεις γνωστών φορέων έχει δημιουργηθεί μια κοινωνική κουλτούρα, μοναδική Ευρωπαϊκά, (πουθενά σε άλλες χώρες με παρόμοια ιδρύματα, Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία κλπ δεν υπάρχει τέτοια απαξιώση), όπου μόνο ο απόφοιτος πανεπιστημίου (ανεξαρτήτως ποιότητας) πρέπει να έχει δικαιώματα στην επαγγελματική ζωή, την εξέλιξη και την αποδοχή του στη κοινωνία. Μια κουλτούρα, ελληνικής νοοτροπίας που λέει ότι "το παιδί μου πρέπει να πάει στο πανεπιστήμιο" και όσοι δεν πάνε, πρέπει να είναι εφ όρου ζωής οι "βοηθοί" αυτών που πήγαν χωρίς δυνατότητα επαγγελματικής αυτονόμισης και προοπτικές εξέλιξεις στην ιεραρχία, ακόμα κι αν τελείωσαν τριτοβάθμια ιδρύματα. Μια κουλτούρα δηλαδή που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα χαρτιά και όχι στο πόσο ικανός είναι κανείς. Προς τούτο και η παρατήρησή μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.