Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΟΚ & πρόστιμα τροχαίας


gio

Recommended Posts

Αλλα ποιά ειναι η αλήθεια;

 

Την "αλήθεια" δε μπορείς να τη μάθεις από εδώ! Ρώτησε δικηγόρο να σου πει. Προσωπικές απόψεις καταθέτουμε. Ε ανάμεσα σε αυτές, είναι η δική μου εμπειρία που λέει ότι έχω γλυτώσει 2 τέτοιες κλήσεις λόγω παραγραφής στην 5ετία. Δε μπορώ να πείσω ούτε εσένα ούτε τον gzin με κάποιο άλλο τρόπο...

Δες έπίσης και αυτό που βρήκα τυχαία μόλις τώρα: http://www.pancreta.gr/content/view/328/75/ καθώς και αυτό: http://www.synigoros.gr/reports/dimos_patreon_amfisvitisi_ofeilon.pdf

 

συμφωνώ με τον tpanag-βεβαια αν και είμαι στιν ιδια περίπτωση ,προσωπικα δεν πρόκειται να την γλιτώσω-καθοσον εχω μελέτη στον οικειο Δημο,οποτε μολις παω να πληρωθω μαλον το ταμειο θα το συμψηφίσει,οπως εκανε και παληα

 

 

Η παραγραφή εφόσον υπάρχει, δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ...ντρέπεσαι να το επικαλεστείς. Είναι ευεργέτημα που προέρχεται από το νόμο (νομίζω έτσι το λένε νομικά). Αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, απλά υπάρχει. Εκτός αν θέλεις να κάνεις δωρεά το ποσό του προστίμου, στο δήμο που έχεις πάρει τη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ε κάτι τετοιο-διότι και αλλες δουλειές θα έχει ο δήμος(κατευθείαν ανάθεση)- λίγο δύσκολα να ερθεις σε ρήξη για 50-100 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

ε κάτι τετοιο-διότι και αλλες δουλειές θα έχει ο δήμος(κατευθείαν ανάθεση)- λίγο δύσκολα να ερθεις σε ρήξη για 50-100 ευρώ.

 

Δηλαδή θα έρθεις σε ρήξη αν χαμογελόντας πεις σε όποιον είναι υπεύθυνος "Μα δεν έχει παραγραφεί η οφειλή;"; Θεωρώ ότι αμέσως θα πρέπει να παραδεχτούν το σφάλμα τους. Πραγματικά απορώ με την κατάντια της χώρας και φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωσή σου. Έφτασε το επίσημο κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση να γράφουν νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια και να συμπεριφέρονται σαν μικροκλέφτες κάνοντας το ...κορόιδο και ό,τι αρπάξουν από όσους έχουν άγνοια; Αυτό είναι τραγικό! Όσο τραγικό είναι το να παραβιάζει το Σύνταγμα το κράτος εν γνώσει του επιβάλλοντας αναδρομικά έκτακτες εισφορές (και όσα άλλα παρόμοια ευτράπελα έχουμε δει κατα καιρούς). Αν είναι ποτέ δυνατό να πρέπει να το ψάχνω εγώ σαν πολίτης για να γλυτώσω και να μη με κοροϊδέψει το κράτος!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε κοίτα πως το κάνουν,οταν πας να εισπράξης λογαριασμό στο ταμειο ,τοτε κανουν ερευνα και το συμψηφίζουν.οπότε ντρέπεσαι να πης για 50-100 ευρώ οταν εχεις

να εισπράξης καποια χιλιάρικα,οπότε λες ας πουμε ότι κερασα μερικούς καφέδες...

Link to comment
Share on other sites

κοκ & πρόστιμα

Πριν από 7-8 περίπου χρόνια έκανα (μάλλον) παράνομο παρκάρισμα σε μια πόλη που έμενα για λίγες μέρες. Σήμερα μου ήρθε ειδοποιητήριο να πληρώσω για την παράβαση πριν 7-8 χρόνια.

 

Διαβάζοντας το μήνυμά σου, διαπιστώνω ότι, δεν αναφέρεις το φορέα που εξέδωσε το "ειδοποιητήριο", αν είναι, πράγματι, ή έχει γίνει, πλέον, "βεβαίωση".

Αν είναι ο δήμος, μπορείς να το ψάξεις και να βρεις αν είναι η πρώτη ή η δεύτερη ειδοποίηση, δηλαδή αν σου είχαν στείλει και παλαιότερα και είτε δεν το πήρες είτε δεν του έδωσες σημασία. Σ' αυτή την περίπτωση, προλαβαίνεις τη "βεβαίωση" που έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Αν είναι η Εφορία, τότε η υπόθεση έχει περάσει όλη τη σχετική διαδικασία, έχει βεβαιωθεί στο Ταμείο και έχει επιβληθεί και πρόστιμο που είναι το διπλάσιο του αρχικού προστίμου. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν υπάρχει απαλλαγή και όσο καθυστερείς τόσο είναι σε βάρος σου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απο την Δημμοτικη Αστυνομία του Δημου Θεσσαλονικης.

 

Εχει παρελθει 5ετια γιατι η παραβαση ηταν 05.12.2003 - οποτε κλεινω 6 χρονια τωρα.

Μου ειχαν ξανα στειλει πριν 6 μήνες ειδοποιηση...

Οπότε τι κάνω;

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα για οποιαδηποτε δουλειά στον Δημο, μολις παει ταμειο θα του το εμφανισουν.

 

το επαθα εγω σε δημο που πηγα για πελατη και μου εμφανισανε 2 κλησεις, εποχη που εγω ημουν σε ενα ομορφο καραβακι του ΠΝ και βολοδερνα τα κυματα.

 

ηταν 60 ευρω και τα πληρωσα για να τελειωνουμε αλλα ακομη τους το κραταω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.