Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ε.Α.Κ ή Σεισμική Μόνωση;


 

Recommended Posts

Σκεφτηκες ποτε φιλε Γιαννη γιατι πουθενα στον κοσμο δεν εφαρμοζεται η σεισμικη μονωση για ολα τα κτισματα, παρα μονο σε λιγες χωρες και για επιλεγμενες κατασκευες;;Η τεχνικοοικομικικη λυση ειναι το ζητουμενο .Και αυτο που ισχυει στην Ελλαδα (προφανως δεν καταλαβες τι ηθελα να πω ) ισχυει σε ολον τον κοσμο.Ετσι στο παραδειγμσ που σου εφερα λογω οικονομικων μεγεθων οι Αλβανοι προτιμουν να σχεδιασουν με πιο μικρο σεισμικο συντελεστη απ οτι εμεις στον ιδιο ακριβως τοπο.Ειναι μια κοινωνικη αδικια .Αλλα απο εκει και περα μπαινουμε σε αλλου ειδους κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιάννη καταρχάς μία παράκληση. Γράφε με παραγράφους και όχι κατεβατά.

 

Προφανώς η σεισμική μόνωση είναι ακριβότερη από τον αντισεισμικό σχεδιασμό μέσω ΕΑΚ.

 

Η μόνωση όμως μπορεί να είναι κερδοφόρα στην περίπτωση που ένα κτήριο υποστεί έναν μεγάλο σεισμό και γλυτώσει έτσι τις μεγάλες βλάβες και τις απαραίτητες επισκευές που θα χρειαζόταν εάν ήταν συμβατικά κατασκευασμένο.

 

Εκεί είναι το θέμα. Έχουμε επιλέξει να επιλύουμε τα κτήρια μας ώστε μία φορά στη ζωή τους να υποστούν ένα μεγάλο σεισμό και να πάθουν ζημιές. Εάν συμβεί αυτός ο σεισμός και οι ζημιές είναι μεγάλες τότε πιθανώς η σειμική μόνωση να ήταν πιο οικονομική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Πως κάνουμε μία παράθεση? Αν θέλετε να μου πείτε γιατί δεν ξέρω....ευχαριστώ. Το οικονομικό τώρα. Είμαι σίγουρος ότι όταν μου πείτε που ακριβός είναι πιο ακριβή η σεισμική μόνωση, θα βρω τρόπο να την κάνω κατασκευαστικά πιο φθηνή. http://www.youtube.com/watch?v=HBtGk9X8M7g

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.