mechel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Καλησπέρα είμαι φοιτήτρια Μηχανολογίας ΤΕΙ και μου ζητάνε μαζί με το βιβλίο πρακτικής άσκησης να καταθέσω τεχνική έκθεση μέσου όρου 50 σελίδων (!) σχετικά με την πρακτική μου. Συγκεκριμένα αυτή πρέπει να γράφει περί "παραγωγικής διαδικασίας κ λειτουργίας της επιχείρησης, ανάλυση τυχόν προβλημάτων και λύσεις τους και οποιοδήποτε άλλο θέμα τεχνικής φύσεως γνώρισα σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης." Το πρόβλημα μου είναι ότι η πρακτική μου έγινε "τυπικά" διότι ο Μηχανολόγος που με πήρε δεν είχε καθόλου δουλειές αυτό το διάστημα και έτσι είπαμε να ασχοληθώ αργότερα όταν θα έχει αξιόλογες μελέτες για να μάθω κ στην πράξη (πρόκειται για μικρό μελετητικό γραφείο σε επαρχία). Ετσι δεν ξέρω καθόλου πως λειτουργεί η επιχείρηση ή τι θα μπορούσα να γράψω στη τεχνική έκθεση και ο εργοδότης μου δεν μπορεί να με βοηθήσει παρά μόνο για 1-2 σελίδες από ότι μου είπε! Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει η αν υπάρχει κάποια πρότυπη τεχνικη έκθεση παρεμφερής με το θέμα μου θα του ήμουν ευγνώμων (Η τεχνική έκθεση είναι κάτι καινούργιο στην σχολή και δεν υπάρχει αντίστοιχη για να πάρω ιδέες).
fraafr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 μάλιστα... κοίτα να δεις, πρότυπη τεχνική έκθεση δεν υπάρχει, γιατί κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή και δεν μπορείς να ξέρεις τι κάνει ο κάθε εξασκούμενος Ασε που όπως λες είναι νέο "φρούτο" και όλοι οι παλιοί δεν το έχουμε κάνει. Η δική μου η συμβουλή είναι να βρεις κάποιο αντίστοιχο γραφείο μ'αυτό που υποτίθετε δούλεψες, να παρακολουθήσεις μια εργάσιμη μέρα τους, να σου δώσουν μια εικόνα των εργασιών που πραγματοποιούν και μετά να φτιάξεις μια ωραία έκθεση αναλυτικά για την κάθε εργασία.
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 δεν είναι τιποτα!κάτσε και γράψε σε ένα ημερολόγιο διάφορες εργασίες που πιθανόν να έκανανες!ξεκίνα για καμια βδομάδα με 2 ώς προσαρμογή,μετά εξοικείωση με τπτ υλικά , μετά χρήση προγράμματος Η/Υ, μετά καμία επίβλεψη,.....κτλ κτλ.και μετά πέρνα τα μέσα στο βιβλίο! και στο τέλος κάθε μήνα έχει μια έκεθση για το αν ήσουν επιμελής το οποό το υπογράφει ο επιβλέπον! Αν και εγώ με την σειρά μου προτιμώ να έκανες την δουλειά να μάθαινες πραγματικά αυτά τα πράγματα.Εγώ δούλευα σε έρευνα πάνω σε Α.Π.Ε.μέσα στο ίδρυμα και είδα πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!και τώρα ώς Ελ.επαγγελματίας πάνω στο αντικείμενο μας θέλω να σου πώ ότι είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που θα μάθεις σε ότι έχει σχέση με την οικοδομή!σχεδιάζεις κάτι, το οραματίζεσαι και μετά χαίρεσαι που το βλέπεις να παίρνει ζωή και να λειτουργεί!
CostasV Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Ολα τα πράγματα, σε αυτήν την ζωή , έχουν κάποιο λόγο που γόνονται. Μερικά πράγματα όμως δεν έχουν και τόσο σαφή λόγο που γίνονται. Ενα από αυτά τα μερικά, είναι και η τεχνική έκθεση μέσου όρου περίπου 50 σελίδων, που σου ζητάνε. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να ψάξεις τον λόγο που σου ζητείται. Ποιός σου το ζητάει, γιατί σου το ζητάει, πώς σου το ζητάει και πότε σου το ζητάει και υπό ποιές προϋποθέσεις σου το ζητάει Εσύ, αν κατάλαβα καλά, είσαι διατεθειμένη, να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, αλλά δεν έχεις υλικό. Ε, ρώτα στα ίσια τότε αυτόν που σου ζητάει αυτήν την τεχνική έκθεση: Τι να κάνω δάσκαλε όταν τα πράγματα έχουν έτσι και έτσι; Θα εκπλαγείς από την απάντηση που θα πάρεις
Samdreamth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Και εγώ είχα κάνει πρακτική άσκηση αλλά δεν μου ζητήσανε 50 σελίδες!!! Το θεωρώ υπερβολικό!!! Η δικιά μου ήταν γύρω στις 4 σελίδες και ήταν κατατοπειστικότατη... Θα σου πω τι έκανα μπας και σε βοηθήσει: 1) Πρόλογος: Γράφεις γενικά πράγματα, για το πως σε βοήθησε ο υπεύθυνος του γραφείου κλπ. Εγώ χώρισα την πρακτική μου σε 6 δεκαπενθήμερα. 2) Ανέλυσα κάθε δεκαπενθήμερο. Πχ στο 1ο έκανα σχέδια στο Autocad, στο 2ο ηλεκτρολογικά, στο 3ο μελέτες θέρμανσης κλπ 3) Σε κάθε δεκαπενθήμερο έγραψα και την συγκεκριμένη μελέτη που ασχολήθηκα, πχ ηλεκτρολογική μελέτη στην οικοδομή τάδε που βρίσκεται εκεί... 4) Ευχαριστίες: "ευλογείς τα γένια" αυτού που σε "προσέλαβε" - συνεργάσιμος, πρόθυμος να μου μάθει κλπ... Αυτά... Βγήκε 4 σελίδες αλλά ήταν ίσως η πιο "αναλυτική" συγκριτικά με αυτές που είδα από άλλους...
