parist43 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Στην σημερινή Ελλάδα αν καποιος σκοτώσει (ακομα και μαζικά-τρομοκρατία), σε 20 χρόνια έχω την εντύπωση οτι δεν θα φοβάται τίποτα ,λογω παραγραφής.Αν πάλι ενας υπουργός κατακλέψει δημόσιο χρήμα -με κάτι τερτίπια διαλύσεως της βουλής ,εκλογών κλπ ,παλι την βγάζει καθαρή σε λίγα χρονάκια. Ο κυρ μητσος στην ανω κολοπετεινίτσα που το 1978 έκανε υπέρβαση 10 τμ σε νόμιμη αδεια,γιατί σημερα το 2010(σε λιγες μερες δηλαδή) να μην μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητο του στο παιδί του? Ειναι όλα τα αυθαίρετα ίδια?Μηπως στην Ελλαδα τοσο αυτοί που ασχολούντε επαγγελματικά με την οικοδομή(επιβλέποντες κλπ) οσο και οι ιδιοκτήτες ,αντιμετωπίζοντε λιγο πολυ σαν μικροεγκληματίες?πολλές φορές εν αγνοία τους?Βγαζει πχ ο κυρ κωστας μια οικοδ αδεια νομιμα και ωραία, και στην συνέχεια ερχεται το κρατος με οποιοδήποτε τρόπο και την ανακαλεί. Στο ειδώλιο ο κυρ κωστας,χωρίς να φταίει σε τίποτε. Και γιατί οι ανοχές στο Εθνικό Κτηματολόγιο να είναι 10% και την οικοδομή για 3% να κολάει το πράγμα? Θα ηθελα πολύ τις απόψεις όλων περι των ανωτέρω .
howard_roark Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 ο κυρ μητσος που εκανε υπερβαση, ορθως σημερα εχει προβλημα, αλλιως να καταργησουμε και νομους και συνταγμα και να κανουμε οτι γουσταρουμε ολοι. ο κυρ κωστας που μας λες που του ανακαλεσαν την αδεια που του εδωσαν, να μας το εξηγησεις - γιατι αν η αδεια περιγραφει οργια που για να τα παρει σε αδεια προφανως εδωσε το κατιτις του ο κυρ κωστας, καλως ανακληθηκε κι αυτη. αντιμετωπιζομαστε σαν μικροεγκληματιες γιατι σαν καθε μερος της ελληνικης κοινωνιας, ειμαστε κατα πλειοψηφια - σε μια κοινωνια που η μικροπαραβατικοτητα ειναι δεδομενη, το συνηθες και το αναμενομενο, θα ηταν περιεργο να ηταν διαφορετικοι οι μηχανικοι - και παλι καλα ειμαστε, που δεν εχουν γινει πολλα οργια στα στατικα με τοσους σεισμους - παλι καλα να λεμε. ολοι μεσα για μενα. zero tolerance για 20 χρονια μπας και σωθει η χωρα.
parist43 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 συναδελφε δεν ειναι ετσι οπως τα περιγράφεις-ανάκληση αδείας μπορεί να γίνει χωρίς να φταιει σε τίποτα ο ιδιοκτήτης-απλά επειδή έτσι το αντιμετώπιζε το θέμα την εποχή εκείνη η πολεοδομία(λαθεμένα ισως αλλα ετσι ηταν-χωρις το κατι τι).εχω 2-3περιπτώσεις.Αυτη πχ με τις παραχωρήσεις στους οικισμούς κατω των 2000κατ.Διαφορετικά αντεμετωπιζόταν κατα καιρούς το θεμα απο την πολεοδομία.Αν δεν φταίει σε τιποτα ο ιδικτήτης γιατί να ταλαιπωρείται? Οσο για τον κυρ μητσο είναι πριν 27 χρόνια.τα περι παραγραφής μονο στον φόνο να ισχύουν?
BAS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Μπράβο συνάδελφε γιά την πρωτοβουλία σου να ανοίξεις το θέμα . Θεωρώ ότι ειδικά ένα τέτοιο φόρουμ , θα έπρεπε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιά γενικότερες προτάσεις , μιά και είμαστε μηχανικοί που έχουμε επαφή με την πραγματικότητα και δεν ζούμε στο αποστειρωμένο περιβάλλον που ζουν οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί . Ας έρθουμε στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης . Αν εξαιρέσουμε καραμπινάτες περιπτώσεις , δόμησης σε δημόσια δάση , στον αιγιαλό και σε αρχαιολογική περιοχή , οι υπόλοιπες περιπτώσεις αυθαιρεσιών οφείλονται κατά 90 % στις κρατικές πράξεις και παραλείψεις και κατά 10 % στον πολίτη . Στο θέμα των αυθαιρετουπόλεων , εξοχικών η μη το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί το κράτος δεν έθεσε τους κανόνες προβλέποντας την οικιστική πίεση , με αποτέλεσμα να τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τα γεγονότα , ενώ άφηνε να δημιουργηθεί ένα εκτεταμένο κύκλωμα δημόσιας και ιδιωτικής διαφθοράς . Στο θέμα των μικρών αστικών αυθαιρεσιών , η πολυνομία και οι αντικρουόμενοι νόμοι , αλλά κυρίως οι τεράστιες διαφορές στους ΣΔ που δημιουργούσαν με νόμους περιουσίες από το πουθενά , οδήγησαν στην καταρράκωση κάθε έννοιας κρατικής αξιοπιστίας και στο σημερινό φαινόμενο του να κάνει ο καθένας ότι θέλει . Στις περιοχές Βύρωνα , Υμηττού , Ηλιούπολης ,Δάφνης και Ν. Κόσμου μέσα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα έχει ΣΔ από 1,4 έως 3,6 και ίσως και παραπάνω στο Παγκράτι . Με ποιά λογική σε καθαρά αστικές περιοχές με μικρά οικόπεδα , δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές ? Απλά γιατί κάθε φορά που έμπαινε μιά γειτονιά στο σχέδιο , οι πολιτικοί της εποχής ανάλογα με τις προσβάσεις , έβαζαν ένα ΣΔ χωρίς καμμιά μελέτη και προοπτική με αποτέλεσμα κάποιοι να αποκτούν μεγάλες και κάποιοι πολύ μικρότερες περιουσίες . Κανείς πολιτικός βέβαια δεν τόλμησε να κάνει κάτι , εκτός του Σ. Μάνου που μείωσε γενικά τους ΣΔ το 1977 και έκανε 12 χρόνια να ξαναβγεί βουλευτής . Αρα καλό θα ήτανε να αρχίσει μιά γενικότερη συζήτηση , χωρίς μεγαλοιδεατισμούς , βερμπαλισμούς και μικρότητες , για το τι θέλουμε και τι χρειαζόμαστε γιά την δόμηση γενικότερα της χώρας , σήμερα και τα επόμενα 30 χρόνια . Είτε γιά πρώτη , είτε γιά δεύτερη κατοικία , είτε γιά επαγγελματικές χρήσεις , είτε γιά τουριστικές . Είδαμε μέχρι τώρα ότι όποιες προσπάθειες έγιναν , έπεσαν θύματα της κομματικής αντιπαράθεσης , ενώ κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν σε τόσο ειδικά ακόμη και γιά μηχανικούς θέματα , τους δικαστές οι οποίοι έχουν ήδη τόσα προβλήματα δημιουργήσει τόσο με τις αποφάσεις τους , όσο και με τον απαιτούμενο χρόνο έκδοσης τους . Περιμένω τις απόψεις σας .
parist43 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Κλασικό Ελληνικό Υποκριτικό Κράτος.Βλέπεις πχ μεγαλοκοματικό παράγοντα (υποψήφιο βουλευτή) να εχει μια βιλάρα καθολα νομιμη με πισιναρα μεσα σε μια δασική περιοχη φιλετο σε πανακριβη περιοχή που γύρω γυρω πάλι υπάρχει δάσος ,και ΟΛΑ ωραια και καλά.Και βλέπεις τον κυρ μητσο που πηρε δανειο να χτισει ενα κ#2%$σπιτο 80τμ και εβγαλε αδεια και επειδη άλλαξε ο τροπος που ερμηνευουν τις παραχωρήσεις στην πολεοδομία (εχω στο αρχείο μου 3 παρομοιες νομιμες οικοδ αδειες ) να του λέει το κράτος που το ιδιο φταίει: Στην πυρά!!!!!!!!!!!!!!!!. Αλήθεια στην Αθήνα πως κατάφεραν ολοι που κυβερναν τον τόπο να έχουν βιλάρες σε πανακριβες δασικές περιοχές? Και απο την άλλη οταν ο αγρότης βγαλει ενα πευκο που φυτρωσε στο ελαιόκτημα του που έγινε δασος συν τω χρονω (και υπαρχουν ακόμα οι εληές για του λόγου το αληθές) να ρίχνεται και αυτός στην πυρά?
gvarth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2009 Καλησπέρα Αλήθεια στην Αθήνα πως κατάφεραν ολοι που κυβερναν τον τόπο να έχουν βιλάρες σε πανακριβες δασικές περιοχές? Γιατί αυτοί που κυβερνάνε τον τόπο έχουν το απυρόβλητο (μέσω προσβάσεων στην νομοθετική και δικαστική εξουσία). Έτσι δε και τον κυβερνήσουν πάνω απί μια τετραετία , αναδίδονται μυρωδιές έντονης σήψης ... Και απο την άλλη οταν ο αγρότης βγαλει ενα πευκο που φυτρωσε στο ελαιόκτημα του που έγινε δασος συν τω χρονω (και υπαρχουν ακόμα οι εληές για του λόγου το αληθές) να ρίχνεται και αυτός στην πυρά? Γιατί πάρα πολύ απλά , ο ανώνυμος αγρότης ΔΕΝ είναι δικτυωμένος. Οι "μπασμένοι" στα κυκλώματα , ΔΕΝ παθαίνουν τίποτε ... Η δικαιοσύνη απονέμεται αναλόγως των μέσων και των προσβάσεων ... Και όχι μόνο η δικαιοσύνη...
howard_roark Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 ξερετε που χανετε το δικιο σας αγαπητοι μου φιλοι? οταν αρχιζετε τα "ο βουλευτης εκανε τη σπιταρονα του".... δηλαδη επειδη εκανε ο βουλευτης τη σπιταρονα του παρανομα, να κανουμε ολοι οι ελληνες παρανομιες? για μενα αυτο ειναι απαραδεκτο σαν σκεψη. ολοι κοιταμε την παρτη μας και η κοινωνια μας και αυτη των παιδιων μας να παει να πνιγει? ε οχι. Αν εξαιρέσουμε καραμπινάτες περιπτώσεις , δόμησης σε δημόσια δάση , στον αιγιαλό και σε αρχαιολογική περιοχή , οι υπόλοιπες περιπτώσεις αυθαιρεσιών οφείλονται κατά 90 % στις κρατικές πράξεις και παραλείψεις και κατά 10 % στον πολίτη . εγω πιστευω πως τα ποσοστα ειναι αναποδα. και οι εκατονταδες που μου εχουν ζητησει να κλεισω μπαλκονια, περγκολες, ημιυπαιθριους, ταρατσες, αυτοκινητα, περιπτερα, δρομους και αυλες, οτι ζει και οτι αναπνεει για 5 τετραγωνικα παραπανω, ιδιωτες ηταν. τωρα βεβαια για τον παραλογισμο ενος κρατους που δεν εχει πολιτικη δομησης και σχεδιου πολεως, να τα συζητησουμε. αλλα να δικαιολογουμε μια ζωη τις παρανομιες μας εμενα δεν μου αρεσει προσωπικα. ειμαστε μια κοινωνια παραβατικοτητας σε ολα - απο τα ***** των σκυλιων στα πεζοδρομια που θελουν πασαλλειμα στα μουτρα των αφεντικων τους, μεχρι τα σκουπιδια στο δρομο, μεχρι την φοροδιαφυγη, μεχρι τον τροπο που φτιαχνουμε τα σπιτια μας και τα κτιρια μας - και φυσικα οταν ολοι εχουν τη φωλια τους λερωμενη, αντιμετωπιζεται και ο χοντροαπατεωνας με αισθηματα απο συμπαθεια εως ζηλια (πώς δεν το σκεφτηκα εγω αυτο? ε βεβαι το μεσον). αυτοι ειμαστε. εκτος θεματος και σταματω εδω.
