Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

    Από νωρίς το πρωί γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την κατάσβεση της φωτιάς χθες αργά το βράδυ, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο.

    Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο.

    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

    Αργά τη νύχτα, το ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία ενώ η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεξάγεται με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου.

    Το συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα παραμείνει κλειστό έως ότου ολοκληρωθεί η κατεδάφιση της γέφυρας και για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου αναζητούν τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση λόγω των αυριανών εκλογών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μια λύση που εξετάζεται είναι για αύριο, ανήμερα των Ευρωεκλογών, να δοθεί στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

     


    Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/isthmos-katedafizetai-i-gefyra-poy-ypesti-zimies-meta-ti-fotia-se-vytioforo/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.