Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η εξέλιξη των έργων κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι


    Κατά την παρούσα χρονική περίοδο έχει ολοκληρωθεί το 35% του έργου, ενώ το Αεροδρόμιο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις 6 Φεβρουαρίου 2027.

    Επιπλέον, εγκρίθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας από το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέας ωρίμανσης, σχετικά με τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και παρακολούθησης της εκτέλεσης των συμβάσεων για το έργο «Δράσεις Ωρίμανσης – Οδικός Χάρτης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.

    Στις 11 Ιουνίου 2024, το ΤΑΙΠΕΔ κοινοποίησε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την σύναψη εκτελεστικής σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού και νομικού συμβούλου για το έργο.

    Αντικείμενο αυτής, η πλήρης αποσαφήνιση και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της έκτασης από νομικής και τεχνικής πλευράς, και η δημιουργία ενιαίου τεχνικού και νομικού πλάνου ωρίμανσης.

    Τα παραδοτέα θα καλύπτουν τις ανάγκες εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας/μελέτης εναλλακτικών λύσεων που θα υλοποιηθεί σε επόμενο στάδιο.

    Υποβλήθηκαν, στις 26 Ιουνίου, προσφορές και η Επιτροπή είναι σε διαδικασία αξιολόγησης, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τρεις μήνες.

    Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στο χώρο της κατασκευής τερματικών σταθμών και θα είναι υψηλών διεθνών προδιαγραφών. Κατασκευάζεται με τη μέθοδο του ΒΙΜ και η κατασκευή του θα αποσπάσει πιστοποίηση κατά LEED. Θα είναι επίσης μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας τα μοναδικά στην Ελλάδα που θα διαθέτουν φυσούνες αποβίβασης-επιβίβασης αεροσκαφών.





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    4 ώρες πριν, GTnews said:

    ...Κατασκευάζεται με τη μέθοδο του ΒΙΜ και....

     

    σχεδιάζεται με την μέθοδο BIM

    Δεν νομίζω το ΒΙΜ να κατασκευάζει ..... 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.