BAS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 εγω πιστευω πως τα ποσοστα ειναι αναποδα. και οι εκατονταδες που μου εχουν ζητησει να κλεισω μπαλκονια, περγκολες, ημιυπαιθριους, ταρατσες, αυτοκινητα, περιπτερα, δρομους και αυλες, οτι ζει και οτι αναπνεει για 5 τετραγωνικα παραπανω, ιδιωτες ηταν. Το γιατί στο ζήτησαν , αναρωτήθηκες ? Μήπως γιατί σε αυτή την χώρα η παρανομία είναι καθεστώς ? Μήπως γιατί στο οικοπεδάκι τους έχει ΣΔ 0,80 , ενώ στης κουμπάρας τους 3 -4 χιλιόμετρα μακρυά έχει ΣΔ 1,40 και ότι και αυτοί κοι οι κουμπάροι τους , τον ίδιο σκοπό είχαν , να φτιάξουν ένα σπίτι γιά τα παιδιά τους με τους κόπους μιάς ζωής ? Δεν μπορώ να αποδίδω καμμιά ευθύνη στον ανώνυμο πολίτη όταν η συντεταγμένη πολιτεία δεν έχει κάνει στοιχειωδώς το καθήκον της . Στα 26 χρόνια που είμαι σε αυτή την δουλειά , έχω δεί διάφορες τέτοιες περιπτώσεις , ανθρώπων να αποκτούν περιουσία με διοικητικές πράξεις , ενώ αντίθετα άλλοι υποχρεώνονται να αυθαιρετήσουν γιά να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές σπίτι . Οταν το κράτος ορίζει σε νεοεντασσόμενες περιοχές με ΣΔ 0,80 την αρτιότητα στα 200 τμ και το πρόσωπο στα 10 μ , αυτό που θα οδηγήσει ? Απλά σε συνεχείς κατατμήσεις μεγαλύτερων οικοπέδων και συνακόλουθη αύξηση της αξίας της γής , μιά και το να ανέβει 100-200 Ε το τμ στα 200 τμ είναι πολύ λιγότερα χρήματα (20000-40000 Ε) , από το να ανέβει στα 600 τμ (60000-120000 Ε) , ενώ η συνολική δόμηση 160 τμ , από την οποία τα 20 τμ θα είναι κλιμακοστάσιο , επαρκεί μόνο γιά μία κατοικία και αυτό ωθεί στην αυθαιρεσία . Ας μην αδικούμε λοιπόν τους πολίτες . Αυτοί απλά αμύνονται στην κρατική ανεπάρκεια , αυθαιρεσία και αυταρχισμό .
tpanag Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 Οσο για τον κυρ μητσο είναι πριν 27 χρόνια.τα περι παραγραφής μονο στον φόνο να ισχύουν? Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, θα πω ότι το "έγκλημα" του κυρ-Μήτσου, δεν παραγράφεται, γιατί πολύ απλά είναι διαρκές (σε αντίθεση με το φόνο που γίνεται μια φορά υπό συγκεκριμένες περιστάσεις και ο νεκρός δε γυρίζει πίσω όσο και αν μετανιώνει ο φονιάς). Είχε δηλαδή την ευκαιρία σε αυτά τα 27 χρονιά να το διορθώσει μόνος του, γκρεμίζοντας αυτά τα αυθαίρετα 10 τ.μ.
parist43 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21 , 2009 μια φορα εχτισε-ο σκελετός ειναι ενας-δεν γίνεται να γκρεμιστουν μονο τα 10τμ,θα πεσει ολο το σπίτι.διαφωνω ριζικα με το σκεπτικο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα