qwert Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Να ρωτήσω κάτι σχετικό με τις επιδοτήσεις. Τα έσοδα που προέρχονται από αυτές (επιδοτήσεις) μπαίνουν στα έσοδα της επιχείρησης? Και τελικά προστίθενται στο φορολογήσιμο εισόδημα μας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Γράφονται κανονικά στα βιβλία μας στα έσοδα. Αλλά στη δήλωση γράφονται σε ειδικό κουτάκι (δε θυμάμαι τώρα σε ποιό) και δεν προστίθενται στο φορολογήσιμο εισόδημα. Αν και σε περίπτωση που είσαι έτσι κι αλλιώς στο αφορολόγητο, ίσως αξίζει να την προσθέσεις στο εισόδημα για λόγους πόθεν έσχες, δανειοληπτικούς κλπ. Τουλάχιστον, αυτά ίσχυαν με την επιδότηση που πήρα εγώ πέρυσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2008 Από απόλυτα έγκυρη πηγή : ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΩΣ ΙΟΥΛΙΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 15.000,00€. Αυτά.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sundance Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 ελπιζω να πιασει μηχανικους που εκαναν και νωριτερα εναρξη,και οχι μονο αυτους του 2008... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliekater Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Εμένα μου ήρθε εχτές η προέγκριση . Απορώ όμως με κάτι : ανάμεσα στις διάφορες φωτοτυπίες που πρέπει (πάλι) να έχω , είναι και θεωρημένα τιμολόγια 4200 € (περίπου δεν θυμάμαι ακριβώς) . Τι είναι πάλι τούτο ; Υποτίθεται ότι πρώτα θα μουδώσουν για να τα ξωδέψω , πώς να ξοδέψω αφού δεν έχω πάρει ακόμα ; ; ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Κι όμως πρέπει πρώτα να ξοδέψεις. Νομίζω πως είναι 4800ευρώ και πρέπει να τα ξοδέψεις μέχρι την ημέρα της αυτοψίας. Και όχι με πίστωση, θέλουν εξοφλητικά τιμολόγια. Θυμήσου οτι μέσα σε αυτά τα έξοδα μπορείς να βάλεις και τα έξοδα του ενοικίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Γενικά οι όροι των επιδοτήσεων είναι λίγο κουλοί. Σου λένε να έχεις κάνει έναρξη ντέ και καλά το τελευταίο έτος (π.χ. οι φετινές το 2008) και να έχεις ντέ και καλά και έξοδα 5000. Δλδ με λίγα λόγια και να είσαι νέος και μπατίρης (χαμηλό εισόδημα προηγούμενου έτους) και να έχεις ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό. Και στο τέλος η επιδότηση μπαίνει και στο φορολογητεο εισόδημα σου. Δλδ σου δίνουμε κάποια χρήματα αλλα αν βγάλεις αρκετά μας τα δίνεις πίσω μέσω της εφορίας!!! Ελλάς το μεγαλείο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anka Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2008 Δεν μπαίνει στο φορολογητέο εισόδημα. Για τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saleas21 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2008 Γεια σας. Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός. Μπορώ να κάνω αίτηση για τον ΟΑΕΔ?έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος το 2007,η ημερομηνία υποβολής λένε ότι ήταν μέχρι 31/8/2007? Αν έχει κανείς καμιά παρόμοια εμπειρία ας απαντήσει Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2008 νομίζω πως ΟΧΙ. είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που κόβεις ΑΠΥ. αν δεν έχεις πελάτη δεν θεωρείσαι άνεργος αλλά άτυχος. Μην σε πάρω στο λαιμό μου βέβαια, αλλά έτσι το ερμηνεύω εγώ. Κάνε και μια επίσκεψη σε κάποιο τμήμα ΟΑΕΔ και ρώτα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts