Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την υποστήριξη της σχεδίασης του οργανωτικού πλαισίου του νέου Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, χθες στο ΥΠΕΚΑ.

     

    Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του για χρηματοδότηση 50 υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές σε ελληνικά Πανεπιστήμια, των οποίων οι σπουδές σχετίζονται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

     

    Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε σε πέντε βασικές προτεραιότητες για να μπορέσει το ΙΓΜΕ να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες τεχνολογίες, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των Πανεπιστημίων, αλλά και τις καλές πρακτικές που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη.

     

    Συγκεκριμένα:

     

    - Να αποκτήσει το ΙΓΜΕ ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό οργανόγραμμα, προσαρμοσμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

    - Τη σύνδεση του ΙΓΜΕ με τα Πανεπιστήμια, ώστε να αξιοποιήσει το διαθέσιμο έμψυχο και επιστημονικό δυναμικό.

    - Τη συμμετοχή του ΙΓΜΕ σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, σχεδιάζοντας τη στρατηγική των επόμενων ετών.

    - Τη συμβολή του ΙΓΜΕ στη χάραξη εθνικής πολιτικής για τις Σπάνιες Γαίες, στα πρότυπα της πολιτικής έρευνας και αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων.

    - Την δημιουργία κινήτρων για νέους επιστήμονες, μέσα από υποτροφίες του Πράσινου Ταμείου σε μεταπτυχιακά προγράμματα που έχουν αντικείμενο τον ορυκτό πλούτο.

     

    Ο Γιάννης Μανιάτης, υπογράμμισε ότι το ΙΓΜΕ είναι ο πιο καταρτισμένος σύμβουλος της Πολιτείας πάνω σε θέματα γεωλογίας και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας και γι’ αυτό πρόκειται να εξασφαλίσει και όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για να λειτουργήσει απρόσκοπτα, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, ώστε να γίνει το καλύτερο Ινστιτούτο της Ευρώπης.

     

    Συγκεκριμένα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, τόνισε:

     

    Θέλουμε και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε το νέο ΙΓΜΕ, το οποίο ως επίσημος επιστημονικός μας σύμβουλος θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη χάραξη της στρατηγικής μας για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που βασίζεται στους ανθρώπους και το περιβάλλον. Έχουμε το δυναμικό και τα εργαλεία που απαιτούνται. Καιρός να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε.

     

    Στόχος είναι γίνει το ΙΓΜΕ πρότυπο λειτουργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις, συνδεδεμένο με τα Πανεπιστήμια της χώρας. Να αξιοποιεί τους νέους επιστήμονες για να γίνεται περισσότερη και καλύτερη όσμωση, ώστε να γεννήσουν νέες ιδέες και καινοτομία στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Και τη γνώση και την εμπειρία έχουμε, και θέλουμε να γίνει το Ινστιτούτο το σύγχρονο επιτελικό όργανο που επιθυμούμε. Και θα το κάνουμε.

     

    Πηγή: http://technews-greece.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.html#.VCLNbPl_tnY





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Earl

    Δημοσιεύτηκε

    Λίγο πολύ, μία συνήθης πολιτική ανακοίνωση με τα γνωστά "να" , "θα" και "θέλουμε"..

     

    Το ΙΓΜΕ θα ανεβάσει επιτέλους τους γεωλογικούς χάρτες της χώρας;; Όλοι πρέπει να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε αυτούς, και όχι να ρωτάμε δεξιά και αριστερά για την εδαφική κατηγορία!!

    • Upvote 1
    tectonator

    Δημοσιεύτηκε

    Συμφωνώ μαζί σου Earl αλλά με την ίδια λογική θα πρέπει να ανέβουν και τα τοπογραφικά της ΓΥΣ και οι αεροφωτογραφιες και οι Ευρωκώδικες και και και... Πονεμένη ιστορία...

    Earl

    Δημοσιεύτηκε

    Βεβαίως!! Όλα να ανεβούν!!

     

    Χωρίς τους Ευρωκώδικες ο στατικός δεν δουλεύει

    (ΕΑΚ-ΕΚΩΣ και παλαιότεροι ήταν ΦΕΚ => δωρεάν).

    Τα Τριγωνομετρικά της ΓΥΣ είναι δημόσια περιουσία μας.

    Οι Α/Φ είναι απαραίτητες για να αποδείξουμε παλαιότητα στον 4178. Το κράτος το ζητάει, αλλά δεν το παρέχει δωρεάν. Πονεμένες ιστορίες όλα μαζί tectonator.. 

    • Upvote 1


    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.