ΚΟΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2009 Μου ζητήθηκε να κατασκευάσω σε επικλινές γήπεδο ισόγειο κατάστημα με ξεχωριστό υπόγειο και διώροφη κατοικία . Η ερώτηση είναι αν το ιδεατό στερεό που θα μελετηθεί ειναι πολεοδομικά ορθο ως προς το ύψος του κτιρίου και αν ισχύει ακόμα το Υ=Η+α<1.5μ για επιλινές έδαφος στην πολεοδομία δεν μου δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. Ως Η επιτρεπόμενο εινια τα 7,5μ με στέγη (χωριό πολιτιστικής κληρονομιάς) Ευχαριστω προκαταβολικά plirofories.txt 1
Highlander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Οπως είδα στην τομή σου μπορείς να κατασκευάσεις το εικονιζόμενο κτίριο, προσοχή θέλει όμως μόνο στους ειδικούς όρους δόμησης που μπορεί να υπάρχουν όπως διαφορετικό ύψος στέγης απο το 1,50 και λοιπά που μπορεί να περιλαμβάνονται σε κάποιο ΦΕΚ.
myri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 ... και αν ισχύει ακόμα το Υ=Η+α<1.5μ για επιλινές έδαφος ..... http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml το σχήμα που αναζητάς είναι το πιο κάτω δε βρίσκω για ποιό λόγο να μην ισχύει εφόσον πρόκειται για δωτό ύψος 7,5μ -------- το πρόβλημα που εντοπίζω αφορά τη στέγη καλύπτει μικρό ποσοστό της επιφάνειας του κτιρίου
Highlander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 το πρόβλημα που εντοπίζω αφορά τη στέγη καλύπτει μικρό ποσοστό της επιφάνειας του κτιρίου και ποιός λέει ότι πρέπει να καλύπτει μεγαλύτερο?
myri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 έχω το κληρονομικό χάρισμα!!!! :) "στέγη σε χωριό πολιτιστικής κληρονομιάς" άσε θα κλάψουνε μανούλες
Highlander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 ναι ναι ναι , και γώ το έχω αυτό. Αλλά καμιά φορά ξέρεις υπάρχουν εγκυκλίοι όπου ορίζουν οικισμούς όπου η χρήση στέγης δεν είναι υποχρεωτική.
myri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 ε αυτό είναι το πρώτο που κοιτάμε (δηλ τους όρους δόμησης) διότι είναι πιθανό να απαγορέυεται κιόλας η στέγη !!!!!
Highlander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 κι όμως είναι πιθανόν οι όροι δόμησης ή οι επιτόπου πολεοδομίες να χαρακτηρίζουν την στέγη απαραίτητο στοιχείο και όμως μου έχει τύχει περίπτωση όπου ερμηνευτική εγκύκλιος ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγε τότε ότι ο οικισμός όπου ασχολιόμουν δεν θεωρούταν - ενώ τον θεωρούσε η πολεοδομία ότι ο χαρακτηριστικός τύπος σπιτιού δεν είχε γνώρισμα την στέγη. Και να μου πείς που το ξέρει ο συνάδελφος ? Ας κάνει ότι του πεί η πολεοδομία (με το νου, τα μάτια ανοιχτά) διότι δεν θα ξεμπερδέψει ποτέ.
ΚΟΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Συγνώμη παιδιά απλά το ιδεατό στερεό ήταν λιγο πρόχειρο και αναφερόταν στους ορόφους όσον αφορά την στέγη επειδή το χωριό εχει προταθεί για χωριό παγγόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς δεν υφίσταται η έννοια του δώματος οπότε παντού σκεπή.Παντως ευχαριστω για το ενδιαφέρον.
Highlander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2009 αυτό το παντού σκεπή θα έπρεπε να σε προβληματίσει για τον ισχυρισμό της Myri ότι πιθανόν να μην δεχτούν την λύση λόγω ότι πολύ μικρός ογκος είναι στεγασμένος με στέγη. Μια ερώτηση μάλλον προέγκριση σχεδίων 1/100 και οι ερωτήσεις τι συνηθίζουν οι συναδέλφοι σου θα σου έλυνε τα χέρια.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα