Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η πορεία των κατασκευαστικών εργασιών στο Ελληνικό


    Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Ελληνικό με στόχο οι κατοικίες και τα έργα υποδομής που περιλάμβάνονται στην α φάση του έργου να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2026.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο τρίτο κατά σειρά, ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία των έργων, της Lamda development, οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower, και των COVE RESIDENCES ήδη είναι ορατοί από την Ποσειδώνος. Σημειώνεται οτι το σύνολο των 167 διαμερίσματων του Riviera Tower που φέρουν την σφραγίδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Foster & Partners όπως και για των 115 COVE RESIDENCES που σχεδιάστηκαν από τους Bobotis+Bobotis Architects και ISV Architects  έχουν ήδη πωληθεί ή έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές για την αγορά τους.

    Τόσο ο Riviera Tower όσο και τα Cove Residences θα ολοκληρωθούν εντός του 2026.

    Όσον αφορά στα The Cove Villas ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις, εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες για 12 οικόπεδα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για επιπλέον 7 οικόπεδα.

    Η νέα γειτονιά Little Athens

    Στην νέα γειτονιά του ελληνικού τη Little Athens ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες, με πρώτες τις εκσκαφές για το Park Rise, το κτίριο ύψους 50 μέτρων και 12 ορόφων, που σχεδίασε το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG) και θα αποτελείται από 88 πολυτελείς κατοικίες. Οι κατασκευαστικές εργασίες στο Little Athens σύμφωνα με το πλάνο της Α' Φάσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2026. 

    H νέα γειτονιά της πόλης του Ελληνικού με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και το Πάρκο, συνολικά θα περιλαμβάνει 1.115 κατοικίες και 115 χώρους που θα εξυπηρετούν καθημερινές της ανάγκες. 

    Αποτελείται από τέσσερα νέα οικιστικά συγκροτήματα, τα Pavillion Terraces και Promenade Heights που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio, τα Atrium Gardens από το Deda & Architects και τα Trinity Gardens από το Tsolakis Architects. 

    Η Little Athens αποτυπώνει το μοντέλο της «πόλης των 15 λεπτών», όπου οι κάτοικοι μπορούν να έχουν όσα χρειάζονται στην καθημερινότητά τους, ψυχαγωγία, αγορές, άθληση και ευεξία, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών. Οι κατοικίες της νέας πόλης διαθέτουν «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης όπως ο κεντρικός έλεγχος και προγραμματισμός όλων των οικιακών συσκευών τους και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειες τους. 

    Μετά την ολοκλήρωση του τεράστιου έργου απορρύπανσης του εδάφους, μπήκαν τα θεμέλια για το The Ellinikon Sports Park, το υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, που θα είναι ένα ακόμα κόσμημα της νέας πόλης του Ελληνικού".

    Συγχρόνως, υπογράφηκε συμφωνία με τη Brook Lane για την ανάπτυξη του Mixed Use Tower στην περιοχή της Λεωφ. Βουλιαγμένης, ενώ μια ακόμα σημαντική συμφωνία είναι αυτή που υπογράφηκε με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, που θα αναπτύξουν και θα λειτουργήσουν εντός του Ελληνικού, το CGS at the Ellinikon. Ένα πρότυπο σχολείο, που θα προσφέρει Εθνικό και Διεθνές Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών.

    Έργα υποδομών

    ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ: οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και η σκυροδέτηση κατά 60%.

    ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την οριοθέτηση των ρεμάτων που βρίσκονταν για δεκαετίες εγκλωβισμένα κάτω από το πρώην αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα στο Ρέμα Τραχώνων έχει ολοκληρωθεί το 95% των εκσκαφών και το 65% των εργασιών σκυροδέτησης. Στο ρέμα Αεροδρομίου ή Ευρυάλης όπως ήταν παλαιότερα γνωστό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες οριοθέτησης. Οι εργασίες στο ρέμα Τραχώνων, εντός του χώρου του αεροδρομίου, θα ολοκληρωθούν το 2024, ενώ στο ρέμα Αεροδρομίου το 2025.

     


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/pws-proxwroyn-ta-erga-sto-ellhniko



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.