Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προτεκτοράτο; Δυνάμει (και οικεία βουλήσει). Αλλά όχι θέσει. Τίνος όμως;

Δημοκρατία; Με τίποτα!

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά μην χρησιμοποιείτε συναισθηματικά φορτισμένους όρους .

Χρησιμοποιείτε νομικούς και οικονομικούς .

 

Απλά η Ελλάς χρεωκόπησε πριν 20 μέρες , όταν είδε ότι δεν μπορούσε να δανειστεί γιά να αποπληρώσει το δεκαετές ομόλογο του 2000 πού λήγει στις 19 Μαίου .

 

Η χρεωκοπία οδήγησε στον ορισμό συνδίκου (ΕΕ) και συμβουλίου πιστωτών (ΔΝΤ) .

Αυτοί αποφάσισαν μείωση των κρατικών δαπανών και αναδιάρθωση του δημοσίου χρέος με καταβολή χρημάτων από τους πιστωτές και τον σύνδικο γιά την αποπληρωμή του παλαιού χρέους με νέο χρέος που θα πληρωθεί σε βάθος χρόνου .

 

Βέβαια επειδή η λέξη αναδιάρθωση κάνει τζιιιζ στις αγορές , αποφασίστηκε να μην την προφέρουν . Ελα όμως που οι αγορές είναι μεν τομάρια και κερδοσκόποι , αλλά ηλίθιοι δεν είναι , οπότε τα διάφορα αρκτικόλεξα πετάνε στις 1000 και 2000 μονάδες .

 

Ετσι έχουν τα πράγματα , είμαστε κωπηλάτες σε γαλέρα που βάζει νερά και όπως ξέρετε στις γαλέρες οι κωπηλάτες ήταν δεμένοι με αλυσίδες με το πλοίο .

 

Αρα ακόμα και αν οι αξιωματικοί βουτήξουν στην θάλασσα , η φύγουν με την βάρκα , εμείς πρέπει να κλείσουμε τις τρύπες αν θέλουμε να σωθούμε .

Δημοσιεύτηκε

 

Προτεκτοράτο ?

 

Όχι.

Αποχαυνωμένοι και ταλαιπωρημένοι ναι.

 

 

Λύση υπάρχει.

Αφύπνιση και αγώνας. GIA TA PANTA ΟΛΑ !!!

 

Υπάρχει τέτοιος πλούτος σε τούτη εδώ τη χώρα που δεν έχουν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ μαζί.

 

Ήλιος, αέρας, θάλασσα, βουνό, πετρέλαιο, πολιτισμός.

 

Ας μας μοιράσουν τις ακτές και ας κλείσουν όλα τα άλλα. Στόπ το δημόσιο και όλα τα άλλα.

 

Να πουλάμε στους πλούσιους ευρωπαίους θάλασσα, τζατζίκι και ήλιο.

 

Έτσι και αλλιώς χώρα παροχής υπηρεσιών είμαστε......ας γίνουμε όλοι ξενοδοχοι και rooms to let.

 

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου...ειδικά όταν μιλάς για αφύπνιση...ένα πράγμα με στεναχωρεί αφανταστα...πως πεφτουμε αμαχοι,χωρίς προσπάθεια και αγώνα.

Δημοσιεύτηκε

Ναι ρε VVT. Αυτό το τελευταίο που γράφεις είναι το χειρότερο. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε έθνος αγωνιστών.

Δημοσιεύτηκε
Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε έθνος αγωνιστών.

 

βεβαια αυτους τους ξεχναμε δεν ειναι προτυπα...ετσι λεμε πλεον...τουλαχιστον καταφεραν να αγωνιστουν και να ελευθερωθουν.Γνησιοι αντρες και γυναικες με ψυχη!!

Στην εποχη μας ειναι ευκολο να στρεψουμε το βλεμμα μας αλλου,και να αδιαφορησουμε για το μελλον το δικο μας και οχι μονο....να...αν μας βαλουν το 3 dvd της Τζουλιας ας πουμε....τετοιο iq εχουμε...τοσο φθηνο....

Δημοσιεύτηκε

δημοκρατία, μόνο ατην Αρχαία Αθήνα

 

Φεουδαρχία είχαμε, έχουμε και θα έχουμε.

Δημοσιεύτηκε

petkas έχουμε καπιταλισμό στην ακραία μορφή του: Ιμπεριαλισμό.

 

Και απαντώντας στην αρχική ερώτηση του parist43: Είμαστε προτεκτοράτο αλλά όχι των Βρυξελλών. Των όπου γης ιμπεριαλιστών. Είτε λέγεται ΝΑΤΟ είτε ΕΕ είτε Βρυξέλλες. Το θέμα είναι ότι όταν λέμε "Βρυξέλλες" μην θεωρείται ότι υπάρχουν κάπου κάποιοι κακοί Βέλγοι που μας κυβερνούν. Απλούστατα, οι Βέλγοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Έλληνες ιμπεριαλιστές έχουν εγκαθιδρύσει στις Βρυξέλλες την πανευρωπαϊκή κυβέρνηση τους και απ' κει ορμώμενοι πολεμάνε τους λαούς της Ευρώπης.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.

Διαβάζω από την αρχή αυτό το θέμα και βρίσκω από πολύ καλές αναλύσεις έως συναισθηματικά φορτισμένες προτάσεις. Το θέμα που απασχολεί και πικραίνει τους περισσότερους βλέπω πως είναι εκείνο που αφορά την εθνική κυριαρχία.

Τι είναι όμως η εθνική κυριαρχία σήμερα και ποια η πραγματική της υπόσταση?

Με την είσοδο της χώρας μας σε συνασπισμούς, συμμαχίες και τελωνιακές και οικονομικές ενώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε τους όρους που διέπουν αυτή μας τη συμμετοχή. [Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η συμμετοχή μας στους παραπάνω Οργανισμούς είναι μονόδρομος όταν βρίσκεσαι σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Διαφορετικά γίνεσαι Β. Κορέα ή Ιράν με ό,τι αυτό μπορεί να συμαίνει για τους λαούς αυτών των χωρών...].

Οι κυβερνητικές αποφάσεις λοιπόν που λαμβάνουμε δεν είναι ούτε ανεξάρτητες, ούτε εθνικές, αλλά σε συνάρτηση πάντα με τις υποχρεώσεις μας και τους περιορισμούς που απορρέουν από τη συμμετοχή μας. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται από τους εκάστοτε διαχειριστές της (εθνικής) εξουσίας είναι για εσωτερική κατανάλωση και στο μεγαλύτερο μέρος τους αποπροσανατολίζουν και σπεκουλάρουν πάνω στην κοινή γνώμη.

Έτσι έχουμε.

* Εξωτερική πολιτική: Καθορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από Ε.Ε, ΝΑΤΟ, Αγορές.

* Άμυνα: ΝΑΤΟ, Ισχυρούς Συμμάχους.

* Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (αν υπάρχουν από την πλευρά μας..): Ε.Ε.

Και έρχομαι τώρα στο ζητούμενο. Την εσωτερική πολιτική της χώρας!!! Πολλοί πιστεύουν πως τα εσωτερικά θέματα της χώρας μας είναι αποκλειστική δικαιοδοσία των ελληνικών κυβερνήσεων. ΛΑΘΟΣ και ευτυχώς που δεν είναι! Ευτυχώς που η Ε.Ε. δεν εξαντλείται αποκλειστικά σε μία τελωνειακή ένωση στα πρότυπα των NAFTA και EFTA και επεκτείνεται και στην πολιτική ένωση των κρατών μελών. Έχουν βέβαια πολλά να γίνουν ακόμα προς αυτήν την κατεύθυνση (η λεγόμενη εμβάθυνση) και μόνο τότε θα έχουμε άμβλυνση των διαφορών του βιοτικού επιπέδου των ευρωπαίων πολιτών. Η αντίδραση σε αυτήν την προσπάθεια (της περίπου ομοσπονδίας) προέρχεται από τις ίδιες τις εθνικές κυβερνήσεις που θα χάσουν και επίσημα πλέον μεγάλο μέρος από τα οφίτσια τους.

Το χάσμα μεταξύ Ισχυρών και Οργανωμένων κρατών και χωρών "αχούρι" είναι τεράστιο. Φανταστείτε μία για παράδειγμα ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή κυβέρνηση (με αναλογική εθνική συμμετοχή) να είναι υποχρεωμένη να συναποφασίζει για θέματα που αφορούν σε επίπεδο δήμου από κοινού... ΧΑΟΣ! Τι μπορείς να εφαρμόσεις από κοινού σε δήμο της Στοκχόλμης, του Ντίσελντορφ, της Βρυζ και μίας ελληνικής πόλης για να έχουν όλοι αυτοί οι ευρωπαίοι πολίτες την ίδια ποιότητα ζωής???

Τι μπορείς να κάνεις για τα "εθνικά" συστήματα υγείας, για να έχουν όλοι αυτοί οι ευρωπαίοι πολίτες την ίδια ποιοτική περίθαλψη???

Τι μπορείς να κάνεις στο θέμα της οργάνωσης του Δημόσιου και των σχέσεών του με τους πολίτες (όλους τους ευρωπαίους πολίτες) σε κάθε χώρα για να τυγχάνουν παντού σεβασμό των δικαιωμάτων τους, ελάχιστη γραφειοκρατία και κυρίως ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ... (παράδειγμα. Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να χάνονται εκατομμύρια εργατοώρες στις ουρές για πληρωμή λογαριασμών και δεν γίνεται μέσω ίντερνετ όπως αλλού?), (παράδειγμα Νο2: Γιατί στην Ελλάδα να καταθέτει ο μελετητής το φάκελο της μελέτης ο ίδιος στην Δ. υπηρεσία και να έρχεται σε άμεση επαφή με τον ελεγκτή και να μην υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε ένα κέντρο ελέγχου και άγνωστο ελεγκτή???)

Έτσι λοιπόν η σύγκληση που αφορά στην εσωτερική οργάνωση των χωρών της Ε.Ε. αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών που αποφασίζονται, από την εποχή ακόμα της ΕΟΚ.

Η κοινή αγροτική πολιτική ήταν και θα είναι για λίγο ακόμα, ένα ισχυρό κοινωνικό εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας των χωρών που έπρεπε να βοηθηθούν (και όχι να γίνουν BMW και προσεχώς Βουλγάρες). Τα Μ.Ο.Π. το ίδιο. Άλλες χώρες έπιασαν το μήνυμα και την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκαναν άλματα προόδου (Πορτογαλία πριν περίπου είκοσι χρόνια Σλοβενία σήμερα).

 

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει θέμα «εθνικής κυριαρχίας» εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως όχι με τους λεονταρισμούς που την πλασάρουν στους έλληνες πολίτες μέχρι σήμερα οι σπεκουλαδόροι της πολιτικής, μοιράζοντας ψίχουλα «εξυπηρετήσεων» για να ψαρεύουν ψήφους εξασφαλίζοντας τη ύπαρξή τους. Για να δείξω πόσο χαμηλά πέφτουν ορισμένα επώνυμα σκουπίδια της πολιτικής, στη κηδεία του πατέρα μου είχαν έρθει και δύο επώνυμοι πολιτικοί, διαφορετικών κομμάτων, άνθρωποι που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαν σχέση με τον πατέρα μου για να μας συλλυπηθούν (???). Βέβαια έφυγαν κακήν κακώς, έπεσαν σε λάθος άνθρωπο… Μέχρι εκεί φτάνει το ρεζιλίκι τους να ψαρεύουν ψήφους ακόμα και σε κηδείες. Κοράκια!

 

Ξεχνώντας λοιπόν την ταμπέλα και την καραμέλα της “εθνικής κυριαρχίας” σκοπός μας πρέπει να είναι το πώς θα ισχυροποιήσουμε την θέση μας μέσα στους συνασπισμούς στους οποίους βρισκόμαστε. Ευτυχώς, στους κόλπους της ΕΕ υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να οργανωθούμε, για να παίρνουμε ουσιαστικά μέρος στην λήψη των ευρωπαϊκών αποφάσεων που θα αφορούν και τους πολίτες της χώρας μας. Αλλά ΚΑΙ να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις αυτές στον χρόνο που πρέπει και όχι μετά από τις κοστοβόρες καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αλήθεια έχει πληρώσει κανείς από τους υπεύθυνους πολιτικούς για τα (πχ) περιβαλλοντικά πρόστιμα που καταβάλλουμε εδώ και χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό???

