Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Έξι ενδιαφερόμενοι για το έργο ΣΔΙΤ στις φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας


    Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον για τα έργα ΣΔΙΤ που αφορούν στην ανέγερση φοιτητικών εστιών.

    Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν 6 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην α' φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στις Πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ».

    Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει για διάστημα 30 ετών τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση, καθώς και υπηρεσίες ασφάλειας/φύλαξης και καθαριότητας των φοιτητικών εστιών στην πανεπιστημιούπολη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης και των φοιτητικών εστιών στις πανεπιστημιουπόλεις Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας, συνολικής δυναμικότητας 750 κλινών. 

    Από το σύνολο των 750 φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οι 350 θα κατασκευαστούν στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, οι 150 στην Φλώρινα, οι 150 στην Καστοριά και οι 100 στην Πτολεμαΐδα.

    Ο διαγωνισμός είχε αρχικά προκηρυχθεί τον Δεκέμβριο του 2023, με 5 σχήματα να δηλώνουν παρών στο α' στάδιο, αυτό της εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος) Στην συνέχεια επαναπρόκηρύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο  (χωρίς το συνεδριακό κέντρο) στην πανεπιστημιούπολη της Κοζάνης.

    Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, χρηματοδότηση, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του Έργου και θα αμειφθεί με πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Έργου, στο ποσό των € 84.954.206 πλέον ΦΠΑ.

    Ο ακριβής προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβληθούν στον ΙΦΣ θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του Διαλόγου κατά το Στάδιο Β.Ι της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού και θα συμπεριληφθεί στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών,


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/eksi-endiaferomenoi-gia-ta-tis-foithtikes-esties-dyt-makedonias



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.