Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για μελέτες και νέα έργα σε εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ


    Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Δομικές αποκαταστάσεις και ενισχύσεις κολυμβητικών δεξαμενών του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)».

    Αναθέτουσα Αρχή είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”, ΝΠΙΔ.

    Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Διενεργούσα Αρχή  και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του Δικαιούχου του Προγράμματος «Ο.Α.Κ.Α.», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της Αναθέτουσας Αρχής στο όνομα και για λογαριασμό της μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,88 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς Φ.Π.Α. 2,32 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.

    Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) με αξιολόγηση μελέτης.

    Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του Έργου ορίζεται σε 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

    Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα κυρίως με τον Κανονισμό για τη θέσπιση του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και του εθνικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η χρηματοδότηση της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 2.326.213,03 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 558.291,13 ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.

    Περιγραφή του έργου

    Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση μελέτης και η πραγματοποίηση εργασιών για την αποκατάσταση των κολυμβητικών δεξαμενών του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), οι οποίες χρήζουν αποκατάστασης ή/και ενίσχυσης για την ποιοτική βελτίωσή τους.

    Προβλέπονται όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης φθορών και ενίσχυσης των κολυμβητικών δεξαμενών του Ο.Α.Κ.Α.

    Το αντικείμενο της παρούσας μελέτης – κατασκευής, αφορά:

    α) στην αποκατάσταση των προβλημάτων υγρομόνωσης και φθορών σκυροδέματος λόγω διάβρωσης οπλισμού από την δράση χλωριόντων και την ενανθράκωση του σκυροδέματος των κολυμβητικών δεξαμενών Ρ1, Ρ2, Ρ3, Ρ4, Ρ5, Ρ6, Ρ8, Ρ10, καθώς και των πλακών οροφής των διαδρόμων περιμετρικά της δεξαμενής Ρ4 και Ρ10 και της εισόδου στην δεξαμενή Ρ9

    β) στην ενίσχυση των Κολυμβητικών Δεξαμενών Ρ1 και Ρ5 που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, με τα δεδομένα που θα προκύψουν από την εκπόνηση διερευνητικών εργασιών στις συγκεκριμένες δεξαμενές.


    Πηγή: https://ypodomes.com/prokirychthike-diagonismos-gia-meletes-kai-nea-erga-se-egkatastaseis-toy-oaka/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.