Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ολοκλήρωση εργασιών σε ακίνητο του οποίου έχει λήξει η άδεια


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω μια διώροφη οικοδομή, το ισόγειο κατάστημα και ο 1ος όροφος κατοικία. Η άδεια εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2005 και έληξε τον περασμένο Ιούνιο. Στο διάστημα της 4ετίας αποπερατώθηκε ο 1ος όροφος και στο ισόγειο έμειναν τα σοβατίσματα. Τον περασμένο Μάρτιο η οικοδομή ηλεκτροδοτήθηκε όλη και στην δήλωση που έγινε δηλώθηκε αποπερατωμένο και το ισόγειο κατάστημα . Μπήκαν κανονικά τα 2 ρολόγια, όμως τώρα που θέλω να σοβατίσω το κατάστημα και πήγα στην πολεοδομία για αναθεώρηση μου είπαν ότι δεν αναθεωρείται διότι έχει πλέον ηλεκτροδοτηθεί και για να αποφύγω να βγάλω νέα άδεια μπορώ να το κάνω έτσι με το ρίσκο να με καρφώσει κάποιος. Πως μπορώ να κρύψω τόσες σκαλωσιές όμως και άλλωστε για ποιό λόγο; δεν έχω την επιθυμία να είμαι παράνομος ούτε όμως να πληρώνω κερατιάτικα επειδή φρόντισα να βάλω εμπρόθεσμα το ρεύμα στο κατάστημα λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό ώστε να ξεμπερδεύω με πολεοδομία - εφορία - δεη. Όύτε κάποιος με συμβούλεψε στη δήλωση για ηλεκτροδότηση που έκανα να αφήσω ανοιχτό αυτό το παράθυρο. Μήπως μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει και αν υπάρχει τρόπος ώστε νόμιμα να σοβατίσω χωρίς να πληρώσω πάλι άδεια; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω την επιθυμία να είμαι παράνομος

 

Κι όμως παρανόμησες από την στιγμή που υπέγραψες την υπ. δήλωση

 

φρόντισα να βάλω εμπρόθεσμα το ρεύμα στο κατάστημα λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό ώστε να ξεμπερδεύω με πολεοδομία - εφορία - δεη.

 

Εμπρόθεσμα ναι , αλλά παράνομα καθώς κατά τον νόμο πρέπει να είναι αποπερατωμένη η οικοδομή για να ρευματοδοτηθεί. Οπότε όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψες αλλά μπερδεύτηκες παραπάνω.

 

Στο δια ταύτα , άδεια χρειάζεσαι. Συζήτησε με τον μηχανικό σου το ενδεχόμενο να βγάλετε άδεια αποπερατώσεως , επικαλούμενοι εκ παραδρομής λάθος στην διαδικασία ρευματοδότησης.

 

Η δείτε μήπως βολευτείτε με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Για την τοποθέτηση ικριωμάτων απαιτείται οπωσδήποτε οικοδομική άδεια. Αν οι εργασίες γίνουν χωρίς σκαλωσιά, πιθανόν να μπορείτε να βγάλετε άδεια μικρής κλίμακας. Αυτό όμως είναι κάτι που μόνο ο μηχανικός θα το αποφασίσει αφού δει αναλυτικά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Καλό θα ήταν πάντως να μην υποτιμάτε τις υπεύθυνες δηλώσεις που υπογράφετε. Διαβάστε με προσοχή τι γράφουν και αν δεν ισχύουν τα γραφόμενα, τότε δεν πρέπει να υπογράψετε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Από το νόμο γνωρίζω ότι για να μπεί ρεύμα σε ακίνητο φτάνει να είναι κλειστό από κουφώματα κ.λ.π. Στη Δεη δεν ενδιαφέρει αν σοβάτισες ή όχι. Έχουμε λοιπόν αντιφατικά πράγματα μεταξύ Δεή και Πολεοδομίας για το πότε θα μπει το ρεύμα; Και τα ένσημα που δεν έχω κολήσει για τα σοβατίσματα (ούτε και στα πλακάκια που δεν έχουν μπει) θα μου βγάλουν άλλα τόσα στη νέα άδεια; Μήπως το να σοβατίσω χωρίς άδεια (ακόμη και με πιθανό πρόστιμο αν με καρφώσουν) μου στοιχίσει τελικά λιγότερα από το να εκδώσω νέα;

Καλή Χρονιά σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Oχι κύριε Γρηγορίου δεν υπάρχει αντίφαση νόμων. Ο νόμος λέει ότι η οικοδομή πρέπει να είναι αποπερατωμένη. Γι αυτό προσκομίζονται σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις και τεχνικές εκθέσεις στην Πολεοδομία για να θεωρήσει την άδεια για τελική ρευματοδότηση.

 

Απλώς η ΔΕΗ αφού έχει την θεωρημένη άδεια μπροστά της δεν το πολυψάχνει.

Ακόμα κι αν η ΔΕΗ είχε αρνηθεί να σας ρευματοδοτήσει , πάλι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θα είχατε αφού η πολεοδομία σφράγισε για ρεύμα την άδεια.

 

Συνεννοηθείτε με τον μηχανικό σας , θα βρεθεί η λύση.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να σας προβληματίζει περισσότερο το γεγονός ότι έχετε βάλει κουφώματα χωρίς να έχετε προηγουμένως σοβατίσει και να έχετε βάλει πλακάκια. Επί τη ευκαιρία θα σας κοστίσει και αυτό.....αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να βγάλετε μία άδεια μικρού κόστους όπου θα έχει ως έργο την αποξήλωση παλαιών σοβάδων και τη κατασκευή νέων, Βέβαια πρέπει να πληρωθεί η άδεια..αλλιώς ρίσκο για να σοβατίζετε βράδυ...καλή χρονια

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε μια άδεια για επιχρίσματα ή/και ελαιοχρωματισμούς μη αποπερατωμένων εξωτερικών τοίχων με χρήση ικριωμάτων. Πιστεύω θα σου κοστίσει την ελάχιστη αμοιβή αδειών. Δεν θα σου κοστίσει ένσημα που θα διπλοπληροθούν αν πάς να βγάλεις άδεια για αποξήλωση και επανακατασκευή επιχρισμάτων. με την άδεια που σου λέω στο ΙΚΑ θα συμψηφιστεί με το κυρίως έργο.

Μίλα με τον μηχανικό σουγια το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.