Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Νομιμοποίηση τοίχου αντιστήριξης


kloste

Recommended Posts

Καλησπέρα συγχαρητήρια για το forum σας, σας στέλνω για πρωτη φορα κατόπιν ενος προβλήματος που εχουμε να αντιμετωπίσουμε.Το 2004 ,ο Δήμος μας αναγκασε να κατεδαφήσουμε ενα παλαιο κτήμα κατω ακριβως απο το σπιτι που κατοικούμε λόγω οτι ήταν επικίνδυνο.Επειδη το σπιτι ειναι ακριβως απο επανω κατεδαφιζοντας το οικόπεδο υπήρχε κίνδυνος να αναγκουφιστεί το σπίτι λόγο οτι αυτά τα μπάζα συγρατούσαν το σπίτι και καναμε ένα τοιχίο.δεν το νομιμοποιησαμε γιατι υπήρχαν καποια προβλήματα.Έποιτα κατοπιν καταγγελίας εστειλαν την πολεοδομια για ελενχο και σημειωσαν την παραβαση.με λίγα λόγια η άδεια είναι αδύνατον να βγει γιατι οι τίτλοι ιδιοκτησιας ειναι 30τμ και η αδεια πρέπει να βγει στα 58τμ. η γριά που είχαμε αγοράσει το οικόπεδο έχει αποβιώσει και τα παιδιά της δεν δέχοντε να υπογράψουν για να διορθωθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας.Τι μπορούμε να κάνουμε για να νομιμοποιηθει το τοιχίο(εκτός από το υπογραψουν τα παιδια)?σας παρακαλω πολύ βοηθήστε.

εκ των προτέρων ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

kloste,

δε μας τα λες πολύ καλά.

 

Πρώτη φορά ακούω για κατεδάφιση οικοπέδου.

Τα 30τμ ή 58τμ τι είναι; Εμβαδόν οικοπέδου;

Το σπίτι είναι αυθαίρετο;

Οι τίτλοι δεν αλλάζουν έτσι απλά. Πρέπει να γίνει σωστή αποτύπωση και αν υπάρχει λάθος μπορεί να γίνει διόρθωση συμβολαίων λόγω νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης. Αλλά λάθος της τάξης του 95% (δηλαδή από 58τμ να σου το έβγαλαν 30τμ) δύσκολο μου φαίνεται.

Κάπου τα έχεις μπερδέψει μου φαίνεται.

 

Αν ο τοίχος αντιστήριξης ήταν απαραίτητος για την ασφάλεια του υφιστάμενου κτηρίου, ίσως θα μπορούσατε να είχατε απευθυνθεί στο Τμήμα Επικινδύνων της Πολεοδομίας και να είχαν κινηθεί οι διαδικασίες από εκεί. Και πάλι όμως είναι λίγο μπλεγμένο γιατί σύμφωνα με το ΠΔ 13/22-4-29 (νομίζω άρθρο 6), δε μπορεί η υπηρεσία να προτείνει μέτρα άρσης του κινδύνου που δεν είναι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

Δε μας δίνεις αρκετά στοιχεία + αυτά που μας λες δε στέκουν.

 

Απευθύνσου σε ένα μηχανικό να σε βοηθήσει έχοντας όλα τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

το σπιτι ειναι νομιμο.για το τοιχειο δεν εχουμε αδεια.πληρωσαμε προστημο στην πολεοδομια.εχουμε πληρωσει την αδεια και τα ενσημα για το τοιχιο για την νομιμοποιηση του.ο αρμοδιος της πολεοδομιας δεν μας υπογραφη να παρουμε την αδεια γιατι δεν ειναι σωστη η οριοθετηση των συνορων-μετρων το οποιο δεν το γνωριζαμε.υπαρχει μια αποκλιση των οριων 28 τ.μ. η περιοχη δεν ειναι ενταγμενη στο κτηματολογιο. ο προηγουμενος ιδιοκτητης εχει απεβιωση οι 3 κληρωνομοι του δεν μας υπογραφουν για να βγουν νεοι τιτλοι ιδιοκτησιας που απαιτουνται απο την πολεοδομια .

τι μπορουμε να κανουμε απο την στιγμη που δεν υπογραφουν οι κληρονομοι.υπαρχει αλλη λυση?

ευχαριστω για την προηγουμενη απαντηση σας.

 

 

εχουμε κατεδαφηση παλαιο κτισμα οπου μας υποχρεωσε η πολαιοδομια λογο επικυνδυνοτητας και το τοιχειο αντιστηριξης επρεπε να γινει αμεσως γιατι το σπιτι που κατοικουμε ειναι ακριβως απο επανω.

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε χωρίς να ξέρουμε την περίπτωση.

Τι λάθος οριοθέτηση δηλαδή; Από πού προέκυψε το λάθος;

 

Συμβουλεύσου τοπογράφο και συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.