Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τσιμέντο στο τελευταίο χέρι σοβά


harristheo

Recommended Posts

καλημέρα

θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι σωστό ( και ίσως και καλύτερο) να χρησιμοποιήσουμε τσιμέντο στο τελευταίο χέρι σωβά ( μάρμαρο)

 

αν ναι άσπρο ή μαύρο και ποια η διαφορά?

 

χάρης

 

υ.γ το έχω δει σε 2 - 3 δουλείες στο Μενίδι και ρώτησα τον "μάστορα" και μου είπε έτσι είναι καλύτερος ο σωβάς....ισχύει?;)

Link to comment
Share on other sites

τα υλικά γενικά όσο πάμε προς τα έξω πρέπει να είναι πιο αδύναμα από τις εσωτερικές στρώσεις. Σοβάς γνωστής εταιρίας που είναι πολυ καλός-δυνατός και δουλεύεται εύκολα συχνά ραγίζει διότι το αποτέλεσμα που βγάζει σε σχέση με τη πιο κάτω στρώση είναι μεγαλύτερης αντοχής. Γενικά για το άπρο τσιμέντο ναι, χρησιμοποιήται και μέσα σε έτοιμα κονιάματα. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για το σοβάτισμα είναι ότι θέλει και αυτό συντήρηση όπως το σκυρόδεμα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες

Link to comment
Share on other sites

harristheo

Στην τελευταία στρώση του σοβά (μάρμαρο) επιβάλλεται να μπαίνει μικρή ποσότητα άσπρου τσιμέντου για καλύτερη πρόσφυση στο υπόστρωμα (λάσπωμα) και σταθεροποίηση του μίγματος. Η αναλογία εξαρτάται από πολλά, κυρίως όμως από την ποιότητα του μαρμάρου και του ασβέστη. Προσοχή όμως πολύ τσιμέντο προκαλεί ρωγμές στο επιφανειακό στρώμα, λίγο τσιμέντο κάνει το επιφανειακό στρώμα ψαθυρό και φθείρεται εύκολα.

Χρονια Πολλά !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.