Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Σε εφαρμογή τίθεται η διερεύνηση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

     

    Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη έγιναν οι πρώτες δοκιμές από το Τμήμα Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

     

    Στόχος της ερευνητικής προσπάθειας είναι «η τρισδιάστατη απεικόνιση του τύμβου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο εσωτερικό του.

     

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το νέο επιστημονικό πρόγραμμα καλείται να διερευνήσει αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες και σε ένα δεύτερο επίπεδο, αν ο Λέων της Αμφίπολης έχει τελικά σχέση με τον ήδη ανακαλυφθέντα τάφο ή με άλλον.

     

    «Το ενδιαφέρον τώρα είναι η συνεργασία μας με το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την τρισδιάσταση αποτύπωση του τύμβου. Το πρόγραμμα του Πολυτεχνείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Χθες (σ.σ. την Τετάρτη) έγιναν οι πρώτες δοκιμές στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

     

    Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/752055/irthe-i-ora-ton-topografon-stin-amfipoli/




    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    giorgosv

    Δημοσιεύτηκε

    Άλλη μια μελέτη που την παίρνουν τα Πολυτεχνεία ως ερευνητικό έργο;;

    • Upvote 1
    jojo

    Δημοσιεύτηκε

    θα δειξει,

    παντως η φωτογραμμέτρης που θα ασχοληθει εχει τεραστια εμπειρια σε αυτα

    stamou

    Δημοσιεύτηκε

    είναι κριμα συνάδελφοι να κανουν τετοια πικρόχολα σχόλια, γιατι αυτοι που γνωρίζουν ξερουν ότι τα λεφτα είναι πολύ λιγα σε σχεση με χρηματα που δινονται για αλλους σκοπους..

    το συγκεκριμμενο εργαστηριο εχει πραγματοποιησει παρα πολλες παρομοιες δουλειες σε ελλαδα και εξωτερικο, οπου οι χρηματοδοτήσεις ηταν κυριως από την ΕΕ, καθώς το Ελληνικο Κρατος δεν θεωρει αξιες χρηματοδότησης τέτοιες δουλειες..

    • Upvote 3
    • Downvote 1
    AlexisPap

    Δημοσιεύτηκε

    Ποιά φωτογραμμέτρης συνάδελφοι;

    Από τα συμφραζόμενα και από άλλα δημοσιεύματα αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για γεωραντάρ (που όντως έχει το τμήμα τοπογράφων, στον τομέα φωτογραμμετρίας αν δεν κάνω λάθος)...

    jojo

    Δημοσιεύτηκε

    απ τα συμφραζομενα και απο τα αλλα δημοσιευματα καμμια φορα λογω ημιμαθειας βγαινουν λαθος(ή ελλειπη) συμπερασματα. Ας τους αφησουμε να κανουν τη δουλεια τους πρωτα. Αλλωστε ως γνωστο, σε ακινητο αν δε μπει πρωτα και υποχρεωτικα τοπογραφος δεν ξεκινας τιποτα

    Φιλικα παντα

    Kane

    Δημοσιεύτηκε

    Να κάνω μια...αφελή ερώτηση.

     

    Για ποιό λόγο δεν χρησιμοποιείται ΠΡΩΤΑ η μέθοδος αυτής τις τρισδιάστατης υπόγειας απεικόνισης,γεωραντάρ, υπόγειο σκανάρισμα ή οπως αλλιώς αναφέρεται, ώστε να δούμε τι υπάρχει και έπειτα να μπούν οι αρχαιολόγοι...

    AlexisPap

    Δημοσιεύτηκε (edited)

    ... και έπειτα να μπούν οι αρχαιολόγοι...

     

     

    Τι λές τώρα!

    Πλάκα κάνεις σίγουρα... ;

    :smile:

    Edited by AlexisPap
    jojo

    Δημοσιεύτηκε

    Δυστυχως παλι εκ των υστερων θυμηθηκαν να ζητησουν τη βοηθεια των ΑΤΜ, οπως γινεται συνηθως.. Χωρις υποβαθρο πηγαν παλι.. Εκ των υστερων θα γινει  3D αποτυπωση του εξωτερικου χωρου (με lazer scanners κλπ)  κ θα "ενοποιηθει" σχεδιαστικα με το εσωτερικο (για να ξερουν και που βαδιζουν οι αρχαιολογοι). Μικροτερο κατα πολυ το κοστος απο το να σκαβουν στα τυφλα. Με ακριβεια εκατοστου ολα! Ας ειναι καλα καποιοι μεσα (ειτε εξω απο αυτο, μακρυα στο εξωτερικο) απο το τμημα του ΑΠΘ που εχουν ορεξη για δουλεια και δε μιλαω μονο για τον Πατια που αποδεικνυεται παλι ως καθηγητης με ορεξη, οχι σαν καποιους αλλους εκει μεσα

    • Upvote 1
    • Downvote 1
    terry

    Δημοσιεύτηκε

    Επειδη εγω δεν γνωριζω, με τη φωτογραμμετρια δεν μιλαμε για τοπογραφικη αποτυπωση?

    Καμια σχεση με το τι εχει απο κατω, σωστα?




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.