 

Η ουσία των πραγμάτων λοιπόν είναι οι Έλληνες πολίτες να έχουν την ίδια ποιότητα ζωής με τους υπόλοιπους ευρωπαίους (υγεία, παιδία, ασφάλεια, αγοραστική ικανότητα, σεβασμό από την Διοίκηση, μέλλον για τα παιδιά τους) και αυτό μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να μας το προσφέρει καμία εθνική κυβέρνηση (ούτε καν την εθνική μας κυριαρχία βλέπε Ίμια και πολλές άλλες γκρίζες ζώνες...), έχουμε βαρεθεί ν’ ακούμε για τα “μαχαίρια που φτάνουν στα κόκαλα” και τα “άπλετα φώτα που χύνονται…” και η διαφθορά εξακολουθεί να θεριεύει

Δημοσιεύτηκε
Καλημέρα σε όλους.

 

Καλημέρα Περικλή, περίμενα να κάνεις ένα post έσυ :D

Διάβασα με ενδιαφέρον, ως συνήθως, αυτά που γράφεις, μια διαφωνία έχω όμως. Εφόσον είναι έτσι όπως λες εδώ:

Άλλες χώρες έπιασαν το μήνυμα και την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκαναν άλματα προόδου (Πορτογαλία πριν περίπου είκοσι χρόνια Σλοβενία σήμερα).

Τότε γιατί έχει και η Πορτογαλία σήμερα πρόβλημα ? Οχι τόσο σόβαρο όσο εμείς αλλά και πάλι δεν φαίνονται αυτά τα "άλματα προόδου".

Υποθέτω το ίδιο μπορώ να ρωτήσω και για τα υπόλοιπα κρατη PIIGS.

Εκτός εάν δεν έχουν πρόβλημα και έτσι το παρουσίαζουν έδω τα ΜΜΕ για εσωτερική κατανάλωση και να αισθανόμαστε ότι δεν "είμαστε οι μόνοι άχρηστοι" σε όλο το πλάνήτη.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και σε σένα Timoros.

 

Όταν έγινε πλήρες μέλος της τότε ΕΟΚ η Πορτογαλία οι οικονομικοί της δείκτες (ακόμα και το προσδόκιμο ζωής) ήταν πολύ πίσω από τους ελληνικούς που ήταν η τελευταία χώρα. Δέκα χρόνια αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Πορτογαλία μας είχε αφήσει πίσω κατά πολύ...

 

Τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και η Ιρλανδία είναι κυρίως μακροοικονομικά που προκύπτουν μέσα από την παραγωγική διαδικασία σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Τα πρόβλημα της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικό και βρίσκεται ανάμεσα στα: Σαθρό & αντιφατικό κανονιστικό πλαίσιο (μη σταθερότητα) - Παρεμβατικότητα & αδιαφάνεια (Lobbies) - Κάθετη και οριζόντια διαφθορά. Τα προβλήματα των υπολοίπων χωρών είναι δηλαδή εντελώς διαφορετικά από εκείνα της Ελλάδας. Επίσης, αν τα εξετάσουμε σε απόλυτους αριθμούς πάλι η διαφορά είναι τεράστια. Όσον αφορά την προοπτική ανάκαμψης θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κανονιστικό πλαίσιο (που σημαίνει κοινωνικές αναταραχές - και με το δίκιο τους...) άμεσα. Τα χρήματα που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα, θα έρχονται τμηματικά και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί οι συμφωνημένες αλλαγές. Γιατί δεν μπορεί για παράδειγμα ο Γερμανός συνταξιούχος που πούλησε το σπίτι του στη Γερμανία και πήρε δάνειο και αγόρασε οικόπεδο (που γράφει Άρτιο & Οικοδομήσιμο) για να χτίσει στην Ελλάδα να του ανακαλούν την Άδεια λόγο του 1828/08... (παραδείγματα του κάθε είδους χιλιάδες...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.