Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΕΝ εντάχθηκε η κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στον Βοτανικό


    Την ένταξη της πράξης με τίτλο “Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στον Βοτανικό”, με κωδικό ΟΠΣ ΜΙS: 5223614, στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2025 και, ειδικότερα, στον Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ)», υπέγραψε ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ. Σκυλακάκης.

    Όπως αναλύεται στην απόφαση, η προτεινόμενη πράξη αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στον Βοτανικό. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 38.500 θεατών, θα είναι Κατηγορίας 4 (Category 4) κατά UEFA και θα είναι συνολικής δόμησης περίπου 33.677,48 τ.μ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ έγκρισης της ΣΜΠΕ (ΦΕΚ 161 ΑΑΠ/2013). Το γήπεδο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ (τομέας Ανάπλασης Α) του Π.Δ. του 2013 και συγκεκριμένα σε 178 περίπου στρέμματα του ενοποιημένου ΟΤ 45-46-50, του Βοτανικού, όπου εκτός του γηπέδου με τον άμεσα περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευασθούν σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα προβλεπόμενα έργα (Ελεύθεροι χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, λοιπές εγκαταστάσεις).

    Ο τομέας Ανάπλασης Α’ σε μεγάλο τμήμα του διασπάται από το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ και τη σχεδιαζόμενη Λεωφόρο Προφήτη Δανιήλ. Αξιοποιήσιμο τμήμα για τη χωροθέτηση του συμπλέγματος του ποδοσφαιρικού γηπέδου και των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του Δήμου Αθηναίων είναι το δυτικό τμήμα, ενώ για τη χρήση του πάρκου και των χώρων αναψυχής και αθλητισμού, καθώς και των υποστηρικτικών αυτών εγκαταστάσεων είναι το ανατολικό συμπεριλαμβανομένου και του ρέματος. Ειδικότερα η περιοχή κατασκευής του γηπέδου οριοθετείται από τις οδούς Αγ. Αννης στα δυτικά και Αγ. Πολυκάρπου στα Βόρεια, στα Νοτιοανατολικά συνορεύει με το ρέμα Προφήτη Δανιήλ και Νότια από ανώνυμη οδό. Το σύνολο του έργου εντάσσεται στο ενιαίο ΟΤ 45-46-50 που επεκτείνεται και ανατολικά του ρέματος.

    Στα πλαίσια κατασκευής του γηπέδου, θα κατασκευαστούν και υπόγειοι χώροι στάθμευσης 325 θέσεων και θα προβλεφθούν χρήσεις όπως:

    • Κύριες αθλητικές δραστηριότητες και βοηθητικές αυτών συμπληρωματικές
    • Χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών
    • Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής
    • Χώροι εστίασης
    • Εμπορικές χρήσεις
    • Πολυλειτουργικοί χώροι άθλησης και υγιεινής
    • Αθλητικοί Ξενώνες και χώροι φιλοξενίας
    • Χώροι συνάθροισης κοινού
    • Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων
    • Χώροι εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης

    Συνοπτικά στην πράξη συμπεριλαμβάνονται:

    1. Το γήπεδο αυτό καθ΄αυτό (θεμελίωση, σκυροδέματα κλπ)
    2. Ο αρχιτεκτονικός και όχι μόνο εξοπλισμός του γηπέδου (στέγαστρο, περιμετρικό κέλυφος κλπ).
    3. Οι Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του γηπέδου (ύδρευση, αποχέτευση, ασθενή και ισχυρά ρεύματα, λοιπός ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ)
    4. Η κατασκευή της οδού πρόσβασης (ανοιχτό τμήμα και cut&cover με όλον τον εξοπλισμό τους), προς τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του γηπέδου, καθώς και ορισμένες προσβάσεις στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου
    5. Οι τυχόν αναγκαίες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων.

    Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 115.000.000,00 € και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

    Η απόφαση ένταξης: https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2024/06/ΟΠΣ-ΑΠΟΦΑΣΗ-ΕΝΤΑΞΗΣ-ΓΗΠΕΔΟΥ-ΟΕ.pdf


    Πηγή: https://news.b2green.gr/48524/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.