mechel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις σύντομες απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σας τόσο αυτής του CostasV όσο και των υπολοίπων σας και ελπίζω να βρω άκρη. Όσον αφορά το αν είμαι διατεθειμένη να κάνω ό,τι μπορώ αυτό εννοείται, απλά δεν ευνοεί η κατάσταση έτσι όπως έχει. Οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλή είναιν καλοδεχούμενη!
ima Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Καλό κι αυτό... άκου 50 σελίδες! Βασικά, και πρακτική να έκανες, αμφιβάλλω αν θα μπορούσες να γράψεις 50 σελίδες. Αν κατάλαβα καλά, σου ζητάνε περιγραφή των αντικειμένων στα οποία εξασκήθηκες. Στο δικό μου Τει υπήρχε ένα αντίστοιχο "βιβλίο πρακτικής" που και καλά έγραφες με τι ασχολήθηκες κάθε μήνα. Ε λοιπόν, ο καθένας έγραφε σε αυτό με δικό του τρόπο, λιγότερα ή περισσότερα. Εγώ π.χ. έγραφα επιγραμματικά με τι ασχολήθηκα, για παράδειγμα "μελέτη κεντρικής θέρμανσης διώροφης κατοικίας". Αυτό μόνο. Έχω δει άτομα να συμπληρώνουν το εν λόγω "βιβλίο" την ώρα που ήτανε στο ίδρυμα λίγο πριν το παραδώσουν, γράφοντας ότι τους κατεβαίνει και μάλιστα παίρνοντας ιδέες από όλη την γύρω παρέα! Ο λόγος είναι απλός, κανείς δε πρόκειται να καθήσει να το διαβάσει και πόσο μάλλον να προσπαθήσει να εξακριβώσει αν ισχύουν αυτά που γράφεις!. Απλά το παραδίδεις και το βάζουνε στο πρωτόκολλο. Γνώμη μου είναι να κινηθείς στην παραπάνω λογική για να μη πεδεύεσαι και πολύ πολύ. Ζήτα από τον εργοδότη σου αυτά τα λίγα για το πως λειτουργεί γενικά και στη συνέχεια γράψε για τον κάθε μήνα υποτιθέμενες εργασίες με τις οποίες ασχολήθηκες. Επιγραμματικά! Σε αυτό θα σε βοηθήσει επίσης ο μηχανικός, μπορεί να σου βρει πολύ εύκολα τίτλους όπως "μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τάδε επιχείρησης στο ταδε μέρος" από παλαιότερες μελέτες του. Αυτό θα το ετοιμάσεις μέσα σε ελάχιστη ώρα, θα είναι μικρό βέβαια όμως το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να μη το δεχτούνε, πράγμα που θα μου φανεί εξαιρετικά περίεργο αν το κάνει η γραμματεία. Εδώ είναι Ελλάδα! Δεν ασχολήθηκε κανείς με το αν πράγματι έκανες πρακτική και θα ασχοληθούνε με το βιβλίο πρακτικής; Αστεία πράγματα. Κάτι ακόμη, ρώτα παιδία που έχουνε τελειώσει παλαιότερα την πρακτική τους στο Τει σου, τι έχουνε κάνει σε αυτή την "έκθεση" και πόσες σελίδες ήταν.
mechel Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2009 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Το βιβλίο πρακτικής ισχύει και για εμένα απλώς προστέθηκε και αυτή η τεχνική έκθεση που περιέγραψα προηγουμένως. Το θέμα είναι ότι είμαι από τους πρώτους που τους "πιάνει" η καινούργια αυτή τεχνική έκθεση κ έτσι δεν υπάρχουν παλαιότερες να χρησιμοποιήσω σαν πρότυπες. Δεν ξέρω πόσο θα μπορούσα να αναλύσω μόνη μου διάφορες εργασίες για τις οποίες δεν έχω καν τις γνώσεις! Οπως είπα και πιο πριν ο εργοδότης μου δεν μπορεί ούτε αυτός να σκεφτεί τι θα μπορούσα να γράψω για να γεμίσω 50 σελίδες παρά μόνο για 1-2 σελίδες!!! Τι θα μπορούσα να γράψω ας πούμε για προβλήματα μελετητικού γραφείου και λύσεις αυτών? Ή ποια θα ήταν τα διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως που γνώρισα στην διάρκεια της πρακτικής? Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει!
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2009 αυτές οι 50 σελίδες είναι copy-paste με το βιβλίο της πρακτικής σου άσκησης! κια εγώ όταν τελείωσα μόνο το βιβλίο είχαμε που γράφαμε σαν ημερολόγιο τί κάναμε την κάθε ημέρα!οπότε και εσύ κάνε ένα copy paste με το βιβλίο σου και μην φοβάσαι!δεν θα το κοιτάξει κανείς!άσε που πιστεύω ότι δεν πρέπει να σας ζητάνε τόσες σελίδες!
djtonakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2011 Μπορώ να ρωτήσω τι έγινε τελικά με αυτή την τεχνική έκθεση;Επειδή κ εγώ πρέπει να γράψω μια κ ήθελα να δω τι γίνεται με αυτή την υπόθεση. Φαντάζομαι εξακολουθεί να είναι ακόμα καινοτομία του ΤΕΙ Πάτρας αυτή η τεχνική έκθεση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα