BAS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 5000 είμαστε μόνο όσοι δομικοί κάνουμε ελεύθερο επάγγελμα , σύμφωνα με κάτι στατιστικές της ΕΕΤΕΜ . Εγώ είμαι 30 χρόνια πτυχιούχος και τότε τα λύναμε ούτως η άλλως στο χέρι .
Apostol Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2011 Συνάδελφε JTB το post είχε έντονα ειρωνικό χαρακτήρα! Εννοείται οτι καλό είναι να κάνεις και προγράμματα. Για να πώ την αλήθεια εγώ έκανα και FESPA και ΑUTOCAD στη σχολή. Αλλά το χέρι χρειάζεται πάντα στην αρχή τουλάχιστον.
λεο Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Σαν πολύ νεότερος απόφοιτος( 1 χρόνο), εντελώς ενημερωτικά στο τμήμα που αποφοίτησα διδάχτηκα autocad,archicad,olostatika,stereostatika,betonexpress,4M(θερμομόνωση),faidra, steel(απο φέτος νομίζω) κλπ παρατρεχάμενα προγραμματάκια επίλυσης στατικών φορέων...φυσικά η επίλυση με το χέρι παραμένει σταθερή αξία!
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Με μια μεγάλη πιθανότητα να κάνεις λάθος ... το σωστό είναι να έχεις τη γνώση και μερικές φορές την εμπειρία να ελέγχεις το αποτέλεσμα του προγράμματος
kostaspde Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 ΧΑ ΧΑ!!! Αυτό από καθηγητή το άκουσες; Δηλαδή αν είχαμε και 1-2 προγράμματα θα μαθαίναμε λιγότερα?Σώπα μωρέ συνάδελφε, τα τρώγανε μεταξύ τους... όλοι άχρηστοι και καθάρματα ήταν εκεί στο θέμα αυτό, ανίκανοι να αγοράσουν μία άδεια έστω για να βλέπει το τμήμα μια εισαγωγή δεδομένων, τί είναι κρίσιμο, τί ελέγχουμε κλπ... αυτά δηλαδή που την άλλη μέρα θα κάνουμε στη δουλειά μας... Εγώ με το που τελείωσα βρέθηκα μπροστά σε προγράμματα όπως FESPA και Ολοστατικά και δεν ήξερα τί κάνω και τί βλέπω... για να μη πώ για AutoCAD κλπ... Ενα UNIX που είχαμε, UNIBLAK το λεγαμε γιατί ήταν ηλίθιο... και δεν είχαμε σχεδόν ποτέ χρόνο για μελέτη ή κάποιες δοκιμές.... Συνάδερφε να σε πληροφορήσω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Καταρχάς στo Beton II κάνουμε μια χρήση του STATIC 3 για την ανάλυση και η διαστασιολόγηση στο χέρι. Υπάρχει και μάθημα επιλογής στο οποίο διδάσκεται το SAP και το FESPA καθώς και μάθημα για autocad 3D. Έπειτα όλες οι πτυχιακές, είτε του αρχιτεκτονικού τομέα, είτε του δομοστατικού γίνονται με χρήση προγράμματος ή προγραμμάτων. Και εκτός αυτών λειτουργούν στη σχολή νησίδες Η/Υ με εγκατεστημένες θέσεις εργασίας (κανονικές και demo) για πολλά προγράμματα. Και στην τελική υπάρχει και το internet όπου μπορεί κανείς εκτός από το facebook να βρει εκπαιδευτικές εκδόσεις, video tutorial, manual και πολλά καλούδια. Όρεξη να έχει κανείς....αλλά δε βλέπω και πολλούς. Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων εξαντλείται στη φράση "Πω-πω μ..λ..α, γ..μ..το πρόγραμμα! Πού μπήκες για να το κατεβάσεις;" Οι πλέον σκληροπυρηνικοί, θα μπουν στη διαδικασία να το κατεβάσουν και άμα καταφέρουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εγκατάσταση, θα το ανοίξουν μια φορά, θα το δουν και θα το κλείσουν μια για πάντα.
Apostol Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Θα συμφωνήσω με Protea! Δεν χρειάζεται μόνο να μάθεις τα προγράμματα, γιατί αυτό γίνεται εύκολα, αλλά να μάθεις γιατί το κάθε πρόγραμμα κάνει αυτό που κάνει, πως το κάνει και κυρίως αν το κάνει σωστά. Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει εσύ να γνωρίζεις τι πρέπει να περιμένεις ως αποτέλεσμα. Το χεράκι πάντως καλό είναι να υπάρχει γιατί μερικές φορές σε ξεκολλάει εκεί που ο υπολογιστής μουλαρώνει.
