Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πάνω από 620.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν για καθαρισμούς οικοπέδων


    Πάνω από 620.000 δηλώσεις για καθαρισμούς οικοπέδων είχαν υποβληθεί μέχρι χθες στην ειδική πλατφόρμα που δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

    Το στατιστικό στοιχείο (σ.σ. που δείχνει ότι ήδη κατέθεσαν δηλώσεις πάνω από τους μισούς υπόχρεους) γνωστοποίησε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ).

    «Παρότι φέτος ξεκάθαρα είναι μια χρονιά με πολλές πυρκαγιές, θα πάμε πολύ καλύτερα και θα πάμε πολύ καλύτερα γιατί υπάρχει οργάνωση, υπάρχει συντονισμός και ο καθένας από εμάς γνωρίζει τι κάνει -τι κάνει το υπουργείο και η Περιφέρεια, τι κάνουν οι δήμοι, ένα πράγμα το οποίο στο παρελθόν ήταν μάλλον αχαρτογράφητο και αχανές και πλέον υπάρχει συνεργασία όλων αυτών των φορέων.

    Τα πράγματα προφανώς πάνε καλύτερα. Υπάρχουν πυρκαγιές, οι οποίες όμως τελειώνουν και τελειώνουν γρήγορα, γιατί πλέον υπάρχει συντονισμός. Και υπάρχει και κάτι, το οποίο η αλήθεια είναι πως έφερε σε δύσκολη θέση αρχικά τους πολίτες, αλλά από την άλλη υπάρχει πλέον συνειδητοποίηση, και μιλάω για μια πλατφόρμα των ακαθάριστων οικοπέδων, στην οποία συμμετείχαμε στο τεχνικό της κομμάτι.

    Βλέπουμε πώς η τεχνολογία, προσφέροντας μια τελείως απλή λύση, που είναι το να μπούμε σε μια πλατφόρμα και να δηλώσουμε ότι καθαρίσαμε το οικόπεδό μας, μας έχει φέρει σε μια τελείως καινούργια πραγματικότητα. Φαντάζομαι το βλέπετε όλοι στις περιοχές σας, ότι φέτος, με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, νομοθεσία και πλατφόρμα, καθαρίστηκαν περισσότερα οικόπεδα από ποτέ, γιατί τελικά και αυτά παίζουν το ρόλο τους (στην πρόληψη των πυρκαγιών)» επισήμανε ο κ.Παπαστεργίου.

    Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες συνολικά υπολογίζεται πως θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση ότι έχουν καθαρίσει οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/panw-apo-620-000-dhlwseis-gia-katharismoys-oikopedwn



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.