Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Νορβηγία καταργεί τις ραδιοφωνικές συχνότητες των FM


    Η Νορβηγία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία θα καταργήσει τη ραδιοφωνική μετάδοση στα FM, από το 2017, προς όφελος της μετάβασης των ραδιοφωνικών σταθμών στη ψηφιακή εποχή.

     

    Το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία μετάβασης θα ξεκινήσει από τις 11 Ιανουαρίου του 2017, αρχικά από το Nordland και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του ίδιου έτους στις περιοχές Troms και Finnmark. Τα οφέλη του ψηφιακού ραδιοφώνου είναι η πολύ μεγαλύτερη κάλυψη που μπορεί να παρέχει, με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου την ίδια στιγμή.

     

    Η Νορβηγία διαθέτει μόλις 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι εκπέμπουν στα FM, αλλά και 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν ήδη στο πρότυπο DAB (digital audio broadcasting). Σύμφωνα με έρευνα, το 55% των Νορβηγικών νοικοκυριών έχουν στην κατοχή τους κάποιο DAB ραδιόφωνο όμως το ίδιο δεν ισχύει για τα αυτοκίνητα όπου το ποσοστό εκεί είναι μόλις 20%.

     

    Πολλές άλλες χώρες αναμένεται να ακολουθήσουν τα βήματα της Νορβηγίας τα επόμενα χρόνια. Στη χώρα μας αν και έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, εντούτοις δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

     

    Πηγή: http://www.insomnia.gr/_/articles/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82/%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B2%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84-r9050





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Και εδώ ακόμα συζητάμε για την Digea που έχει αφήσει τη μισή επαρχία χωρίς σήμα (και μιλάμε για τις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η "μετάβαση στην ψηφιακή εποχή")!!!

    Τώρα, αν κάποιος κινηθεί κατά του τέλους υπέρ ΕΡΤ, γιατί να μην δικαιωθεί, όταν αποδεδειγμένα έχει κάνει την τηλεόραση τραπεζάκι σαλονιού;

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αποδεδειγμένα μπορεί να θεωρηθεί όταν όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού έχουν προσφύγει στο δήμαρχο και αυτός έχει προσφύγει στη digea και η digea έχει απαντήσει ότι "γνωρίζουμε ότι η περιοχή δεν καλύπτεται, αλλά έχουμε βάλει όλα όσα προέβλεπε η σύμβαση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο"...

    Link to comment
    Share on other sites

    που ζω...

    μόλις έδωσα να μου βρουν μια λυχνία για αυτό (βλ.φωτο) που πιάνει και μακρά, μεσαία, βραχέα και UKW (υπερβραχέα / FM)

     

    εδώ (στην Ελλάδα) πάντως FM πρέπει να σημαίνει αυτό που σήμαινε ως τύπος σε μια παλιά Pentacon FM που έχω "fully manual"

    Υ.Γ. προφανώς το σεμεδάκι αποκαλύπτει ότι είναι της μαμάς...

    post-54574-0-08085000-1429784913.jpg

    Edited by imhotep
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.