Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λανθασμένη περιγραφή οικοδομής σε συμβόλαιο


ΝΕΟΣ

Recommended Posts

Καλή Χρονιά

 

Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που αποφασίζω να απευθύνω ένα ερώτημα σε συναδέλφους.

Πρόκειται για την κατακόρυφη διαίρεση μιας κατοικίας (ισόγειο και υπόγειο) σε δύο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες - μεζονέτες, με μικρή τροποποίση των εσωτερικών χωρισμάτων και χωρίς να πειραχτούν οι εξωτερικές όψεις του κτιρίου. Τα ερωτήματα είναι:

1. Ενώ στην οικοδομική άδεια του 93 ένα συγκεκριμμένο τμήμα του υπογείου απεικονίζεται ως χώρος στάθμευσης - και έχει υπολογιστεί στις απαιτούμενες από το νόμο θέσεις, δεν έχει γίνει ποτέ συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης του χώρου, και μάλιστα και στα υπάρχοντα συμβόλαια έχει αλλοιωθεί η κάτοψη και περιγράφεται ως αποθηκευτικός χώρος. Εγώ στα σχέδια που συνέταξα τώρα για τη συμβολαιογράφο, το δείχνω όπως ακριβώς η οικοδομική άδεια, garage δηλαδή. Η συμβολαιογράφος όμως μου λέει ότι δεν μπορεί να το περάσει έτσι και μου ζητάει να το δείξω κι εγώ αποθήκη. Πρέπει να το κάνω έτσι ? κι αν ναι υπάρχει πιθανότητα να έχω μελλοντικά πρόβλημα ?? τη ράμπα πως τη δείχνω ??? (σημειώνεται ότι ο χώρος στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί σαν κατοικία)

2. Στα παλαιά συμβόλαια τα τετραγωνικά των ορόφων (συμπεριλαμβανομένου και του 1ου ορόφου που αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία) δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της άδειας της πολεοδομίας. Η συμβολαιογράφος με προτρέπει να τα αφήσω όπως είναι στα συμβόλαια γιατί ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να τα αλλάξει. Τι κάνω σ' αυτή την περίπτωση ??

Link to comment
Share on other sites

@ΝΕΟΣ:

για το 1) Σημασία δεν έχει τι λέει σε αυτή τη περίπτωση η συμβολαιογράφος. Αδειοδοτήθηκε ως χώρος σταθμευσης και ως τέτοιος έχει υπόσταση. Να αλλάξει αυτή τα συμβόλαια με διόρθωση ή να γίνει αναθεώρηση της αδείας με αλλαγή της χρήσης του χώρου (....αν σε παίρνει με τις θέσεις στάθμευσης). Στη δεύτερη περίπτωση .... διακινδυνεύεις και καμιά ...αυτοψία.

2) Δυστυχώς πρέπει και συ να γίνεις "απατεώνας" και να βεβαιώσεις ότι τα τετρ. μέτρα έχουν ως αυτά της αδείας (.... αν θες να έχεις τον πελάτη και να αμοιφθείς για τον μέχρι τώρα κόπο σου).

Αυτά..

Link to comment
Share on other sites

καλή χρονιά!

μπορεί να το αλλάξει η συμβολαιογράφος αλλά μήπως με την αλλαγή (και τη δήλωση Ε9) επέλθει κ κάποιο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη?σχετικά με το 2 πρέπει να συμφωνούν με την άδεια καταρχάς κ έπειτα με τα συμβόλαια. πρέπει να κρίνεις κ ανάλογα την διαφορά στα τετραγωνικά

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Ουσιαστικά στο ίδιο μήκος κύματος έχω κινηθεί κι εγώ για την ώρα, μόνο που η συμβολαιογράφος δεν εννοεί ή δεν θέλει να το καταλάβει... Αν επιμείνουν (συμβολαιογράφος & ιδιοκτήτης), απλά θα αποσυρθώ. Άλλωστε έχω ήδη πληρωθεί και δεν περιμένω τίποτε παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

ΝΕΟΣ όπως τα λες είναι.

 

Σε ίδια περίπτωση έμαθα ακριβώς όσα λένε κ;ι οι συνάδελφοι.

 

1η στρογγυλή σφραγίδα εβαλε η πολεοδομία και όχι η συμβολαιογράφος.

 

Αυτή όφειλε να σεβαστεί το έγγραφο και να αντιγράψει τους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.