Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν υπάρχει η μελέτη φυσικού αερίου


ANTONIS130

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Σε οικοδομη αποτελούμενη από ισόγειο καταστημα και Α΄οροφο που κατασκευάστηκε με άδεια του 1989 ενώ είχε γίνει μελέτη αερίου (στην πράξη βέβαια δεν έγινε η εγκατάσταση) δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στα σχέδια του ιδιοκτήτη ούτε στον φάκελο της πολεοδομίας.Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη καθ ύψος 2 ορόφων. Η μελέτη αερίου θα πρέπει λογικά να γίνει σε όλο το κτίριο? Και για να έχουμε κεντρική θέρμανση σε όλο το κτίριο με φυσικό αέριο ο κεντρικός λέβητας που θα πρέπει να δειχθεί οταν δεν υπάρχει υπόγειο, σε κάποιο χώρο του καταστήματος? Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει καυστήρας πετρελαίου και δεξαμενή αυθαιρέτως (δεν φαίνεται στα σχέδια)στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Ευχαριστώ.

 

Καμία βοήθεια συνάδελφοι?

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί να γίνει μελέτη για τους 2 νέους ορόφους μόνο . Τώρα για το λεβητοστάσιο μπορείς να το δείξεις ή σε κάποιο χώρο του ισογείου ή να βάλεις επιτοίχεια λεβητάκια στους 2 νέους ορόφους σου .

Για περισσότερα όμως συμβουλεύσου και τον μηχανολόγο σου γιατί και εγώ πολιτικός είμαι ...

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΠΑ Αττικής δεν ζητάει την μελέτη για το υφιστάμενο κτίριο και ούτε την ενδιαφέρει. Αφού η άδεια αναφέρει προσθήκη καθ΄ύψος δύο ορόφων θα πρέπει να δείξεις δύο μετρητές στο ισόγειο σε θέση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΠΑ (επί της Ρ.Γ) και στη συνέχεια δύο οδεύσεις που θα οδηγούν προς επίτοιχους λέβητες και κουζίνες στα διαμερίσματα. Θεωρώ η καλύτερη λύση. Υπάρχει και το εναλλακτικό σενάριο να δείξεις τρεις μετρητές (δύο για τις κουζίνες) και έναν μετρητή για έναν κοινόχρηστο λέβητα για τα δύο διαμερίσματα σε ειδικό χώρο (λεβητοστάσιο για ισχύ μεγαλύτερη των 45 kW). Αλλά φρονώ ότι περιπλέκει πιο πολύ τα θέματα.

Επίσης από το υφιστάμενο κτίριο θα δείξεις τις κατόψεις μόνο και μόνο για να φαίνονται οι οδεύσεις των σωλήνων που και αυτές θα πρέπει να ακολουθούν τις προδιαγραφές τους ΦΕΚ και τις οδηγίες της ΕΠΑ (όχι από εξώστες άλλων ιδιοκτησιών κ.λ.π) Επίσης αν δείξεις επίτοιχους λέβητες σε εξώστες πρόσοψης θα ζητηθεί και ΕΠΑΕ ή τουλάχιστον αρχιτεκτονική έγκριση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.