sarris_kosmas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2012 Τα thin film της heliospheras έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις. Αν κοιτάξεται λίγο στο sunny portal και στο solarlog θα δείτε τραγικές αποδόσεις σε σύγκριση με άλλα στις γύρω περιοχές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2012 τελικά μετά απο 10 σελίδες δεν κατάλαβα που υπερισχύουν τα μονο και που τα πολυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2012 τελικά μετά απο 10 σελίδες δεν κατάλαβα που υπερισχύουν τα μονο και που τα πολυ? Στην πράξη σχεδόν πουθενά... Τα μόνο έχουν "γενικά" υψηλότερη ισχύς ανά m2 , αλλά συνήθως όχι αξιοσημείωτη για δώσεις ιδιαίτερο βάρος (εκτός από ειδικές περιπτώσεις). Εν ολίγης... έχουν διαφορετικό τρόπο κατασκευής των κελιών... αλλά για τον τελικό χρήστη αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η ισχύς, ο θερμοκρασιακός συντελεστής και ο NOCT. Και βεβαίως και η τιμή... Γιατί τα μόνο της ίδιας εταιρίας είναι συνήθως ακριβότερα από τα πόλυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 ξέρω οτι τα μονό έχουν καλυτερη απόδοση, αλλα δεν ξερω αν σε μεγαλες θερμοκρασίες συμπεριφέρονται καλύτερα από τα πολυ η το αντίστροφο. σίγουρα με ενδιαφέρει ο θερμοκρασιακός συντελεστής και το noct. αν έχω 2 πανελα ενα μονο και ενα πολυ με ιδιους θερμοκρασιακούς συντελεστές και noct τι θα ηταν καλύτερο να διαλέξω το μονο η το πολυ? οσον αφορά την απόδοση και οχι την τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 "Θεωρητικά" αν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχουν και την ίδια απόδοση για τις διάφορες θερμοκρασίες... Εγώ, αν εξαιρέσουμε την τιμή... θα προτιμούσα τα μόνο λόγω του τρόπου παραγωγής των κυψελών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 ειμαι σε διαδικασια να παραγειλω τα sharp. ηθελα το μονο σειρα NU 250 αλλα διαθεσιμο ειναι το πολυ σειρα ND 250 το οποιο εχει καλυτερο συντελεστη απο .47 το μονο 0.44 το πολυ. οποτε λογω συντελεστη να προτιμησω το πολυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Θεωρώ πως το πόλυ είναι "καλύτερο" από άποψη θερμοκρασιακών συντελεστών.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 οκ ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω θα ήθελα την γνώμη σας, σκέφτομαι να κάνω αίτηση στην ΔΕΗ για ένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα της οικία μου αλλά δεν έχω τα τετραγωνικά που απαιτούνται, μήπως έχετε να μου προτείνεται σε τι πλαίσια μπορώ να πάω που να έχουν μικρο μέγεθος και μεγάλη απόδοση και φυσικά η τιμή τους αναβαττ να είναι λογική? Σημείωση τα Σάνυο τα αποκλείω λόγω κόστους ? Τα φαντάζομαι πολύ πάνω από τα 250 Watt ανά πλαίσιο. Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kusta80 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Sunpower.Αλμυρουτσικα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα