SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2009 Δεν χρειάζεται το γκρο μπετόν από κάτω. Μια στρώση μόνο από κάτω χαλίκι 20-30 εκ., τοποθέτηση του διάτρητου σωλήνα, ξανά σκέπασμα με χαλίκι για την προστασία του. Τι έχουμε δημιουργήσει μέχρι στιγμής? Μια οπή Φ100-Φ125, (σκεφτείτε το σε τομή), μια πίστα formula-1 δηλαδή για να φύγει το νερό με την κλίση, εκεί κάτω από τα θεμέλια. Η χρήση γεωυφάσματος είναι ένα πρόσθετο μέσο διατήρησης του σωλήνα σε καλή κατάσταση στο χρόνο.
EngXanthi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Το χαλίκι λειτουργεί σα φίλτρο, σωστά; Άρα τι μας εξασφαλίζει ότι το νερό θα αποφασίσει να τρέξει μέσα στον αγωγό και όχι μέσα στο χαλίκι; Η λογική της διατομής του στραγγιστηρίου είναι να οδηγήσεις τη ροή του νερού στο χαμηλότερο σημείο της διατομής του. Αν βάλεις 30 πόντους χαλίκι και μετά τον αγωγό διάτρητο σε όλην την κυκλική διατομή του, καλύτερα να κάνεις απλό drainage με χονδρόκοκκο υλικό, να το τυλίξεις με το γεωύφασμα και να μη βάλεις καθόλου διάτρητο αγωγό.
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Εγώ πάντως άν ήμουν νερό, θα την έφευγα μέσα από την σωλήνα, εσύ αν προτιμάς το χαλίκι, γούστα είναι αυτά, τι να πω. Πάντως θα σε περιμένω στην έξοδο, εκεί σίγουρα θα συναντηθούμε!
EngXanthi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Μην αγνοείς την δυνατότητα που δίνεις στο νερό να προτιμήσει τα κενά της στρώσης κροκάλας από το διάτρητο σωλήνα, ειδικά στις μικρές κατά μήκος κλίσεις που θα έχεις μέσα στην περιορισμένων διαστάσεων κάτοψη της θεμελίωσης ενός κτιριακού έργου. Διακρίνω ειρωνεία στο λόγο σου συνάδελφε και δε συμμετέχω άλλο.
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δεν αγνοώ την δυνατότητα αποστράγγισης της κροκάλας. Έτσι γίνεται η αποστράγγιση τις περισσότερες φορές, έτσι κάνω κι εγώ σε δικές μου κατασκευές λόγω κόστους. Η χρήση της διάτρητης σωλήνας όμως μέσα στο χαλίκι εκεί κάτω, δημιουργεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας όταν η στάθμη νερού ανεβαίνει από κάτω προς τα πάνω δίνοντάς σου μια σταθερή διατομή απαγωγής του. Η θεώρηση που κάνεις, λέγοντας, …<<Αν έχεις οπές κάτω, πώς θα ρεύσει το νερό που στραγγίζει; Θα φύγει προς τα κάτω και το στραγγιστήρι δε θα λειτουργήσει>>, για μένα είναι λάθος. Το νερό θα πάει πρώτα κάτω και η στάθμη του θα ανεβαίνει όσο αυτό θα συσσωρεύεται, μέχρι να βρει τις πρώτες οπές του σωλήνα. Ο σωλήνας αυτός, σε κλίση, δεν χρειάζεται να είναι διάτρητος σε όλο το μήκος του. Αυτά που γράφω είναι από την δική μου εμπειρία αλλά μπορείς και να τα επιβεβαιώσεις με μια αναζήτηση στο google ή στο site της macon, σχετικά με αγωγούς αποστράγγισης. Από βιβλιογραφία μπορείς να δεις το βιβλίο για αποστραγγίσεις του Erich Schild, 3ος τόμος, εκδόσεις Γκιούρδας. Για την ειρωνεία σου ζητώ συγνώμη, δεν είχα την πρόθεση να σε θίξω, έτσι μου ‘ρθε.
Διονύσιος Γιαννούλης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2021 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2021 Με ποιον τρόπο μπορούμε να διαστασιολογήσουμε την κατάλληλη διατομή ενός σωλήνα αποστράγγισης τοποθετημένο μέσα σε κροκάλα? Υπάρχει κάποιο πρότυπο που να μας δείχνει τον τρόπο υπολογισμού της διατομής για αυτε΄ς τις περιπτώσεις?
eseraidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2023 On 15/7/2021 at 3:40 ΜΜ, Διονύσιος Γιαννούλης said: Με ποιον τρόπο μπορούμε να διαστασιολογήσουμε την κατάλληλη διατομή ενός σωλήνα αποστράγγισης τοποθετημένο μέσα σε κροκάλα? Υπάρχει κάποιο πρότυπο που να μας δείχνει τον τρόπο υπολογισμού της διατομής για αυτε΄ς τις περιπτώσεις? Αναζητώ το ίδιο και εγώ. Υπάρχει κάτι;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα