Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
  On 2/6/2020 at 5:29 ΜΜ, trellovoskos said:

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Πράγματι, δεν υπάρχει  πρόγραμμα που ψάχνω να είναι και φτηνό (~600) και εύχρηστο (λίγα κλίκς και γρήγορο στην εκμάθηση του) και με πολλές επιλογές παραμετροποίησης (καλό επίπεδο λεπτομέρειας, "λογικά" αποτελέσματα σε τομές τοίχων, σχεδιασμό σκάλας και σύνδεση με πλάκα κλπ κλπ.

Έχω προβληματιστεί αρκετά και έχω απορρίψει Tekton (λογική πολυ μακριά απο Autocad , ακριβό και δύχρηστο), ZWcad  (έκδοση Architecture >1000), Progecad Pro (φτηνό αλλά δεν κάνει τομές-όψεις), Arcadia Plus (φτηνό αλλά σχετικά δύχρηστο), Idea Architecture (>1000), ActCad BIM (φτηνό, υστερεί όμως σε πινακάκια κλπ), BricsCad BIM (>1000).

Εκτός απο το Cadware (150 συνδρομή) που είναι βέβαια σε άλλη κατηγορία αλλά κάνει τομές-όψεις-πινακάκια και όλα τα της ελληνικής πραγματικότητας, καλό και πολύ γρήγορο μου έχει φανεί το Archline.XP  LT (αγορά 590) με τα θέματα του σε μερικές τομές τοίχων όταν βάζεις μόνωση, στα πινακάκια που δεν είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει και κάποια θέματα με τις τομές-όψεις ως προς την εισαγωγή υψομέτρων. Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο.

Η ουσία είναι ότι επειδή η διαχείρηση έργου μέσω BIM σχεδιασμού δεν είναι μακριά ακόμα και εδώ, και ούτως ή άλλως ο σχεδιασμός 3D έχει πολλά καλά,  έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με το κομμάτι αυτό και νομίζω ότι δεν το μετανοιώσω μακροπρόθεσμα.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για πρόγραμμα καλοδεχούμενη.

Expand  

τελικα ποιο πργραμμα πηρες ?

• Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.