JTB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Συνάδερφε να σε πληροφορήσω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Χαίρομαι πολύ που το ακούω και ζηλεύω αφάνταστα! 5000 είμαστε μόνο όσοι δομικοί κάνουμε ελεύθερο επάγγελμα , σύμφωνα με κάτι στατιστικές της ΕΕΤΕΜ . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μόνο ;;;;;;;;;;; Εμ, τί συνδικαλισμό να έχουμε απέναντι στο ΤΕΕ βρε παιδιά, τώρα εξηγούνται όλα!
λεο Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Με μια μεγάλη πιθανότητα να κάνεις λάθος ... το σωστό είναι να έχεις τη γνώση και μερικές φορές την εμπειρία να ελέγχεις το αποτέλεσμα του προγράμματος προφανώς και ειναι έτσι τα πραγματα...ανέφερα τα παραπάνω προγράμματα εντελώς ενημερωτικά προς τους παλαιότερους συναδέλφους λογω της κουβέντας που είχαν!Proteas & Apostol εύχαριστώ πολύ για την υπόδειξη του σωστού αλλά δεν δήλωσα "χειρηστής προγραμμάτων"
Apostol Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Συνάδελφε παρεξήγησες! Ούτε εμείς είπαμε οτι είσαι χειριστής προγραμμάτων απλά είπαμε με την όση εμπειρία έχει ο καθένας πώς νομίζουμε οτι πρέπει να είναι η σωστή λογική χρήσης λογισμικού. Απλά πολλοί νέοι συνάδελφοι παρόλο που έχουν γνώσεις επαναπαύονται στα προγράμματα και αυτό οδηγεί σε λάθη μερικές φορές. Πάντα φιλικά και χωρίς παρεξήγηση.Καλή σταδιοδρομία.
jkosto Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 ΧΑ ΧΑ!!! Αυτό από καθηγητή το άκουσες; Δηλαδή αν είχαμε και 1-2 προγράμματα θα μαθαίναμε λιγότερα?Σώπα μωρέ συνάδελφε, τα τρώγανε μεταξύ τους... όλοι άχρηστοι και καθάρματα ήταν εκεί στο θέμα αυτό, ανίκανοι να αγοράσουν μία άδεια έστω για να βλέπει το τμήμα μια εισαγωγή δεδομένων, τί είναι κρίσιμο, τί ελέγχουμε κλπ... αυτά δηλαδή που την άλλη μέρα θα κάνουμε στη δουλειά μας... Εγώ με το που τελείωσα βρέθηκα μπροστά σε προγράμματα όπως FESPA και Ολοστατικά και δεν ήξερα τί κάνω και τί βλέπω... για να μη πώ για AutoCAD κλπ... Ενα UNIX που είχαμε, UNIBLAK το λεγαμε γιατί ήταν ηλίθιο... και δεν είχαμε σχεδόν ποτέ χρόνο για μελέτη ή κάποιες δοκιμές.... Εγώ πιο νέος, 19 χρόνια... αλλά δεν περιμένω τίποτε από τους νεότερους γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ζητάς από κάποιον εξαθλιωμένο που χτυπά 15 πόρτες για μισθό ελεημοσύνης να κοντραριστεί για θεωρητικά ζητήματα (τέτοιοι είναι οι νέοι πτυχιούχοι, άνεργοι). Το θέμα είναι ότι υπάρχει ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ (ΕΕΤΕΜ) που δεν αξιώθηκε ΠΟΤΕ να κάνει κάτι γιατί απλούστατα μεγάλο μέρος των μελών του δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά χώθηκαν σε διάφορες "φωλιές" όπως τεχνικές υπηρεσίες δήμων, δημόσιο, εταιρίες κλπ... και δεν έχουν αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως κάποιοι από εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά μόνο με τις δικές μας πλάτες. Δυστυχώς βλέπω πολύ περισσότερο τους ΠΜ ή ΑΜ ως συναδέλφους παρά τους ΤΕ. Για να μη πώ αυτό το άθλιο δελτίο της ΕΕΤΕΜ που βγαίνει μια στο τόσο, χωρίς καμία ύλη παρά μόνο κάτι κλάψες και αηδίες. Επίσης για ένα περίεργο λόγο η ύλη είναι μόνο για Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους και σχεδόν κάθε φορά το πετάω όπως έρχεται. Η αληθεια ειναι αυτη.Και εγω απορω με το θρασος τους (ΕΕΤΕΜ) . Την τελευτεα φορα που περασα απο τα γραφεια τους μου ζητησαν 350.00
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα