Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κατοικίας που ανεγέρθηκε με άδεια σταυλαποθήκης


xkal

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω αναλάβει μία άδεια προσθήκης κατοικίας και νομιμοποίησης κατοικίας και διαβάζοντας τα θέματα περί αυθαιρέτων στο forum έχω μπερδευτεί αρκετά για αυτό θα ήθελα κάποια βοήθεια.

Σε οικόπεδο εντός οικισμού προ του '23 το 1996 εκδόθηκε άδεια σταυλαποθήκης 80τ.μ. Η αποθήκη αυτή ηλεκτροδοτήθηκε για πρώτη φορά το 1977 (με βεβαίωση από τη ΔΕΗ) και έκτοτε μετατράπηκε αυθαίρετα και χρησιμοποιείται ως κατοικία. Επιπλέον σε αυτή την ορθογώνια αποθήκη διαστάσεων (16x5) το 1977 "κόλλησαν" αυθαίρετα στην μία πλευρά της ένα ακόμη τμήμα διαστάσεων 5.60χ3.0 (16,8τ.μ.) στο οποίο έφτιαξαν κουζίνα και λουτρό. Τώρα θέλουν να κάνουν προσθήκη (κατ'έπεκταση και καθ'ύψος) μιας ακόμη κατοικίας 120τ.μ. Οπότε εκτός της άδειας προσθήκης που απαιτείται για την καινούρια κατοικία πρέπει να γίνει και η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Σε ότι αφορά την διαδικασία της άδειας για την νομιμοποίηση, θα ήθελα από κάποιον συνάδελφο που γνωρίζει να μου πει τα διαδικαστικά βήματα.

Αν έχω καταλάβει καλά, υπάγεται στις περιπτώσεις προ του '83?

Θα έχω νομιμοποίηση των 80τ.μ. λόγω αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατοικία και των 16.8τ.μ. λόγω αυθαίρετης ανέγερσης?

Παράλληλα με τον φάκελο "προσθήκη-νομιμοποίηση" πρέπει να τρέξω και φάκελο εξαίρεσης από κατεδάφιση?

Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει, όπως π.χ. κάποιο δικαιολογητικό, το οποίο ίσως δημιουργεί κάποιο θέμα και πρέπει να το ψάξω?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα έπρεπε να γίνει γενικώς αποδεκτό ότι θα χρησιμοποιούμε τον όρο ''νομιμοποίηση'' μόνο σε περιπτώσεις καταγγελίας.

 

Από ό,τι καταλαβαίνω αυτό δεν έχει συμβεί εδώ. Οπότε το υγιές είναι να προτιμηθεί άδεια αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατοικία (+ τις επεκτάσεις, παλαιά και μελλοντική). Σίγουρα θα έχει λιγότερο άγχος!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν νομίζω να το πάω έτσι.

Σε μία πολύ πιο απλή περίπτωση αποθήκης σε κατοικία με οικοδομική άδεια του '93, που την είχαν μετατρέψει σε κουζίνα και που το περίγραμμα και οι όψεις συμφωνούσαν απόλυτα με αυτά της αδείας και που όλα τα υπόλοιπα σε σχέση με τον ΓΟΚ ήταν οκ, κατόπιν συνεννοήσεως με την πολεοδομία το πήγα με αλλαγή χρήσης. Όταν όμως πήγα τον φάκελο και τον χρεώθηκε συγκεκριμένος υπάλληλος άρχισαν τα προβλήματα του τύπου "και γιατί με αλλαγή χρήσης και όχι νομιμοποίηση να πληρώσει ..."κλπ..Από τον Ιούλιο του 2009 και ακόμη δεν έχω ξεμπερδέψει, ούτε έχει αποφασίσει τελικά αν θέλει να κάνει αυτοψία για να τελειώνουμε....Μετά από αυτό αποφάσισα ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με αυθαίρετα, αλλά τώρα αναγκαστικά με την μελέτη της νέας κατοικίας πήρα και "δώρο-έκπληξη"!

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει κάτι αυθαίρετο η Πολεοδομία δεν το γνωρίζει πλην δύο περιπτώσεων: 1) αν γίνει καταγγελία, 2) αν της το πει ο ίδιος ο μελετητής.

 

Μήπως λοιπόν το ''κακό προηγούμενο'' ανήκει στην κατηγορία ''έβαλα τα χεράκια μου κι έβγαλα τα ματάκια μου''?

 

Όσες συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα λένε ένα πράγμα: μακρυά από αυθαίρετα και νομιμοποιήσεις! Αν μπορείς ακολούθησε άλλη νόμιμη οδό...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.