Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ξεκινά το έργο του ποδηλατοδρόμου των 12 χλμ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα


    Ένα νέο κεφάλαιο στις αστικές μετακινήσεις ανοίγει με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου που θα ενώνει τον Πειραιά με τη Βουλιαγμένη. Το φιλόδοξο αυτό έργο αναμένεται να δώσει μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις στην πόλη, προωθώντας τη βιώσιμη κινητικότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μόλις ολοκληρωθεί οι βόλτες που πολλοί προτιμούν να κάνουν κοντά στη θάλασσα, θα γίνουν σημαντικά ευκολότερες και πιο ευχάριστες.

    1

    Το συνολικό μήκος του έργου «Αστικός Περίπατος» θα είναι 22 χιλιόμετρα. Θα ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήγει στη Βουλιαγμένη, περνώντας μέσα από όλα τα σημαντικά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Θα διαθέτει σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, με φωτισμό LED και σημάνσεις, ενώ θα υπάρχουν και σταθμοί ξεκούρασης με παγκάκια και στέγαστρα, καθώς και σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα.

    Πότε θα είναι έτοιμος;

    Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει 510 ημέρες μετά από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Υπολογίζεται να είναι όλα έτοιμα κάπου μέσα στο φθινόπωρο του επόμενου έτους. Η κατασκευή έχει χωριστεί όπως είναι λογικό σε τμήματα, καθώς το όλο έργο θα περνά μέσα από τους Δήμους Πειραιά, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

    2

     

    Το αρχικό τμήμα από το λιμάνι του Πειραιά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μήκους 4 χιλιομέτρων, θα υλοποιηθεί ξεχωριστά από τον Δήμο Πειραιά. Το κομμάτι από το ΣΕΦ έως τα Ολυμπιακά Ακίνητα, μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, θα υλοποιηθεί ως μέρος του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Αττικής.

    Ο Δήμος Καλλιθέας θα αναλάβει κομμάτι ποδηλατόδρομου μήκους 365 μέτρων και στη συνέχεια ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι με έκταση 3.752 μέτρα. Ο Δήμος Αλίμου θα αναλάβει 1.563 μέτρα, ενώ ένα επιπλέον τμήμα μήκους 1 χιλιομέτρου θα διέρχεται από τη Μαρίνα Αλίμου. Αυτό εντάσσεται στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου τής από το 2020 Σύμβασης Παραχώρησης ΤΑΙΠΕΔ - Ελληνικού Δημοσίου - ΕΤΑΔ - παραχωρησιούχου Μαρίνα Αλίμου - Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη Α.Ε., σύμφωνα και με την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Αλίμου.

    4

    Συνεχίζοντας, θα έχουμε το κομμάτι του Δήμου Ελληνικού (2.817 μέτρα) το οποίο θα χωρίζεται σε δύο τμήματα με μήκος περίπου 1 και 1,7 χιλιόμετρα. Εδώ να πούμε πως 1 χιλιόμετρο θα περνά μέσα από τα ακίνητα της επένδυσης του Ελληνικού, ενώ περίπου 2,5 χιλιόμετρα θα είναι το τμήμα που θα διέρχεται από τον Δήμο Γλυφάδας και υλοποιείται ως μέρος ξεχωριστού έργου με τίτλο «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Γλυφάδας», με αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Γλυφάδας. Από αυτό έχει μείνει ανολοκλήρωτο ένα κομμάτι μόλις 821 μέτρων. Τέλος, στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης «ανήκουν» 2.646 μέτρα.


    Πηγή: https://www.gocar.gr/news/feed/47466,podhlatodromos_Attikhs_.html



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.