Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εντός Σεπτεμβρίου οι προσφορές για 5 μεγάλα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ ύψους 770 εκατ. ευρώ


    “Καυτός” Σεπτέμβρης αναμένεται για πέντε μεγάλα έργα-ΣΔΙΤ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς μέσα σε αυτόν τον μήνα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δώσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Μιλάμε για έργα με συνολικό εκτιμώμενο κόστος που φτάνει σωρευτικά τα 770 εκατ. ευρώ και που με την λειτουργία τους θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των μεγάλων αγροτικών περιοχών σε Ξάνθη, Μεσσηνία, Πέλλα, Κρήτη και Θεσσαλία.

    Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαγωνισμών τους επόμενους μήνες και η έναρξη των έργων από τα σχήματα που διεκδικούν τα μεγάλα αυτά έργα που έρχονται μάλιστα σε μια περίοδο στην οποία η απειλή της ξηρασίας δείχνει να είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Τα έργα έχουν χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Αρδευτικό Ταυρωπού

    Το πρώτο έργο που θα δούμε -αν δεν υπάρξει άλλη παράταση- να υποβάλλονται προσφορές είναι το αρδευτικό έργο Ταυρωπού. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 159,65 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 128,75 εκατ. ευρώ). Τα σχήματα που έχουν συμμετάσχει μέχρι και τη Β` φάση του διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 18.11.2022 είναι ΜΕΤΚΑ-ΙNTRAKAT-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΒΑΞ.

    Το Αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού, που εξυπηρετεί συνολικά έκταση 115.000 στρεμμάτων, αποτελείται από τα έργα μεταφοράς και διανομής του νερού (κεντρικός προσαγωγός, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) και τα δίκτυα εφαρμογής (τριτεύον δίκτυο). Η σύμβαση περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες στις οποίες θα προβεί ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης :

    Αρδευτικό Αλμωπαίου

    Για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για το έργο που αφορά στο Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου στην Πέλλα. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 122,14 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό που ξεκίνησε στις 24.7.2023 έχουν συμμετάσχει τα σχήματα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-INTRAKAT, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΑΒΑΞ-THALIS-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

    Το έργο αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου Αλμωπαίου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

    – την εκπόνηση μελετών κατασκευής και κατασκευαστικών μελετών
    – την κατασκευή αρδευτικού δικτύου (αγωγός μεταφοράς από φράγμα Αλμωπαίου, πρωτεύον, δευτερεύον και τριτεύον δίκτυο) και συνοδών έργων (δεξαμενές, αντλιοστάσια, Η/Μ, συστήματα αυτοματισμών, τηλεελέγχων και τηλεχειρισμών)
    – την συντήρηση και λειτουργία του αρδευτικού δικτύου και των συνοδών έργων για 23 έτη.

    Αρδευτικό Υπέρειας-Ορφανών

    Επίσης στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουμε ακόμα ένα ορόσημο για την υλοποίηση του έργου για τα Αρδευτικά δίκτυα Υπέρειας Λάρισας – Ορφανών Καρδίτσας. Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ανέρχεται 132,98 (χωρίς ΦΠΑ 107,2 εκατ. ευρώ). Πιο συγκεκριμένα μέχρι τότε καλούνται να δώσουν τις προσφορές τους τα σχήματα THALIS-ΑΒΑΞ-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-INTRAKAT, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, METKA-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 16.6.2023.

    Το έργο αποτελεί ΣΔΙΤ και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία σωληνωτού αρδευτικού δικτύου για την άρδευση των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων των αγροκτημάτων Πολυνερίου, Σταυρού, Κατωχωρίου, Ελληνικού, Βρυσιών & Υπέρειας του Νομού Λάρισας, καθώς και Ορφανών, Φύλλου και Λεύκης του Νομού Καρδίτσας. Τα δίκτυα θα αρδεύουν ακαθάριστη έκταση περί τα 74.650 στρέμματα και καθαρή έκταση 67.780 στρεμμάτων.

    Ύδρευση Πεδιάδας Νέστου

    Για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το έργο-ΣΔΙΤ Μεταφορά και διανομή Νερού από τον ποταμό Νέστο στην Πεδιάδα της Ξάνθης. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ (χωρί ΦΠΑ 170 εκατ. ευρώ). Τα σχήματα που έχουν ακολουθήσει τον διαγωνισμό που ξεκίνησε στις 24.7.2023 είναι: ΓΕΚ ΤΕΡΒΑ, THALIS-ΑΒΑΞ-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, METKA-MEΣΟΕΙΟΣ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-INTRAKAT.

    Αφορά αφενός στην κατασκευή των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της. Αφετέρου, το έργο αφορά στην κατασκευή των έργων μεταφοράς και διανομής της περιοχής Α2 η οποία είναι μία εκ των πέντε περιοχών στις οποίες έχει διαχωριστεί η πεδιάδα της Ξάνθης και περιλαμβάνει αρδευόμενες εκτάσεις περίπου 56 χιλιάδων στρεμμάτων (που αποτελούν το ~22% της συνολικής έκτασης της πεδιάδας) και παρουσιάζει τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.

    Φράγμα Μιναγιώτικο

    Τέλος, ακολουθεί το έργο για το Φράγμα Μιναγιώτικο στη Μεσσηνία όπου οι δεσμεντικές προσφορές έχουν οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 145,08 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ 117 εκατ. ευρώ). Στον διαγωνισμό που ξεκίνησε στις 19.12.2022, μέχρι και την δεύτερη φάση έχουν ενδιαφερθεί τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΜΕΤΚΑ- INΤRΑΚΑΤ– ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΒΑΞ.

    Το έργο αφορά στην κατασκευή:
    -του Φράγματος Μιναγιώτικου,
    -του Αρδευτικού δικτύου για την άρδευση έκτασης 35,000 στρεμμάτων,
    Επίσης των Συνοδών έργων οδοποιίας, ήτοι:
    – Αποκατάσταση τμημάτων υφιστάμενων αγροτικών οδών που πρόκειται
    – να κατακλυστούν,
    – 19,5χλμ. οδικών προσβάσεων στη θέση του φράγματος, του κεντρικού
    – αντλιοστασίου και περιμετρικά του ταμιευτήρα,
    – Μικρά τμήματα προσβάσεων κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς νερού,
    o Συνοδών έργων δανειοθαλάμων – αποθεσιοθαλάμων με τις αντίστοιχες προσβάσεις τους,
    o Υδραγωγείων Λαχανάδας και Μηλίτσας,
    • Εκπόνηση μελέτης υδραγωγείων Λαχανάδας και Μηλίτσας, και τυχόν υποστηρικτικές μελέτες κατά την Φάση Κατασκευής.
    • Υλοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών (ΣΔΠ) απομακρ. ελέγχου,
    • Συντήρηση και λειτουργία του φράγματος και του αρδευτικού δικτύου για την Περίοδο Λειτουργίας.


    Πηγή: https://ypodomes.com/kaytos-septemvris-me-prosfores-gia-5-megala-ardeytika-erga-sdit-ypsoys-770-ekat-eyro-poies-perioches-afora/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.