Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Ανταποδοτικά οφέλη , το «παλατάκι» η «Παγόδα», η πλατεία των Λεόντων, τα οικόπεδα που είναι κάτω από τη γέφυρα καθώς ένα σχολείο στα Μανιάτικα που είναι ιδιοκτησία του ΟΛΠ διεκδικεί η Δημοτική αρχή του Πειραιά από τον ΟΛΠ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος ερωτηθείς για το «επίμαχο θέμα» των ημερών που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

     

    Ειδικότερα ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε τα ακόλουθα:

    «Σε καμία προχωρημένη νεοφιλελεύθερη σκέψη δεν υπάρχει να πωληθεί το έδαφος. Είναι εκεί και είναι ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου. Εμείς, ως Δήμος διεκδικούμε για πρώτη φορά, πολύ δυναμικά και έχει φτάσει στα αυτιά της κορυφής της πυραμίδας της πολιτικής, το έδαφος του λιμανιού, εκείνο που δεν αξιοποιείται για λιμενικές εργασίες. Το Παλατάκι, η Παγόδα, η Πολιτιστική Ακτή, η πλατεία που είναι οι Λέοντες, τα οικόπεδα που είναι κάτω από τη γέφυρα, ένα σχολείο στα Μανιάτικα που είναι ιδιοκτησία του ΟΛΠ. Όλα αυτά θέλω να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου.

     

    Επίσης, διεκδικούμε ανταποδοτικά οφέλη. Για κάθε έναν επιβάτη που φεύγει από τον Πειραιά ή που έρχεται στον Πειραιά και άρα επιβαρύνει την λειτουργία της πόλης, διεκδικούμε ένα ευρώ και δύο ευρώ για κάθε όχημα. Δεν μπορεί να έχουν έσοδα όλοι οι άλλοι Έλληνες εκτός από τους Πειραιώτες. Είμαστε κοντά στο τέλος της νομοθετικής ρύθμισης. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο για το Δήμο γιατί θα «ανασάνει» και μαζί με την κατασκευή του υπόγειου δρόμου, με τις μονοδρομήσεις, το ΜΕΤΡΟ κλπ., θα «ανασάνει» και κυκλοφοριακά.

     

    Δεν πρόκειται λοιπόν να πωληθεί το έδαφος. Υπάρχει σοβαρά η σκέψη στην κυβέρνηση να πωληθούν οι μετοχές οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης μετά από 40 χρόνια. Και με αυτό διαφωνώ. Εγώ θέλω οι μετοχές να περάσουν στους Δήμους, στα Επιμελητήρια και να παραμείνει στο δημόσιο ο βασικός παράγων λειτουργίας του λιμανιού. Αλλά να μην αφήνουμε τους προπαγανδιστές να βάζουν μαύρα σύννεφα στη σχέση μας. Το βέβαιο είναι, ότι ο Πειραιάς ως πόλη, ο Πειραιάς ως Δήμος δεν είχε κανένα όφελος από τη λειτουργία του λιμανιού. Τώρα αρχίζει να έχει.»

     

    Εξ άλλου σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στις αρχαιότητες και στη φυσιογνωμία της Μαρίνας Ζέας, από την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για την επέκτασή της, ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε:

     

    «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει ζημιά στην αρχαία κληρονομιά μας. Ούτε η Πολιτεία θα το επιτρέψει, ούτε ο Δήμος θα το επιτρέψει. Μην συνωμοτούμε μέσα μας, ότι κάποιοι είναι εχθροί της αρχαίας κληρονομιάς.

     

    7fffb582ce8d87ab5497b5217bba0a64_XL.jpg

    Σε ότι αφορά την επένδυση, που έγινε επί Πρωθυπουργίας Σημίτη, στη Μαρίνα Ζέας στο Πασαλιμάνι: Αυτό ήταν απαράδεκτο ως γεγονός να αφήσουν την πόλη μας απ΄ έξω, αλλά και το κράτος. Υπάρχει μια ιδιωτική επένδυση η οποία δεν αποδίδει χρήματα στο Δημόσιο και στο Δήμο. Επικαλούμενοι τις πολλές ζημιές που έκανε ένα τσουνάμι, τους υποχρέωσε - όπως ισχυρίζονται - να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.

     

    Εμείς ως Δημοτική Αρχή, όπως διεκδικούμε από το κρατικό λιμάνι, έτσι διεκδικούμε και από την ιδιωτικοποιημένη για σαράντα χρόνια Μαρίνα Ζέας, που εκτείνεται μέχρι τη Φρεαττύδα. Και θα το πετύχουμε. Αναδεικνύουμε όλα τα θέματα. Τα σύνορα του Πειραιά δεν είναι τα κάγκελα του ΟΛΠ, ούτε το πεζοδρόμιο της Μαρίνας Ζέας. Είναι η θάλασσα.

     

    Έχουμε όραμα και έργο. Ό, τι γίνεται ως επένδυση είναι καλό και για την πόλη, καλό και για τη χώρα: να έρχονται σκάφη να δένουν στον Πειραιά, να βγαίνουν οι επιβάτες στα καταστήματα, να δίνουν ζωή στην πόλη. Οι επενδύσεις φέρνουν θέσεις εργασίας, φέρνουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για όλους, αρκεί να μην γίνεται σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.»

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/22983-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CF%80






    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.