janna Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Όταν σε διαθήκη αναφέρεται ότι σε ενα οικόπεδο εντος σχεδιου το ένα τμήμα αφήνεται στο ένα παιδί και το άλλο στο άλλο μπορεί να θεωρηθεί ως ο χρονος θανάτου σαν κατάτμηση,οπότε δεν χρειάζεται να γίνει άλλη συμβολαιογραφική πράξη παρα μονο η αποδοχή κληρονομιάς.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Καλησπέρα. Αναφέρεσαι σε εντός ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή ή σε περιοχή εντός ορίων οριοθετημένου οικισμού; Αν μέσω της διαθήκης ενεργοποιείται κατάτμηση και έχεις περιοχή εντός Ρ.Σ θα πρέπει να ελέγξεις αν δεν αντίκειται στους όρους δόμησης (πχ η διαθήκη να όρισε μικρότερη επιφάνεια οικοπέδων που δεν πληροί την κατά κανόνα αρτιότητα κατά το χρόνο θανάτου).
janna Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δεν αναφέρει τ.μ αλλά οικόπεδα μικρό και μεγάλο, έχουν και τα δυο την αρτιότητα σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δομησης.Οποτε Pavlos πιστεύεις ότι έτσι δημιουργείται κατάτμηση και δεν χρειάζεται άλλη συμβολαιογραφική πράξη.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2020 Αν είναι έτσι όπως τα λες μοιάζει να έχει γίνει κατάτμηση μέσω διαθήκης, οπότε μετά την αποδοχή κληρονομιάς ο καθένας θα έχει το δικό του οικόπεδο.
EvanSyki Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 (edited) (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα Συνάδελφοι Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα. Μπορεί, κατά τη γνώμη σας, να γίνει συνένωση δύο μη άρτιων οικοπέδων, εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων; Πιο συγκεκριμένα, το ένα οικόπεδο παρόλο που έχει το απαιτούμενο εμβαδόν, βάσει όρων δόμησης, δεν έχει καθόλου πρόσωπο σε δρόμο. Είναι δηλαδή τυφλό. Επομένως, είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο. Το δεύτερο οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δόμο και δεν έχει το απαραίτητο εμβαδόν. Μπορεί από τη συνένωσή τους, να προκύψει ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, δεδομένου ότι θα υπάρχει τόσο το απαραίτητο εμβαδόν όσο και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Edited Μάιος 13 , 2020 by Pavlos33
tetris Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 Βεβαίως και μπορεί να γίνει. Αρκεί αυτό που θα προκύψει, να είναι άρτιο κατά τον κανόνα. 1
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 (edited) https://www.michanikos.gr/forums/topic/12670-συνένωση-αρτίων-κατά-παρέκκλιση-οικοπέδων/?do=findComment&comment=932661 τετρις said "Με την διάταξη αυτή επιδιώκεται τα οικόπεδα που προκύπτουν από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης να έχουν τις προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο αυτό. Ρύθμιση που θα απέβλεπε στην παρεμπόδιση της βελτίωσης σχήματος ή εμβαδού οικοπέδων ήδη αρτίων κατά κανόνα ή κατά την παρέκκλιση δια της συνενώσεώς τους με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο με άλλη όμορη έκταση, θα ήταν αντίθετη προς το πνεύμα της πολεοδομικής νομοθεσίας. https://www.michanikos.gr/forums/topic/43050-συνένωση-μη-άρτιου-με-κατά-παρέκκλιση-άρτιο-οικόπεδο/?do=findComment&comment=782619 yg εγω γραφω, τετρις said και ο τετρις εχει ηδη απαντησει...🙃 Edited Μάιος 13 , 2020 by dimitris GM
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2020 @EvanSyki Ελέγχεις αν το προκύπτον από τη συνένωση οικόπεδο διαθέτει πρόσωπο 10 ή 15 μ (διάταξη που εισήχθη με το ΦΕΚ 289/ΑΑΠ/2011) στο δρόμο που αναφέρεις, αν φυσικά όπως ανέφερε ο συνάδελφος, καλύπτει την κατά κανόνα επιφάνεια αρτιότητας σύμφωνα με την νομαρχιακή απόφαση οριοθέτησης και αν ο δρόμος είναι κοινόχρηστος και δεν προήλθε από παραχώρηση τετράμετρης λωρίδας (διάταξη που αφορούσε την απόκτηση οικοδομησιμότητας τυφλού οικοπέδου και η οποία καταργήθηκε με απόφαση του ΣτΕ το 2008). Τέλος θα δεις αν το απαιτούμενο πλάτος για τον δρόμο είναι 4 μέτρα ή υπάρχει σχετική νομαρχιακή απόφαση που απαιτεί μεγαλύτερο πλάτος και αν στο πρόσωπο του προκύπτοντος οικοπέδου το πλάτος δεν υπάρχει θα γίνει συμβολαιογραφική παραχώρηση σε κοινή χρήση . Πάντως το δεύτερο οικόπεδο που αναφέρεις αν προυπήρχε του 85 είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, εκτός και αν η σχετική νομαρχιακή απόφαση οριοθέτησης όρισε ελάχιστη επιφάνεια αρτιότητας (πχ 300 τμ) για την παρέκκλιση και η επιφάνειά του είναι μικρότερη από αυτή.
tetris Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2020 13 ώρες πριν, dimitris GM said: ... εγω γραφω, τετρις said και ο τετρις εχει ηδη απαντησει...🙃 Τα μεγάλα πνεύματα, συναντώνται... 12 ώρες πριν, Pavlos33 said: .... Πάντως το δεύτερο οικόπεδο που αναφέρεις αν προυπήρχε του 85 είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, εκτός και αν η σχετική νομαρχιακή απόφαση οριοθέτησης όρισε ελάχιστη επιφάνεια αρτιότητας (πχ 300 τμ) για την παρέκκλιση και η επιφάνειά του είναι μικρότερη από αυτή. Πολύ σωστά, αλλά επειδή μπορεί (ειδικά από άπειρους συναδέλφους) να γίνει ταύτιση αρτιότητας και οικοδομησιμότητας, καλό είναι να διευκρινίζουμε ότι για την οικοδομησιμότητα, σε αυτούς τους οικισμούς, απαιτείται πρόσωπο σε κ.χ.
Skrats Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2020 Καλημέρα! Σε οικόπεδο 350τμ που εμπίπτει σε οριοθετημένο οικισμό κάτω των 2000κατ. υπάρχει τίτλος γονικής παροχής του 1995 ο οποίος αναφέρει ότι "το ακίνητο περιήλθε στην παρέχουσα από άτυπη δωρεά του πατέρα της το 1960 και έκτοτε το νέμεται και το κατέχει....και όπως προκύπτει από ....βεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας....είναι δε κυρία αυτού με τα προσόντα της τακτικής ή άλλως της έκτακτης χρησικτησίας". Για το εν λόγω ακίνητο έχει εκδοθεί και άδεια οικοδομής το 2000. Βάσει των παραπάνω η δημιουργία του οικοπέδου είναι το 1960 για την απόδειξη της αρτιότητας;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα