Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπάρχει Δημοκρατία ή είμαστε προτεκτοράτο των Βρυξελλών;


parist43

Recommended Posts

Απο την μεταπολίτευση και μετά ,απολαμβάνουμε στην Ελλαδα μια δημοκρατία ,την οποία η χώρα πριν ουτε στα ονειρα της δεν είχε.Και οταν λέω δημοκρατία εννοώ τον τομέα να μιλαμε ελεύθερα..

(πριν το 1981 ο μεσος πολίτης φοβόταν την αστυνομία και τα αστυνομικά τμήματα.Βεβαια την θεση του φόβου προς τα αστυνομικά τμηματα την πήρε ο φόβος των απανταχου ΔΟΥ.σήμερα πια ο μεσος Ελληνας αισθάνεται μεν ανετα σαν σε καφετερια μεσα σε ενα αστυνομικό τμημα,αλλα του σφιγγεται η καρδιά οταν επισκεπτεται μια ΔΟΥ,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο ζητημα)

Ομως Δημοκρατία δεν σημαινει μονο η ελευθερία να λεμε την γνώμη μας.

Το πιο σημαντικό Δημοκρατία σημαίνει συμετοχή στην λήψη των αποφάσεων

Υπάρχει βεβαια η επίφαση των Εκλογών.

Ομως αποψη μου είναι οτι και τα δυό κόματα ουσιαστικα παιρνουν τις ιδιες αποφάσεις.Οι οποίες εν τέλει ειναι αυτες που δινονται με κοινοτική οδηγία.

Αποφασίζει λοιπόν ο Ελληνικός Λαός?η οι Βρυξέλες?

και αν συμβαίνει το δευτερο τι σόι δημοκρατία ειναι αυτή?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος μιάς μεγαλύτερης ένωσης . Η Ενωση αυτή έχει Πρόεδρο , κυβέρνηση , κοινοβούλιο , Δικαστήρια , Κεντρική Τράπεζα και μικρό στρατό , όλα τα χαρακτηριστικά μιάς χαλαρής Συνομοσπονδίας ενώ έχει και συνθήκες που όρίζουν την λειτουργία της .

 

Επίσης ένα Ευρωπαικό Σύνταγμα , βρίσκεται σε διαδικασία επικύρωσης , το οποίο δεν καταργεί τα συντάγματα των χωρών άλλα συνισχύει με εκείνα , μιά και μιλάμε γιά χαλαρή συνομοσπονδία .

 

Τουλάχιστον το 50 % του πληθυσμού της Ενωσης , ποσοστό που μεγαλώνει στο νότιο τμήμα της , επιθυμεί την μετατροπή της Ενωσης από χαλαρή συνομοσπονδία σε ισχυρή ομοσπονδία , πράγμα που όπως φαίνεται θα επιτευχθεί τα επόμενα 20 -30 χρόνια και θα οδηγηθούμε έτσι στο τέλος των εθνικών κρατών , τα οποία άρχισαν να δημιουργούνται , μόλις 200 χρόνια πρίν .

 

Αρα δεν τίθεται θέμα δημοκρατίας , μιά και οι αποφάσεις που παίρνονται από την ΕΕ , υπόκεινται σε εγκρίσεις των εθνικών κοινοβουλίων , ενώ όλοι όσοι τις λαμβάνουν , είναι εκλεγμένοι από τους Ευρωπαικούς λαούς .

 

Μην ξεχνάμε ομως , ότι στην δημοκρατία , ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας .

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμη που εξαρτασαι σχεδον(?) απολυτα απο τις κοινοτικες επιδοτησεις-επιχορηγησεις-δανεια κλπ για την οικονομικη σου επιβιωση ως κρατος, δε νομιζω οτι εχεις και πολλα περιθωρια να χορεψεις το μακρυ ζεϊμπεκικο...κοινως, λουφαζεις στη γωνια σου και αφηνεις τους λεονταρισμους για εσωτερικη καταναλωση

as simple as that...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην μπερδεύεστε...

Οι ''βρυξέλες'' ζητάνε περικοπή δαπανων (που δεν γίνεται σήμερα) και όχι παραπάνω φορολόγηση (που γίνεται)...

Link to comment
Share on other sites

εβαλα το θέμα με αφορμή τον τιτλο ενος αρθρου του Ελ Τυπου

Σκίστε τα διπλώματα με… κοινοτική οδηγία

κοινοτική οδηγία για το ενα,κοινοτική οδηγία για το αλλο...αμαν πια.

και δεν παραμορφώνεται η δημοκρατια οταν αποφασίζουν (ποσοι αραγε?)ευρωβουλευτες

για τόσα (ποσα αραγε?)εκατομύρια πληθυσμό?

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως το λές είναι και μάλιστα ορίζουν και το ιδανικό ποσοστό .

2/3 μείωση δαπανών και 1/3 φόροι . Αλλά αυτό το σενάριο δεν πουλάει στα τρομολάγνα ΜΜΕ και δεν το προβάλλουν .

 

Το ευρωκοινοβούλιο αποτελείται από 736 μέλη , μικρός αριθμός σε σύγκριση με τους 300 τους δικούς μας βέβαια .

Την διοίκηση της ΕΕ την έχει ακόμη η κομισιόν και πολλές αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία και οι υπόλοιπες κατά πλειοψηφία .

 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο , είπε ότι οι επικρίσεις των Ευρωπαίων "φτάνουν στα όρια του ρατσισμού" .

Αν ήμουν Ευρωπαίος (εκτός Ελλήνων βεβαίως) και ήξερα από Ελληνικές παροιμίες , ακούγοντας αυτή την δήλωση , θα σκεφτόμουνα "Εκεί που μας χρωστούσανε , μας πήραν και το βόδι"

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην μπερδεύεστε...

Οι ''βρυξέλες'' ζητάνε περικοπή δαπανων (που δεν γίνεται σήμερα) και όχι παραπάνω φορολόγηση (που γίνεται)...

Σοβαρα; Κι αυτο τι ειναι;

απο ΤΑ ΝΕΑ (09-01-10)

 

Τι ζητούν οι Βρυξέλλες

 

Στα χέρια της κυβέρνησης έχει φτάσει κείμενο από τις Βρυξέλλες, πριν ακόμη και από την επίσκεψη των κοινοτικών, στο οποίο καθίσταται σαφές ότι τα μέτρα που υποδεικνύουν οι είναι:

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΑ 7%. Η μείωση, διευκρινίστηκε, αφορά τον μέσο μισθό και όχι το μισθολογικό κόστος. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μόνο μείωση των επιδομάτων κατά 10%, που οδηγεί σε μείωση των αποδοχών κατά 3%. Επομένως, αν ήθελε να καλύψει την απαίτηση της Κομισιόν θα έπρεπε να συνεχίσει την περικοπή των επιδομάτων και τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, θα έπρεπε να συνεχίσει το πάγωμα των μισθών πάνω από 2.000  και τα δύο επόμενα χρόνια.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. Όπως επισημαίνουν, είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να αυξήσει η κυβέρνηση τα έσοδα και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν το κάνει. Ο φόρος είναι οικολογικός, άρα σύμφωνος με την πολιτική της κυβέρνησης και άλλωστε η Ελλάδα υπολείπεται ακόμη σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φορολογία καυσίμων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσει αμέσως ετήσια έσοδα 800 εκατ. ευρώ. Όσο καθυστερεί να τον εφαρμόσει τόσο χάνει, λένε στελέχη των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει ότι σκοπεύει να αυξήσει αυτό τον φόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στις εφεδρείες της. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ με σκληρά μέτρα όπως οι περικοπές των συντάξεων και η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

 

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν

 

Τι διεμήνυσαν οι κοινοτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινοτικοί διεμήνυσαν στα κυβερνητικά στελέχη τα εξής:

