Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

sorry παιδιά αν σας έθιξα, δεν είχα τέτοια πρόθεση σε καμία περίπτωση. Βεβαίως και δεν είμαι της 4Μ θα προτιμούσα απλώς να έχω τις γνώσεις του iliekater σε θέματα λογισμικών και όπως και νά'χει σέβομαι απεριόριστα την προσφορά του σε όλους εμάς και με ευχαριστεί το γεγονός που ένας από εμάς έχει την ικανότητα να δημιουργεί κάτι τόσο εξεζητημένο. Και πάλι άξιος συγχαριτηρίων φίλε μου.

  • Απαντήσεις 603
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι ο stark_21 μας κάλυψε με την δευτερολογία του.

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Iliekater και απο μένα.....πάρα πολύ καλή δουλειά!!!!

 

Θέλω να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα σου για την πρώτη μελέτη θέρμανσης/θερμομόνωσης που θα κάνω με αφορμή εργασία στη σχολή (ΤΗΜΜΥ-ΑΠΘ)...

 

Έτσι λοιπόν έχω μερικές απορίες...

 

(...στη θερμομόνωση)

1) Στα είδη παραθύρων που βάζεις κ σχέδια τους στη βοήθεια....

3435434405_c08f87ee98.jpg

 

a)στη μελέτη θέλω να χρησιμοποιήσω 2θυρα ορθογώνια παράθυρα (οχι 1θυρα), δηλ. που έχουν ένα έξτρα άνοιγμα στη μέση...αλλά δεν βρίσκω το ανάλογο είδος στα είδη παραθύρων του ΠΙΞΙΣ...(μήπως σε αυτή τη περίπτωση αντιστοιχούν 2 ορθογώνια..αλλά πάλι αν βάλω 2 ορθογώνια μήπως θα γίνουν διλποί υπολογισμοί ανοιγμάτων?)

B)ανάλογο ερώτημα κ για 2θυρη πόρτα

 

ΥΓ. κανονικά μας προτείνουν το thermocad (της tivi soft) για τη μελέτη/εργασία...αλλα δεν συγκρίνεται μ'αυτό που έκανες!!!...αν μάθω να δουλεύω την εφαρμογή σου θα προσπαθήσω να κανονίσω να τη παρουσιάσω (εφαρμοσμένα πάνω στη εργασία/μελέτη) αν δεν έχεις πρόβλημα, γιατί πιστεύω τέτοιες προσπάθειες αξίζει να γίνονται γνωστές:)

Δημοσιεύτηκε

AnTe , μιας και το έφερε η κουβέντα , με την ευκαρία που μου έδειξες την παραπάνω φωτογραφία είδα πως μπορεί να γίνει μία παρεξήγηση . Τον τίτλο "Είδη παραθύρων" πρέπει να το μεταφέρω πιο αριστερά και να προσθέσω "Είδη θυρών" στα δεξιά , καθώς στη δεξιά μεριά φιγουράρουν οι πόρτες !

Τώρα , στο ψητό ! Αν κατάλαβα καλά , λέγοντας "2θυρα ορθογώνια παράθυρα" , εννοείς "δίφυλλα παράθυρα" , αν και μπερδεύτηκα με την διευκρίνηση "που έχουν ένα έξτρα άνοιγμα στη μέση" ... Αν αυτή είναι η περίπτωσή σου , τότε απλά επέλεξε τον "Ορθογώνιο" τύπο παραθύρου όπου μπορείς να προσδιορήσεις a διαφορετικό του b . Το αντίστοιχο γίνεται και με τις πόρτες .

Επίσης , στην Θέρμανση , μπορείς να προσδιορήσεις και των αριθμό των χαραμάδων (π.χ. σε ένα δίφυλλο ορθογώνιο παράθυρο υπάρχουν 2 οριζόντιες και 3 κατακόρυφες , βρίσκει μόνο του τα ύψη και τα πλάτη) .

Κάτα τα άλλα , το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πολλές ακόμα ευκολίες , αυτοματισμούς και μπιχλιμπίδια για το πρόγραμμα θέρμανσης , αλλά δυστηχώς ο περιορισμένος χρόνος μου δεν μου επέτρεψε να πάω παραπέρα . Ωστόσω , χαίρομαι που σου αρέσει έστω και σε αυτήν τη μορφή !

Δημοσιεύτηκε

iliekater σ'ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις!

 

Έχω ενα προβληματάκι με την εκτύπωση μελέτης θερμομόνωσης....

α)η εκτύπωση στο word είναι όπως φαίνεται στο doc αρχείο που επισυνάπτω και το πρόβλημα είναι οτι δεν εκτυπώνονται σωστά ρυθμίσεις 1ης σελίδας (με σκαρίφημα)

β)μετά η επιλογή "αποθήκευση κ αποστολή στο autocad" πως δουλεύει?

(έχω περασμένο και το freecad σε autocad2009, αλλά δεν βρίσκω πως να εκτυπώσω την μελέτη στο autocad)

 

*επισυνάπτω και αρχείο μελέτης θερμομόνωσης, μήπως και φταίει κάποια ρύθμιση και δεν γίνεται σωστά εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς , AnTe , τα συγχαρητήριά μου , καθώς βρήκες ένα ενδιαφέρον πρόβλημα στο πρόγραμμα ! Πρέπει να ήσουν ο πρώτος που έκανε μελέτη θερμομόνωσης χωρίς Ισόγειο , γι'αυτό και σου προέκυψε αυτό το πρόβλημα (το λέω σοβαρά , δεν σε κοροϊδεύω) . Το πρόβλημα ήταν ότι κάτα το φόρτωμα του αρχείου φορτωνώταν ως κατώτατο επίπεδο ο "1ος Όροφος" τη στιγμή που ακόμα είχε μείνει ως ανώτατος όροφος το "Ισόγειο" και γι'αυτό σου εμφανιζόταν το μύνημα πέρι μη συμφωνίας κατώτερου και ανώτερου επιπέδου . Κάτα τα άλλα το πρόγραμμα φόρτωνε μια χαρά τη μελέτη σου , οπότε δεν έχεις να ανησυχείς πέρι φθοράς του αρχείου .

Φρόντησα να σπεύσω να διορθώσω το πρόβλημα και να ανεβάσω την αναβάθμιση 3.02 και το αντίστοιχο βασικό πακέτο (αλλάζει μόνο το ιστορικό και το αρχείο Συνεισφορών , στο οποίο επάξια κατέκτησες μία θέση ! ) .

Επίσης , μερίμνησα και για την αντίστοιχη περίπτωση που μπορεί να συμβεί και στα κτίρια της εφαρμογής Διηρημένης συνιδιοκτησίας .

Έτσι λοιπόν , όπως θα δεις , το αρχείο σου πλέον ανοίγει μια χαρά και ούτε θα έχεις πρόβλημα στην τύπωση της σελίδας με το σκαρίφημα (πιστεύω πως εννοούσες την 5η σελίδα , όχι την 1η) .

Να σημειώσω εδώ πως μάλλον είναι περιττή η τύπωση αυτής της σελίδας από το Word , καθώς τυπώνεται και από το AutoCAD , όπου μπορούν να φτιαχτούν και τα σκαριφήματα .

Για να την τυπώσεις από το AutoCAD , πήγαινε από το μενού FreeCAD > ΠΙΞΙΣ > Θερμομόνωση . Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί , πάτα το κουμπί Άνοιγμα και κατέδειξε το αρχείο σου . Έχε υπόψη σου πως για να σου επιτραπεί η τύπωση , θα πρέπει στην ΠΙΞΙΔΑ να έχεις σώσει το αρχείο με το αντίστοιχο κουμπί (η διαφορά από την άλλη αποθήκευση είναι πως κάνει έναν έλεγχο ώστε να δει αν θα επιτρέψει στο FreeCAD να στο τυπώσει · αν υπάρχει κάποια έλειψη ή λάθος , η ΠΙΞΙΣ θα σε ενημερώσει ανάλογα) .

 

Τώρα , αν μου επιτρέπεις , να σου πω κάποια πράγματα που παρατήρησα στη μελέτη σου :

κοιτώντας τα διαγράμματα

75293406.png

παρατήρησα πως η ολική εξωτερική επιφάνεια του 2ου ορόφου είναι υπεδιπλάσια του 1ου ορόφου , κάτι που μάλλον δεν είναι σωστό . Κοιτώντας τη Γεωμετρία του 2ου ορόφου , είδα πως το ύψος του είναι 7 m ! Δεν ξέρω , ίσως έτσι να είναι , πάντως σου συνιστώ πριν το τέλος της μελέτης να ρίχνεις μια ματιά στα διαγράμματα της εκάστοτε εφαρμογής , καθώς έτσι μπορείς να βγάλεις διάφορα χρήσιμα συμπεράματα .

Επίσης , σε όλα τα επίπεδα έχεις ορίσει ως ύψος δοκού (hδο) = 0.2 m . Μέσα στο ύψος της δοκού συμπεριλαμβάνεται και η πλάκα . Βέβαια ακόμα και έτσι πάλι το 0.2 μου φαίνεται μικρό , εκτός και αν προβλέπεται να κατασκευαστεί έτσι , αν και μάλλον σε αυτήν την άκρη της Ευρώπης δύσκολο το βλέπω (αν και ομολογώ μια φορά παρατήρησα από την εθνική ένα κτίριο φτιαγμένο με υποστηλώματα "μανιτάρια" - ώστε να μην υπάρχουν δοκοί) .

Αν ξέρεις τι προβλέπουν τα στατικά βάλε το αντίστοιχο hδο , αλλιώς βάλε 0.5 ~ 0.6 m .

 

Για οτιδήποτε άλλο , μην διστάσεις να ρωτήσεις ;) .

 

Οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι είναι :

ΠΙΞΙΣ 3.02 :

http://rapidshare.com/files/222182983/Pixis_3.02.zip

12ο Βασικό πακέτο :

http://rapidshare.com/files/222180367/Basic_pachet_number_012.exe

Δημοσιεύτηκε
(αν και ομολογώ μια φορά παρατήρησα από την εθνική ένα κτίριο φτιαγμένο με υποστηλώματα "μανιτάρια" - ώστε να μην υπάρχουν δοκοί) .

Μυκητοειδεις πλάκες ονομάζονται οι πλάκες αυτές και ναι καλό είναι να αποφεύγονται σε μέρη σαν την Ελλάδα ;)

Δημοσιεύτηκε

Διότι κινδυνεύουν να τις πάρει και να τις σηκώσει . Ή μάλλον καλλύτερα , να τις πάρει και να τις κατεβάσει :) !

Δημοσιεύτηκε

Iliekater σ'ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά:D

 

Για να είμαι ειλικρινής, εμείς οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί (προπτυχιακοί αλλά και μέλοι Δ.Ε.Π.) είμαστε άσχετοι με κτιριακές κατασκευές (αρχιτεκτονικό σχέδιο-στατικότητα κλπ)...η επίμαχη μελέτη θέρμανσης/θερμομόνωσης είναι μια προαιρετική εργασία σε υποχρεωτικό μάθημα του Ενεργειακού Τομέα (Μετάδοση Θερμότητας). Τομέα που κύριο αντικείμενο έχει την παραγωγή/μεταφορά/διανομή ενέργειας και η εργασία έχει ακαδημαϊκό ενδιαφέρον γιατί δεν ξέρω καν αν οι ΗΜΜΥ έχουμε δικαίωμα εκπόνησης τέτοιας μελέτης! (μόνο μηχανολόγους ξέρω να αναλαμβάνουν μελέτες θέρμανσης/θερμομόνωσης)

 

...έτσι και εγώ σχεδόν από το μηδέν, λίγο από γνωστούς, λίγο απο online tutorials κ βέβαια από τα help του ΠΙΞΙΣ, μαθαίνω σιγά σιγά τα μυστικά των κτιριο-θερμο-μελετητών...κ μπορεί στην πορεία να κάνω και τραγικά λάθη:P

 

Επιστρέφοντας στη μελέτη...

 

Σχόλια:

 

-Η έλλειψη ισόγειου(=πυλωτής) στη μελέτη έχει να κάνει με παντελή έλλειψη δεδομένων γι'αυτό...οπότε άφησα πυλωτή σκέτη/ανοιχτή μόνο με τις κολώνες

 

-Για τη δοκό μας δίνεται 0,3Χ0,2 (χωρίς πιο συγκεκριμένο προσδιορισμό) και έβαλα το 0,3 πλάτος για να "κουμπώνει" καλύτερα στις κολώνες(0,3Χ0,3)...αν είναι θα την "γυρίσω" για να πάρει 0,3 ύψος

 

-Για το ύψος 2ου ορόφου, όντως ήταν λάθος

(είχα ίδια λ 1ου-2ου κ είπα να δοκιμάσω να ορίσω ύψος=ύψος από αφετηρία-έδαφος αγνοόντας τα "σχεδιάκια" στο ΠΙΞΙΣ-HELP...αν κ αναμενόμενο να έχουν ίδια λ είναι αφού οι δύο όροφοι έχουν ίδια γεωμετρία/σύνθεση)

 

Απορίες σχετικές:

 

#Στην τροποποίηση επιπέδου(ΠΙΞΙΣ)

α)->Όψεις->Βασικό Ύψος=μεικτό ύψος ορόφου (π.χ. 3 μεικτό=2.7 καθαρό + 0,3 δάπεδο)?

β)->Γεωμετρία->Ύψος(για υπολογισμό όγκου)=καθαρό ύψος(π.χ. 2.7 )?

 

#Στο Φ.Ο. όψεων πέρα από τις κολώνες θέλω να συμπεριλάβω "τοιχείο" συγκεκριμένων διαστάσεων σε κάθε όψη, πως γίνεται αυτό?

 

#Στο Freecad δεν μου βγάζει επιλογή που αναφέρεις όπως φαίνεται παρακάτω...

frcad.jpg

 

 

υ.γ. στέλνω στο [email protected] και το θέμα (που έχει ελλείψεις δεδομένων) και τα σχέδια που έκανα σε autocad2009 και κλίμακα 1:100

...στο FLOORplan.dwg φαίνεται το "τοιχείο" που έχει ορισμένο τμήμα κάθε όψης κ δεν ξέρω πως να συμπεριλάβω επακριβώς στο ΠΙΞΙΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.