Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ember: Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να παρέχει το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο θερινό ηλιοστάσιο


    Ο κόσμος έχει αρκετή ικανότητα ηλιακής ενέργειας για να καλύψει το ένα πέμπτο των μεσημεριανών αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο, από 16% πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του thinktank Ember την Παρασκευή.

     Η ηλιακή ενέργεια είναι αυτή τη στιγμή η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της πτώσης του κόστους τεχνολογίας και αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας πριν από το 2050,  σύμφωνα με ερευνητές.

    Πέρυσι, η ηλιακή ενέργεια παρήγαγε ένα ρεκόρ 5,5% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας,  σύμφωνα με την Ember, και 34 οικονομίες στον κόσμο παράγουν τώρα πάνω από το 10% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ηλιακή ενέργεια.

     Το θερινό ηλιοστάσιο του βορείου ημισφαιρίου στις 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους, αλλά όλες οι ημέρες του Ιουνίου είναι αρκετά παρόμοιες σε διάρκεια, ώστε η ηλιακή παραγωγή εκείνη την ημέρα να είναι κοντά στον μηνιαίο μέσο όρο, με βάση τους υπολογισμούς του σταθμισμένου μέσου όρου της ωριαίας ηλιακής ενέργειας δεδομένα παραγωγής.

     Το Ember εκτιμά ότι το 89% των ηλιακών συλλεκτών στον κόσμο είναι εγκατεστημένα στο βόρειο ημισφαίριο.

    Τα μερίδια 

    Με βάση έναν μέσο όρο 24 ωρών, η ηλιακή ενέργεια μπορεί να παρέχει το 8,2% της παγκόσμιας συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στις 21 Ιουνίου.

    Για τον Ιούνιο συνολικά, η Ember αναμένει ότι το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάσει το 9,6% στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

    Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μερίδιο της ηλιακής ενέργειας προβλέπεται να είναι 20% τον Ιούνιο, ενώ το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας αναμένεται να είναι 6,9% και 7,1% αντίστοιχα.

     «Με μερίδιο 20%, η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον μια σοβαρή παγκόσμια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η Kostantsa Rangelova, αναλύτρια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ember.

    «Το κόστος της μπαταρίας έχει καταρρεύσει, πράγμα που σημαίνει ότι η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη το βράδυ, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας».


    Πηγή: https://www.worldenergynews.gr/ananeosimes/articles/556652/ember-i-iliaki-energeia-borei-na-parexei-to-20-tis-pagkosmias-ilektrikis-energeias-sto-voreio-therino-iliostasio



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.