Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Στο πλαίσιο της Συνέλευσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ανακοινώθηκαν τα έργα που κέρδισαν τα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης Επιχειρήσεων.

    Τα Βραβεία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικές πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Φέτος κατατέθηκε μεγαλύτερος αριθμός υποψηφιοτήτων από κάθε άλλη χρονιά: 442 έργα από 29 χώρες. Τα έργα που βραβεύτηκαν στις διάφορες κατηγορίες προέρχονται από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Δανία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Το κάθε βραβευμένο έργο εμπνέει, προάγει και διευκολύνει την επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία στον τομέα του.

    Ας δούμε όμως τα έργα που βραβεύτηκαν φέτος:

    Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής— Just Go Zero Tilos (Ελλάδα)

    Το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής απονέμεται στην πιο δημιουργική και εμπνευσμένη πρωτοβουλία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Φέτος, το Μεγάλο Βραβείο δόθηκε στον Δήμο Τήλου για το έργο «Just Go Zero Tilos». Η πρωτοβουλία αυτή έθεσε σε εφαρμογή ένα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων στην Τήλο, το οποίο υποστηρίζεται από διαβουλεύσεις με την τοπική κοινότητα και ευαισθητοποίηση για την ενθάρρυνση της κυκλικής οικονομίας. 

    Μετά την επιτυχή εκτροπή του 100% των αποβλήτων από τους χώρους υγειονομικής ταφής και την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο 93%, το έργο προσφέρει ένα μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων που μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλες κοινότητες. Η κριτική επιτροπή επαίνεσε ιδιαίτερα τη συνεργασία με τους κατοίκους του νησιού και την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και τη χρήση τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 

    Κατηγορία 1: Προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος — Silicon Vilstal (Γερμανία) 

    Το έργο Silicon Vilstal από την κοινωνική επιχείρηση Silicon Vilstal gUG, είναι ένας κόμβος κοινωνικής οικονομίας που συνδέει τις κοινωνικές επιχειρήσεις με τις τοπικές εταιρείες, ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στις αγροτικές περιοχές. Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και δοκιμές καινοτόμων προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες, η Silicon Vilstal βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν κοινωνικές καινοτομίες, να τις αξιοποιήσουν εμπορικά, καθώς και να προβάλουν και να βελτιώσουν τα έργα τους.

    Κατηγορία 2: Επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες —GençBizz (Τουρκία)

    Το έργο GençBizz, από το τουρκικό ίδρυμα Genç Başarı Eğitim Vakfı, καλλιεργεί τις επιχειρηματικές δεξιότητες μαθητών και μαθητριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 14 έως 18 ετών με στόχο τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους. 

    Το έργο ξεχώρισε επειδή φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε επαφή με εκπαιδευτικούς, εταιρείες και μέντορες, παρέχοντας κατάρτιση διαδικτυακά ή δια ζώσης με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεών τους σε θέματα όπως η βιωσιμότητα, τα χρηματοοικονομικά και η διαχείριση εταιρειών. Η πρωτοβουλία πλέον έχει εξοπλίσει 300.000 νέους κι νέους σε ολόκληρη την Τουρκία με τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ταξίδι. 

    Κατηγορία 3: Στήριξη της ψηφιακής μετάβασης —OsnaŽene (Σερβία)

    Η OsnaŽene (σημαίνει «ενδυναμωμένες» στα σέρβικα) είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που αποσκοπεί στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις γυναίκες επιχειρηματίες. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από την κεντρική διεθνή και επαρχιακή γραμματεία Οικονομίας και Τουρισμού της αυτόνομης επαρχίας της Βοϊβοδίνας με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων γυναικείας ιδιοκτησίας στη Σερβία και σε άλλες χώρες. Το έργο υιοθετεί μια πολυσχιδή προσέγγιση, διαθέτοντας μια ψηφιακή πλατφόρμα και ένα διαδικτυακό κατάστημα για την πώληση, την παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης και την πρόσβαση σε προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης. 

    Κατηγορία 4: Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων – Tartu Film Fund (Εσθονία)

    Το Tartu Film Fund, το οποίο συστήθηκε από το Tartu Loomemajanduskeskus (Κέντρο του Τάρτου για τους Κλάδους της Δημιουργικότητας), στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη στη Νότια Εσθονία προσελκύοντας εγχώριες και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή. Το Ταμείο προωθεί τοπικούς παρόχους υπηρεσιών που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, βοηθώντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη και προωθώντας στην παγκόσμια σκηνή το δυναμικό που έχουν οι τοποθεσίες της Νότιας Εσθονίας ως χώροι γυρισμάτων. 

    Κατηγορία 5: Στήριξη της βιώσιμης μετάβασης – Just Go Zero Tilos (Ελλάδα)

    Πέρα από το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής, το πρόγραμμα Just Go Zero Tilos κέρδισε και το βραβείο της πέμπτης κατηγορίας, το οποίο απονέμεται σε προγράμματα που προάγουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μέσω πρωτοβουλιών όπως η προώθηση της κυκλικής οικονομίας. 

    Κατηγορία 6: Υπεύθυνη και συμπεριληπτική επιχειρηματικότητα – POSITIV (Γαλλία)

    Το πρόγραμμα POSITIV δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους και τις κατοίκους από μειονεκτούσες γειτονιές στο να εξασφαλίσουν βιώσιμη απασχόληση μέσω μιας προσαρμοσμένης στα μέτρα τους υποστηρικτικής στρατηγικής. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται στη βάση τακτικών συνεδριάσεων, ομαδικών εργαστηρίων και εξατομικευμένης καθοδήγησης ώστε να καλύπτει όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας — από τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου έως τη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών. 




    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.