Τα έργα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Ελλάδα προχωρούν βάσει σχεδίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.
Συγκεκριμένα, 480 από τα 550 χλμ. της όδευσης στην Ελλάδα έχουν καθαριστεί και διαμορφωθεί, περισσότερα από 340 χλμ. αγωγού έχουν τοποθετηθεί εντός της τάφρου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης σε περισσότερα από 240 χλμ. της όδευσης του αγωγού, προκειμένου η γη να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες/χρήστες της στην αρχική κατάσταση της.
Αυτά προκύπτουν από τη σύσκεψη για την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών του Αγωγού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη.Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και εκπρόσωποι του TAP, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του έργου, Luca Schieppati και τη Διευθύντρια για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς και θέματα που αφορούν στις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων, που εστιάζονται, σε θέματα ασφάλειας του αγωγού, σε σχέση και με την ύπαρξη τύρφης, την ενδεχόμενη μελλοντική οικιστική επέκταση, καθώς και τη διαχείριση του νερού για ύδρευση και άρδευση.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και την άμεση ενημέρωση των κατοίκων αποφασίστηκε η σύγκληση σύσκεψης στην Καβάλα, υπό την αιγίδα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της περιοχής. Στόχος της σύσκεψης θα είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και των αδειοδοτήσεων, με δεδομένη την εγκεκριμένη όδευση.
Όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν τη στρατηγική σημασία του έργου για την Ελλάδα, καθώς, όπως επισήμαναν, αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Pano_apo_340_chlm_tou_agogou_TAR_echoun_idi_topothetithei_/
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα