Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείστε τα παράθυρα για αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και παραλία, αλλά και πειθαρχικές διώξεις δημοσίων υπαλλήλων που δεν τηρούν τους νόμους, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην αφήσει κανένα αυθαίρετο κτίσμα στους κοινόχρηστους χώρους του Δημοσίου εκφράζει με χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο, μετά από σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά από υπόθεση την οποία έχασε στο δικαστήριο το Ελληνικό Δημόσιο από κακό χειρισμό των υπηρεσιών «λόγω παντελούς έλλειψης αιτιολογίας» ή και γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες «διστάζουν να προβούν στη λήψη μέτρων προστασίας».

 

Στην υπόθεση που έφθασε στο Συμβούλιο Επικρατείας έγινε δεκτό ότι αν δεν έχει καθοριστεί ο αιγιαλός με διοικητική πράξη, η διοίκηση για να προχωρήσει σε κατεδάφιση πρέπει να προβεί σε «αιτιολογημένη και παρεμπίπτουσα» κρίση για τη συνδρομή των πραγματικών φαινομένων που προσδιορίζουν τα όρια του αιγιαλού. Κι αυτό γιατί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο μπορεί να απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό του αιτούντος ότι δεν προηγήθηκε διοικητικός καθορισμός των ορίων του αιγιαλού, αλλά αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι η κρίση της επιτροπής ως προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι επίδικες κατασκευές είναι αναιτιολόγητη και δεν υποστηρίζεται από τοπογραφικό διάγραμμα. Ετσι, ακυρώθηκε το πρωτόκολλο της κατεδάφισης, λόγω παντελούς έλλειψης αιτιολογίας.

 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.