Πωλητήριο σε ξενοδοχείο που άνηκε, μέχρι το 1980, στην αλυσίδα Ξενία, η οποία αποτέλεσε, κάποτε, κραταιό τουριστικό κεφάλαιο της χώρας σε περιοχές που ήταν ήδη αναπτυγμένες τουριστικά ή σε πόλεις και χωριά μακριά από τον τουριστικό χάρτη έχει μπει.
Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο πωλητής δεν είναι το Δημόσιο ή το ΤΑΙΠΕΔ, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, αλλά η Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία ενεργεί για λογαριασμό του ξενοδοχειακού ομίλου Χανδρή. Ο λόγος λοιπόν, για το ξενοδοχείο, γνωστό και ως Λεύκα Παλλάς, που κατασκευάστηκε το 1986, αποτελώντας μέχρι το 1980 το Ξενία Σπετσών, που αποτελεί έργο του Φίλιππου Βώκου, ενός από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της μεταπολεμικής περιόδου.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι του νησιού, με την εταιρεία Alpha Αστικά Ακίνητα να θέτει ως ελάχιστο ζητούμενο τίμημα το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ.
Τα χαρακτηριστικά
To ξενοδοχειακό συγκρότημα τεσσάρων αστέρων, κατασκευάστηκε το 1960 και βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Σωτηρίου Αναργύρου στις Σπέτσες, με άμεση πρόσβαση στην παραλία, σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το λιμάνι. Το ακίνητο είναι κτισμένο επί αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 17.730 τ.μ., ενώ τα κτήρια έχουν συνολική επιφάνεια 5.651 τ.μ., εκ των οποίων τα 374 τ.μ. είναι βοηθητικής χρήσης. Διαθέτει δυναμικότητα 68 δωματίων και 136 κλινών.
Το συγκρότημα, που χρειάζεται ανακαίνιση, αποτελείται από το κυρίως ξενοδοχείο επιφανείας 4.306 τ.μ., το οποίο έχει υπόγειο 288 τ.μ., ισόγειο 1.504 τ.μ., Α’ & Β’ όροφο 1.257 τ.μ. έκαστος, μία ισόγεια πτέρυγα 265 τ.μ., πέντε ανεξάρτητα bungalows, ένα ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα που περιλαμβάνει τα δωμάτια του προσωπικού και λοιπούς βοηθητικούς χώρους επιφανείας 100 τ.μ., υποσταθμό της Δ.Ε.Η. και εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού νερού και λυμάτων. Επιπλέον περιλαμβάνει αθλητικούς χώρους και ειδικότερα γήπεδα τένις, μπάσκετ καθώς και πισίνα.
Πώς άλλαξε χέρια και γιατί πουλάει ο όμιλος Χανδρής
Πώς όμως, το Ξενία Σπετσών έφτασε να βρίσκεται στην κυριότητα του ομίλου Χανδρή;
Κατά τους πλειστηριασμούς των Ξενία τη δεκαετία του 1980, το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία των επιχειρήσεων Θίσβη Α.Ε. και μετονομάστηκε Λεύκα Παλλάς. Στη συνέχεια, το 2008 ο όμιλος Χανδρή απέκτησε το ακίνητο προς 7 εκατ. ευρώ, προγραμματίζοντας την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, κατά βάση λόγω της κρίσης που άρχιζε, τότε, να σκιάζει την ελληνική οικονομία. Τα χρόνια πέρασαν, το ξενοδοχείο, πλήρως απαξιωμένο και βανδαλισμένο, παρέμενε αναξιοποίητο στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Χανδρή, ωσότου αποφασίσει να προχωρήσει στην πώλησή του.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος πουλάει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν σημαίνει ότι επιδιώκει να συρρικνώσει τη δραστηριότητά του. Κι αυτό δεδομένου ότι μόλις το 2018 εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο Athens Marriott (πρώην Metropolitan) στην Λεωφόρο Συγγρού, μία επένδυση της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποίησε η εταιρεία ξενοδοχεία Χανδρής Ελλάς-μέλος του ομώνυμου ξενοδοχειακού ομίλου.
Το πωλητήριο αποτελεί περισσότερο μία κίνηση, όπως εξηγούν στην αγορά, του ομίλου Χανδρή που έχει ως στόχο να επικεντρωθεί στη διαχείριση και ανάπτυξη των luxury και business city ξενοδοχείων. Αυτό ήταν και το σκεπτικό πίσω από την πώληση, πριν από αρκετά χρόνια, των ξενοδοχείων Corfu Χανδρής και Dassia Χανδρής στον όμιλο Ikos/Σάνη των αδελφών Ανδρεάδη.
Πηγή: https://www.economix.gr/2020/02/13/politirio-beni-se-proin-xenia-alla-ochi-apo-to-teped/
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα