Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μου ζητήθηκε μια μελέτη κατανομής δαπανών σε πολυκατοικία (προ 85)με θερμιδομετρητές ανά σώμα.Έχω τις εξής απορίες.

α. Στο ΦΕΚ για τη κατανομή δαπανών έχει δύο εξισώσεις για ωρομετρητές κ θερμιδομετρητές αντίστοιχα. Όταν έχουμε θερμιδομετρητές σωμάτων ισχύει η εξίσωση με τους θερμιδομετρητές βάζοντας το άθροισμα κάθε ιδιοκτησίας;

β. Ο νόμος στον υπολογισμό βάζει τις απώλειες του χώρου κ όχι την συνολική εγκαταστατημένη ισχύ το σωμάτων. Ποιο είναι ποιο σωστό να κάνουμε; Να ακολουθήσουμε το νόμο ή να βγάλουμε ένα μέσο όρο ας πούμε μεταξύ σωμάτων κ απωλειών που ίσως να είναι πιο δίκαιο;

γ Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν σε ποσοστό 30% του συνολικού κόστους κάποιο τύπο με βάση την κατανομή (μόνο βάση m2 αφού δεν υπάρχει μελέτη απωλειών) κ το υπόλοιπο 70% με βάση τις ενδείξεις των θερμιδομετρητών. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η λογική είναι λάθος κ όπως έχει συζητηθεί κ αλλού πρέπει να εφορμόζεται ο κανονισμός. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που να μου επιβάλει τη χρήση του 30% εκτός της απόφασης της πολυκατοικίας;

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Πώς είναι αυτοί οι θερμιδομετητές ανά σώμα;

Εχω υπόψη μου ένα είδος θερμιδομετρητών που είναι σταθερά συνεδεδεμένοι πάνω στις φέτες του θερμαντικού σώματος, και περιέχουν ένα υγρό (χρώματος μπλε αν δεν κάνω λάθος) που εξατμίζεται σιγά-σιγά. Η ποσότητα του υγρού που εξατμίστηκε στο τέλος της σεζόν, δίνει τιε θερμίδες που καταναλώθηκαν.

 

Πώς είναι ο θερμιδομετρητής που λες;

Δημοσιεύτηκε

υπάρχουν θερμιδομετρητές ηλεκτρονικοί που τοποθετούνται σε κάθε σώμα και όχι σε στις κεντρικές στήλες διότι μπορεί να υπάρχουν και εγκαταστάσεις με παλιό σύστημα κεντρικής θέρμανσης!αυτοί οι θερμιδομετρητές μπορεί να είναι απλοί ηλεκτρονικοί αλλά μπορεί να στέλνει και σε μια κεντρική μονάδα στον κοινόχροιστο χώρο και απο αυτή την μονάδα σε ένα κεντρικό καταγραφέα στο λεβητοστάσιο.Δλδ υπάρχουν τέτοια συστήμαμα.

κοίτα π.χ. siemens, honeywell......είναι κανα 2 ακόμα που έχουν πέσει στην αντίληψή μου!

απλά θέλει και pc για να παίρνεις τα αποτελέσματα.

Δημοσιεύτηκε

Ναι ναι είναι ασύρματες συσκευές κ μάλιστα όπως είπες της siemens και τα αποτελέσματα καταγράφονται σε μία κεντρική συσκευή. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει στις απορίες μου.

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Centervak,

 

Το θέμα με την ορθή κατανομή είναι πονεμένη ιστορία και θέλει μεγάλη προσοχή.

Κανονικά η χώρα μας θα έπρεπε ήδη να είχε θεσπίσει νομοθεσία η οποία να περιλαμβάνει τους κανονικούς θερμιδομετρητές και τους "θερμιδομετρητές των σωμάτων" που καλύτερα είναι να τους λέμε κατανεμητές δαπανών.

Σήμερα η πλέον προωθημένη άποψη για το θέμα (τολμώ να πω και η πλέον ορθολογική) βρίσκεται με τη μορφή πρότασης του ΤΕΕ. Σε αυτήν λοιπόν την πρόταση γίνεται λόγος για το πρώτο σου ερώτημα. Σε μια κατοικία με θερμιδομετρητές ή κατανεμητές δαπανών η κατανάλωση ορίζεται σαν η ένδειξη του θερμιδομετρητή ή του αθροίσματος των κατανεμητών των σωμάτων.

 

Για τα ερωτήματα β και γ θα βρεις επίσης απάντηση στο ίδιο έγγραφο του ΤΕΕ.

Δημοσιεύτηκε

Εψαξα σε siemens για θερμιδομετρητές και το μόνο που βρήκα είναι οι κανονικοί θερμιδομετρητές με παροχόμετρο νερού και δύο θερμοστοιχεία.

Υπάρχει άλλος τύπος θερμιδομετρητή που να χρησιμοποιείται για κάθε σώμα;

Με ποιά αρχή λειτουργίας δουλεύουν αυτοί οι "ανά σώμα" θερμιδομετρητές;

Δημοσιεύτηκε

ναι κώστα υπάρχουν και είναι ανα σώμα και αναφέρεται στο θέμα της μετατροπής κεντρικής θέρμασνης σε αυτόνομης!

παίρνει τα αποτελέσματα και τα στέλενει σε μια μονάδα κεντρική ανα όροφο και μετά αυτή η μονάδα στέλνει τα αποτελέσματα σε μια αλλη ανα όροφο και διαμερίσματα!απλά δεν θυμάμαι αν η siemens θέλει υπολογιστεί για να εξάγεις τα αποτελέσματα και να τα δώσεις στην εταιρεία που βγάζει τα κοινόχρηστα!

Δημοσιεύτηκε

Ξέρεις μήπως την αρχή λειτουργίας τους; Εϊναι δηλαδή με παροχόμετρο και θερμοστοιχεία όπως οι κανονικοί ή μήπως έχουν άλλη αρχή λειτουργίας;

Δημοσιεύτηκε

Οι κατανεμητές δαπανών έχουν διαφορετική αρχή λειτουργίας από τους κλασικούς θερμιδομετρητές. Δε διαθέτουν παροχόμετρο. Έχουν ένα ή δυο στοιχεία μέτρησης της θερμοκρασίας και με βάση αυτά υπολογίζουν την ενέργεια που έχει αποδοθεί από το σώμα στο περιβάλλον.

Δημοσιεύτηκε

σχετικά με το σύστημα κατανομής δαπανών θέρμανσης της siemens εδώ και εδώ, προφανώς δεν είναι θερμιδομέτρηση αλλά είναι δικαιότερο από την ωρομέτρηση. Σε αυτή την παρουσίαση υπάρχουν και οι ανταγωνιστικές τεχνολογίες κατανομής δαπανών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.