 

● Θεωρούν ότι το σενάριο για την ανάπτυξη που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση είναι αισιόδοξο (υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος και στη συνέχεια ανάκαμψη με επιταχυνόμενο ρυθμό το 2011 και 2012). Επομένως, πιστεύουν ότι τα έσοδα που προβλέπονται δύσκολα θα εισπραχθούν αφού δεν θα υπάρχει φορολογητέα ύλη και θα υπάρχει τάση για φοροδιαφυγή. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη κέρδισε τις εντυπώσεις στις εξηγήσεις που έδωσε για το πώς η κυβέρνηση θα ενισχύσει την ανάπτυξη.

 

● Δεν κρίνουν επαρκείς τις περικοπές δαπανών που κάνει η κυβέρνηση. Πιστεύουν ότι έπρεπε να είναι πιο αυστηρή, ειδικά στο θέμα των μισθολογικών δαπανών, τις οποίες θέλουν να δουν να περικόπτονται περαιτέρω.

 

● Θέλουν περισσότερες εξηγήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, όπως π.χ. στο Ασφαλιστικό ή στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

 

Ζητούν ποσοτικοποίηση των μέτρων που αφορούν τους φόρους, τις δαπάνες του προϋπολογισμού και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση το 2011 και 2012.

Link to comment
Share on other sites

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν

 

το οποίο ετοιμάζοντε να το κάνουν πράξη με την εφευρεση του ενιαιου ΦΠΑ

Link to comment
Share on other sites

Μήπως πριν φωνάξουμε , πρέπει να δούμε τι κάνανε τα άλλα κράτη της Ευρώπης , πού ούτε τόσο χρέος είχανε , ούτε τόσο διαρκές έλλειμμα .

 

Αυτοί βγαίνουν από την κρίση με πράξεις , εμείς βουλιάζουμε περισσότερο με τα λόγια .

 

Η ανεργία έφτασε το 20 % , ο κόσμος φοβάται το αύριο και μαζεύεται , η οικοδομή έχει πεθάνει , το λιανεμπόριο το ίδιο και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε νέες χρεωκοπίες και απολύσεις και τελικά σε κοινωνική έκρηξη .

 

Η Γαλλία και η Γερμανία ,έδωσαν λεφτά στιος επιχειρήσεις γιά να συνεχίσουν να παράγουν και χρήματα στους πολίτες να αγοράζουν .

 

Εμείς αφού μας τελείωσαν οι κουρασμένοι , μας την έπεσαν οι επικοινωνιακοί .

 

Η πραγματικότητα όμως των πτωχεύσεων και της ανεργίας , δεν είναι ορατή στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο όμως .

Link to comment
Share on other sites

Το κακο στην ελλαδα ειναι οτι εχουμε μια οικονομια στην οποια ο ενας στους δυο εχει εμμεσα ή αμεσα εργοδοτη το δημοσιο το οποιο για να εχει σε κινηση αυτη τη μηχανη δανειζοταν συνεχως. Απο τη στιγμη που εσπασε ο αγωγος τροφοδοσιας (παγκοσμια κριση) υπαρχει τεραστιο ελλειμα ρευστοτητας που οδηγει σε μειωση οικονομικης δραστηριοτητας, αρα σε μειωση εσοδων προς το κρατος. Αυτο σε συνδιασμο με τη μεγαλη κριση στη μοναδικη σοβαρη βιομηχανια της χωρας (τουρισμος) μας φερνει σε αδιεξοδο. Χωρια τα διαφορα βατοπεδια με τις απιστευτες σπαταλες δημοσιου χρηματος.

Αν δεν υπαρξει τονωση της οικονομιας με μεγαλης εκτασης δημοσια εργα ωστε να αρχισει να κινειται το συστημα παλι, δε βλεπω πως μπορουμε να βγουμε απο την τρυπα που πεσαμε. Το προβλημα ειναι με ποια χρηματοδοτηση-πιστωση θα γινουν αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.