Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι δέκα (10) χώρες που θα παράξουν την περισσότερη φωτοβολταϊκή ενέργεια το 2024


    Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032, υπογραμμίζοντας τις αυξανόμενες επενδύσεις και την υιοθέτηση ηλιακών τεχνολογιών σε όλο τον κόσμο.

    Πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση είναι η ηλιακή ενέργεια, συμβάλλοντας στην προσπάθεια των κρατών να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμα και να ανταποκριθούν στις ενεργειακές απαιτήσεις τους με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Τα φωτοβολταϊκά, με την αφθονία τους και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχουν γίνει η προτιμώμενη επιλογή για χώρες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της φύσης.

    Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032, υπογραμμίζοντας τις αυξανόμενες επενδύσεις και την υιοθέτηση ηλιακών τεχνολογιών σε όλο τον κόσμο.

    Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες χώρες παραγωγής φωτοβολταϊκών που διερευνούν την ηλιακή τους ισχύ και τις προοπτικές ανάπτυξής τους;

    Κίνα – 584 TWh

    Η Κίνα ηγείται της παγκόσμιας επανάστασης των φωτοβολταϊκών, παράγοντας 584 TWh ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια. Με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ παγκοσμίως, οι κινεζικές εταιρείες κυριαρχούν στη λίστα των 10 κορυφαίων κατασκευαστών ηλιακών πάνελ. Αυτές οι εταιρείες εξάγουν τα προϊόντα τους ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική. Η επιτυχία της Κίνας στα φωτοβολταϊκά οφείλεται σε τεράστιες επενδύσεις, επιθετική νομοθεσία και τεχνολογικές εξελίξεις. Οι υποστηρικτικές πολιτικές και οι κρατικές επιδοτήσεις δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη και καινοτομία.

    ΗΠΑ – 238 TWh

    Επωφελούμενοι από το άφθονο ηλιακό φως και τους ευνοϊκούς κανονισμούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωτοστατούν στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Με τεράστιες μάζες γης να δέχονται ηλιακό φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η χώρα παράγει περίπου 90 GWh ηλεκτρικής ενέργειας. Πολιτεία όπως η Καλιφόρνια, η Αριζόνα και το Τέξας οδηγούν αυτήν την ανάπτυξη, σημειώνοντας σημαντικές επεκτάσεις ηλιακών έργων.
     

    Ινδία – 113 TWh

    Η Ινδία εκμεταλλεύεται τους άφθονους ηλιακούς πόρους της, που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στη βροχερή ζώνη, εξασφαλίζοντας συνεπή έκθεση στο ηλιακό φως όλο το χρόνο. Πρωτοποριακές λύσεις εκτός δικτύου ηλιακής ενέργειας για αγροτικές περιοχές, η χώρα επιδεικνύει τη δέσμευσή της για κοινωνικοοικονομική πρόοδο μέσω της προηγμένης ηλιακής τεχνολογίας.

    Για να προωθήσει την υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας, η ινδική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει διάφορα υποστηρικτικά προγράμματα και πολιτικές. Αυτές οι πρωτοβουλίες διευκολύνουν τη δημιουργία συστημάτων και επιχειρήσεων ηλιακής ενέργειας, με επιδοτούμενο κόστος κατασκευής ηλιακών συλλεκτών, προωθώντας την προσβασιμότητα και την οικονομική προσιτότητα.

    Ιαπωνία – 110 TWh

    Η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011 ώθησε την Ιαπωνία να στραφεί προς την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες. Η Ιαπωνία παράγει τώρα 110 TWh ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια. Οι κορυφαίοι Ιάπωνες κατασκευαστές και εξαγωγείς φωτοβολταϊκών, όπως η Kyocera, η Mitsubishi Electric, η Mitsubishi Heavy Industries, η Sanyo, η Sharp Solar, η Solar Frontier και η Toshiba, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη μετάβαση.

    Γερμανία – 62 TWh

    Η Γερμανία, εστιάζοντας στην αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας, έχει βελτιώσει σημαντικά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, παράγοντας 62 TWh παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα ηλιακού φωτός. Η δέσμευση της Γερμανίας για βελτιστοποίηση της ηλιακής ενέργειας αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα.
     

    Βραζιλία – 52 TWh

    Η Βραζιλία κατέχει ηγετική θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Νότια Αμερική, επωφελούμενη από εξαιρετικά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας λόγω του ευνοϊκού γεωγραφικού της πλάτους. Η χώρα έχει αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες για να προωθήσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως το net metering, η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η σταθεροποίηση του αποτυπώματος άνθρακα είναι παράγοντες που βοηθούν την αυξανόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Βραζιλία.

    Αυστραλία – 47 TWh

    Η δέσμευση της Αυστραλίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Το τεράστιο τοπίο της χώρας και οι απομακρυσμένες κοινότητες έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου.
     

    Ισπανία – 45 TWh

    Η Ισπανία ήταν πρώιμος ηγέτης στην παραγωγή ηλιακών φωτοβολταϊκών μεγάλης κλίμακας και συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας. Αρχικά, η χώρα διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, προσφέροντας γενναιόδωρες τιμές για ηλιακή ενέργεια συνδεδεμένη στο δίκτυο για να τονώσει τη βιομηχανία. Αυτό οδήγησε σε μια ταχεία αλλά μη βιώσιμη έκρηξη, τοποθετώντας την Ισπανία δεύτερη μόνο μετά τη Γερμανία σε εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ. Ωστόσο, η οικονομική κρίση του 2008 ώθησε την ισπανική κυβέρνηση να μειώσει δραστικά τις επιδοτήσεις και να αυξήσει την ανώτατη δυναμικότητα στα 500 MW ετησίως, επηρεάζοντας τη βιομηχανία παγκοσμίως. Μεταξύ 2012 και 2016, οι νέες εγκαταστάσεις παρέμειναν στάσιμες στην Ισπανία, ενώ άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα και η Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο, με αποτέλεσμα η Ισπανία να χάσει την ηγετική της θέση στην ηλιακή ενέργεια.
     

    Ιταλία – 31 TWh

    Η δέσμευση της Ιταλίας για καθαρή ενέργεια έχει οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Η ισχυρή αποφασιστικότητα της χώρας να στραφεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τους ευρύτερους στόχους της Ευρώπης για την πράσινη ενέργεια. Τα τιμολόγια τροφοδοσίας και τα προγράμματα καθαρής μέτρησης έχουν ενθαρρύνει την εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικιακούς και εμπορικούς τομείς, υποστηρίζοντας τη μετάβαση της Ιταλίας σε βιώσιμες πηγές ενέργειας.
     

    Νότια Κορέα – 29 TWh

    Η Νότια Κορέα είναι η δέκατη χώρα με την υψηλότερη παραγωγή ηλιακής ενέργειας στον κόσμο λόγω των ανώτερων τεχνολογικών της δυνατοτήτων. Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας της χώρας αναπτύσσεται σταθερά χάρη στις μεγάλες δαπάνες που γίνονται για την παραγωγή, την εγκατάσταση και τη χρήση φωτοβολταϊκών. 


    Πηγή: https://www.energymag.gr/energeia/ape/96730_oi-10-hores-poy-tha-paragoyn-tin-perissoteri-fotoboltaiki-energeia-2024



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.