Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural


  • Attica Bank: Δυο ξένα funds ενδιαφέρονται να μπουν στην ΑΜΚ


    Κρίσιμη για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών η διοίκηση της τράπεζας. Ποιο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των τραπεζών. δήλωσαν οι Γ. Γαμβρίλης και Αλ. Αντωνόπουλος.

     

     

    Tην ανάγκη για την επίτευξη όσο το δυνατόν πιο σύντομα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων τόνισε ο πρόεδρος της Attica Bank ΑΤΤ, Γ. Γαμβρίλης κατά τη ΓΣ των μετόχων της τράπεζας.

     

    Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα μειώσει το επενδυτικό ρίσκο της ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 434 εκατ.

     

    «Στο δύσκολο και ασφυκτικό περιβάλλον η Attica Bank ΑΤΤ επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα και άντεξε στην πίεση, παραμένοντας αυτόνομη και ισχυρή. Ενισχυτικά σε αυτή τη διαπίστωση ήταν και τα αποτελέσματα του πρώτου Τριμήνου της Τράπεζας, στα οποία επιγραμματικά θα αναφέρω τρία ενδεικτικά στοιχεία: Αύξηση των οργανικών κερδών κατά 17,7 %, μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 13.3 %, ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαίου διαμορφώθηκε στο 8,4 %», δήλωσε ο κ. Γαμβρίλης.

     

    Παίρνοντας το λόγο ο CEO Αλ. Αντωνόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ, ωστόσο και αυτά αναμένουν να λήξει το μέγα ζήτημα που δεν είναι άλλο από το deal με τους εταίρους.

     

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος κατά την τρέχουσα περίοδο είναι οι συνθήκης περιορισμένης ρευστότητας λόγω της εκροής καταθέσεων και της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA», υπογράμμισε ο CEO και πρόσθεσε πως «το πρόβλημα των κόκκινων δανείων εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη στήριξη των νομισματικών πολιτικών της ΕΚΤ.»

     

    O ίδιος πρόσθεσε πως «στόχος της Attica Bank ΑΤΤ, της μόνης εισηγμένης μη συστημικής τράπεζας στη χώρα μας, χωρίς συμμετοχή του ΤΧΣ στο κεφάλαιο της, είναι να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς των υποδομών/ κατασκευών, της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πυρήνα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

     

    «Το 2013 η Τράπεζα κατάφερε να ανακεφαλοποιηθεί με δικά της μέσα, παραμένοντας αυτόνομη. Τώρα, το 2015, με τη στήριξη του βασικού μετόχου και των λοιπών μετόχων μας, θα τα καταφέρουμε και πάλι, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις ενέργειες μας για τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

     

    Δυο ξένα funds

     

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr ενδιαφέρον για να μπουν στην ΑΜΚ έχουν εκφράσει δυο ξένα επενδυτικά funds,ενώ το ΤΣΜΕΔΕ, αν χρειαστεί, θα καλύψει ποσοστό άνω του 51% της ΑΜΚ.

     

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα δυο funds συν το ΤΣΜΕΔΕ αναμένεται να καλύψουν ποσοστό ανω του 75% της επικείμενης ΑΜΚ.

     

    Πηγή: http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1343286/attica-bank-dyo-xena-funds-endiaferontai-na-mpoyn.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Τα ξενα funds δεν βαζουν και κανενα φραγκο στα αποθεματικα, μπας και γλιτωσουμε τις αυξησεις ή για να τα εχει το κρατος για μια ωρα αναγκης?

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.