triteknos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Καλημέρα "howard_roak", υπάρχει τρόπος να μην φαίνονται οι ακμές αυτές; Και ποιός είναι;
ss_sk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Το σύστημα που ανέφερε ο howard_roak στη συγκεκριμένη μακέτα (και στο προχωρημένο στάδιο που βρίσκεται) δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Μία λύση είναι ''επένδυση'' με κάποιο χαρτόνι το οποίο μπορείς να επεξεργαστείς (π.χ. με σπρέι από απόσταση και με γρήγορες κινήσεις ώστε να αποκτήσει πιτσιλιές και να σπάσει το χρώμα). Θα υπάρχουν και άλλες τεχνοτροπίες - στα καταστήματα μοντελισμού λογικά έχουν ιδέες. 1
myri Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2010 πολύ καλά για αρχή! μα καλά τι κλίμακα είναι;;; 1:20;;;; για το σόκορα τώρα, ανάλογα με το υλικό χρησιμοποιώ διαφορετική τεχνική αυτό με το φάλτσο δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ στο συγκεκριμένο υλικό σαντουίτς μη ρίξεις σπρει διότι το εσωτερικό "αφρολεξ" θα λιώσει για να μη φαίνεται το σόκορο στο συγκεκριμένο υλικό που το εσωτερικό του είναι μαλακό θα πρότεινα να σχεδιάσεις την κάθε όψη στις διαστάσεις της στο χαρτί αγνοόντας το πάχος του σόκορου και στη συνέχεια στην μία από τις δύο εφαπτόμενες όψεις να κόψεις σιγά σιγα το εσωτερικό κατά το πάχος του σόκορου κρατώντας τη φλίδα της όψης το κάνεις πρώτα σε ένα ρετάλι, θέλει λίγη προσοχή αλλά το αποτέλεσμα είναι σούπερ
triteknos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Καλημέρα σε όλους σας, και σας ευχαριστώ για την βοήθεια; "ss_sk", Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου, αλλά πιστέυω ότι η λύση που προτείνεις στο να απευθυνθώ σε κατάστημα μοντελισμού, είναι η ποιό κατάλληλη; "myri", επίσης ευχαριστώ και εσένα....η κλίμακα είναι 1:25. Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλη, αλλά θα έχω να δείξω ποιό πολύ λεπτομέρεια.
howard_roark Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 γενικά πάντως όσο μικροτερο τόσο καλύτερα ειδικα για παρουσίαση - οι μεγαλης κλιμακας μακετες δειχνουν αχαρες.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 ...η λύση που προτείνεις στο να απευθυνθώ σε κατάστημα μοντελισμού, είναι η ποιό κατάλληλη;... Όχι ...για αυτό και πρότεινα πρώτα το χαρτόνι (και περιέγραψε μια μέθοδο πιο αναλυτικά η myri). Προφανώς το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ποιότητα/χρώμα του χαρτιού. Αλλά επειδή είναι μεγάλη η μακέτα σκέφτομαι μήπως δε δείξει τόσο καλά. Κάποια επεξεργασία (με σπρέι, με ξυλομπογιά, ακουαρέλα...ό,τι θες) θα έχει πιο αρτιστίκ και πλούσιο (στο μάτι) αποτέλεσμα. Αλλά αυτό θέλει δοκιμές.
xfoteinopoulou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Εισαι σίγουρος οτι έχεις υπολογίσει τα σόκορα από τις κάθετες όψεις ωστε να κόψεις μικρότερη την όψη , λαμβάνοντας υπόψιν τα εκατέρωθεν σόκορα που σου επιμηκύνουν την εκάστοτε όψη? Μεγάλης κλίμακας μακέτα αυτών των διαστάσεων είναι κατασκευαστική, ως επί το πλείστον, και προκειμένου να ολοκληρωθεί απαιτεί λεπτομέρειες όπως: κουφώματα=λεπτή μπάλσα με πλαστική διαφάνεια ανάμεσα, κιγκλιδώματα=ατσαλίνες και άλλα πολλά στοιχεία που δεν είναι καθόλου εύκολα να κατασκευαστούν για πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι πως κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ξεκινήσεις από μια κλίμακα μακέτας της τάξης :1/100. Όμως για αρχή έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, και αν συνεχίσεις με υπομονή και επιμονή θα έχεις ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
myri Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Η αλήθεια είναι πως κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ξεκινήσεις από μια κλίμακα μακέτας της τάξης :1/100. συμφωνώ, θα έβλεπες κάποια "προβλήματα" και θα αποκτούσες μια "στρατηγική"
triteknos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Σας ευχαριστώ και πάλι, όλους σας. "xfoteinopoulou", έχεις απόλυτο δίκιο με την κλίμακα, αλλά η αρχική μου σκέψη ήταν να κάνω σε κλίμακα για να μπορώ να έχω και κάποιες λεπτομέρειες, (όπως αυτές που περιγράφεις).
allotrios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 επίσης πολύ σημαντικό είναι να σπάμε συχνά τη λάμα του κοπιδιού μας για να έχουμε αψεγαδιαστα κοψίματα! αν κρίνω από τις φωτογραφίες, δεν πρέπει να την έσπαγες και πολύ συχνά. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα