tatiana Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Καλημέρα και Καλή Χρονιά! Είμαι νέα μηχανικός και έχω αναλάβει μια εκτίμηση ενός ακινήτου. Κατά την αυτοψία διαπίστωσα διαφοροποιήσεις απο τα σχέδια της άδειας. Συγκεκριμένα έχει δημιουργηθεί επιπλέον χώρος στο υπόγειο, ο οποίος σύμφωνα με τα σχέδια έπρεπε να ναι μπαζωμένος. Ο χώρος αυτός έχει ύψος 3.5μ. Και θέλω να σας ρωτήσω, αυτο νομιμοποιείται? Επιτρέπεται τόσο μεγάλο ύψος για υπόγειο σε κατοικία? Και το σημαντικότερο φαίνονται περιμετρικά στον παράνομο χώρο του υπογείου τα θεμέλια...προκυπτει λοιπόν και θέμα στατικότητας! Δεύτερον, εχει χτίσει στο τέλος του μπαλκονιού του 1ου ορόφου τοίχο, έτσι ώστε στο ισόγειο να δημιουργείται ανοικτή στεγασμένη θέση στάθμευσης...αυτό νομιμοποιείται? Τρίτον, το υπόγειο έστω κι αν μετράται στη δόμηση δεν πρέπει να απέχει 1.5μ από τη στάθμη του εδάφους? Αυτού απέχει 2.3μ.
sterzam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Χρειάζεται συνολική εικόνα... Υπάρχει πχ υπόλοιπο δόμησης; (απίθανο) Πάντως όσον αφορά την εκτίμηση, μπορείς να εκτιμήσεις τις αυθαιρεσίες δίνοντας τους αξία με την σημείωση ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν για να ισχύει.
tatiana Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 υπάρχει περιθώριο δόμησης!
apoul Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Το υπόγειο πρέπει να έχει μέγιστο ύψος 3μ και αν έχει κατασκευαστεί μετά το νόμο σουφλιά να είναι 0,80μ από το έδαφος αλλιώς 1,5μ. Οπότε το συγκεκριμένο θεωρείται χώρος κύριας χρήσης. Και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος διατήρησης-νομιμοποίησης. Όταν λες πως φαίνονται τα θεμέλια από το υπόγειο τι εννοείς? Την εκτίμηση την θες για ιδιώτη ή για τράπεζα?
tatiana Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Την εκτίμηση την θέλω για τράπεζα. Δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς το ύψος του υπογείου (>3μ) στην περίπτωση που τα τετραγωνικά του προσμετρώνται στην δόμηση?εφόσον υπάρχει αρκετό περιθώριο στον Σ.Δ. Αυτό που έλεγα για τα θεμέλια είναι ότι σόλη την περίμετρο του υπογείου υπάρχει κάτι σαν ¨πεζούλι¨ σχήματος L. Και υπέθεσα οτι μπορεί να ναι θεμέλια...μπορεί και όχι.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2010 ...Δηλ. δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς το ύψος του υπογείου (>3μ) στην περίπτωση που τα τετραγωνικά του προσμετρώνται στην δόμηση?εφόσον υπάρχει αρκετό περιθώριο στον Σ.Δ... Εξαρτάται και από το επιτρεπόμενο ύψος ή το ιδεατό στερεό (αν υπάρχει)... Για τη μαγκιά με το μπαλκόνι δεν ξέρω να σου πω...εξαρτάται πώς θα ''ερμηνεύσει'' η πολεοδομία τον τοίχο.
tatiana Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2010 Σας ευχαριστώ όλους παρα πολύ για την βοήθεια!
GEORGE KARA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2010 Σε υπάρχουσα οικοδομή η οποια νομημοποιήθηκε το 1996, αλλα δεν νομοιμοποιηθηκαν ή χτιστκαν εκ τον υστερον 30 τ.μ. κατ'επεκταση σε οικισμό<2000 κατοικών, με όλες τις προυποθέσεις του ΓΟΚ να πληρούνται κάλυψη,δόμηση κλπ 1ον το υψος προστίμου κατ' εκτιμηση θα επιβάλει η πολεοδομία; 2ον ποιες διαδικασίες θα πρεπει να ακολουθήσω για την νομιμοποιηση του;
ntemhs Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Για να μην ανοίγω νέο thread κάνω το ερώτημα εδώ, σε ένα ξενοδοχείο υφιστάμενο από μια πρώτη ματιά που έριξα στα σχέδια και την αποτύπωση που έκανα ο ίδιος προκύπτει διαφορά γύρω στα 40 τ.μ. λιγότερα από αυτά που υπάρχουν στην άδεια (το έκαναν σε ενα τμήμα μικρότερο το κτίριο), τώρα θέλει ο ιδιοκτήτης να κάνει προσθήκη καθ΄ύψος και του είπα για νομιμοποίηση, κανένα πρόβλημα με δόμηση και κάλυψη το θέμα είναι τι ακριβώς ζητάω εγώ? Νομιμοποίηση αυθαίρετων χώρων ή απλά τακτοποίηση που μου φαίνεται και σωστότερο χωρίς προφανώς να υπάρχει πρόστιμο καθότι δεν εγινε υπέρβαση αδείας ως προς την δομημένη επιφάνεια?
sterzam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Eνημέρωση φακέλου, ή αναθεώρηση της άδειας...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα