Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εργοτάξια: Απαγόρευση εξωτερικών χειρωνακτικών εργασιών στη ΒΑ Αττική


    Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιο του, καθιστά υποχρεωτική την άμεση παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8/2024.

    Εξαιτίας των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βορειοανατολική Αττική, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα, καθιστά υποχρεωτική την άμεση παύση χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8/2024 και καλεί τους εργοδότες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσής τους, να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

    Συγκεκριμένα:

    • Οι εργοδότες επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές στην Αττική που πλήττονται από τις πυρκαγιές οφείλουν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 32 του ν. 5053/2023, να συμμορφώνονται άμεσα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, ιδίως μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική εκκένωση ή την προληπτική απομάκρυνση πολιτών.
    • Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται στον Βορειοανατολικό Τομέα Αττικής και για τις ημέρες Δευτέρα 12/08/2024 και Τρίτη 13/08/2024, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, ενδεικτικά αναφερόμενες εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της κοινής ωφέλειας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (M.M.E.), καθώς και των υπηρεσιών/εργασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυρκαγιών, τη διάσωση και την περίθαλψη ανθρώπων και ζώων. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ζωής είναι και σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτική».

    Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παύση εργασιών και τις σχετικές κυρώσεις, δείτε τη συνημμένη εγκύκλιο.

    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ _ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗ_12.08.2024





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μάλλον η ερώτηση θα πρέπει να είναι διαφορετική.

    Πως λέγεται κάποιος που είτε από αμέλεια είτε από δόλο ευρισκόμενος στην ανώτατη διοικητική θέση ευθύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας να αφήνει ανελλιπώς την καταστροφή της χώρας και την καταστροφική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χωρίς να μεριμνά-ως οφείλει-για να αποφευχθούν.

    Από την άλλη, "κόντρα" ερώτηση, πως λέγεται ένας λαός που το επιτρέπει;

    Να συζητηθεί πλέον τι;

    Αν και πως μπορούν να σβήνουν οι φωτιές, όταν και στην κάθε ραχούλα ο κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι οι φωτιές μπαίνουν από εμπρηστές για συγκεκριμένους σκοπούς; (τηρώ επιφύλαξη για κάποιες ελάχιστες που συνέβησαν από δίκτυο Η.Τ της ΔΕΗ ή κεραυνούς κλπ_

    Ότι κάθε Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο η χώρα μας καίγεται και ως δια μαγείας στα καμένα βουνά "φυτρώνουν" αιολικά πάρκα; (όλοι φαντάζομε γνωρίζετε την απόφαση ΣτΕ όπου ορίστηκε ότι δεν χρειάζεται η ολοκλήρωση της αναδάσωσης για να εγκατασταθούν αιολικά)

    Ότι κάθε καλοκαίρι η θερμοκρασία στις πόλεις μας ανεβαίνει κατακόρυφα (και δεν φταίει μόνο το φαινόμενο της θερμικής νησίδας) αφού χωρίς δέντρα, θάμνους, βλάστηση, ποταμούς και λίμνες με νερό, το φαινόμενο δροσισμού (τις νύχτες) δεν λειτουργεί, αφού όλα έχουν καταστραφεί

    Ότι κάθε καλοκαίρι λέμε το νερό-νεράκι, αφού πέραν των ελλιπών ενεργειών του κράτους για την ορθή διαχείριση-εκμετάλλευση προς όφελος της κοινωνίας-υδάτων, η έλλειψη δέντρων λόγω πυρκαγιών δεν μπορεί να συντελέσει στην συγκράτηση των νερών και να εξελίσσεται το φυσικό φαινόμενο της εξατμισοδιαπνοής όπως εξελίσσονταν τις περασμένες δεκαετίες.

    Ότι θρηνούμε ανθρώπους, πολίτες, πυροσβέστες, πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας γιατί κάποιοι "αποφάσισαν" να μετατρέψουν τη χώρα μας σε κρανίου τόπο;

     

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Πωπω πολύ κλάαααμα ρε παιδάκι μου ... πολύ ευαισθησία ... για τις πυρκαγιές και τα "μπαζώματα" για την κυβέρνηση μετά το 2019, για τη κυβέρνηση 2015-2019 με τις καταστροφικές φωτιές και κυρίως το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018 μούγκα για τον πρόεδρο που ΣΦΥΡΙΖΕ ασυναρτησίες!!! Ψεκασμοί και συνωμοσίες ...

    Link to comment
    Share on other sites

    1 ώρα πριν, akakios said:

    Πωπω πολύ κλάαααμα ρε παιδάκι μου ... πολύ ευαισθησία ... για τις πυρκαγιές και τα "μπαζώματα" για την κυβέρνηση μετά το 2019, για τη κυβέρνηση 2015-2019 με τις καταστροφικές φωτιές και κυρίως το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018 μούγκα για τον πρόεδρο που ΣΦΥΡΙΖΕ ασυναρτησίες!!! Ψεκασμοί και συνωμοσίες ...

    Βιάζεσαι...

    Παράθεση

    Δηλαδή σε συνθήκες "πυροθύελλας", αν το δεχθούμε κι αυτό, πρέπει να χαθούν 105 άτομα για πλάκα; Και αυτοί που σώθηκαν στη θάλασσα να "ψαρεύονται" από ιδιωτικά σκάφη; 

    Δυστυχώς, "το κράτος έχει συνέχεια". Το οποίο δικαιώνει τη λαϊκή ρήση στη "μαλλιαρή": Όλα τα γουρούνι@ ίδια μούρη έχουν. 

    Konstantinos IB  26/7/21 08:35

     

    Παράθεση

    Αυτή η συνεχιζόμενη εγκληματική αμέλεια του ελληνικού κράτους Α.Ε. πρέπει να πάρει τέλος. Δεν κερδίζουμε τίποτε ούτε με δικογραφίες, ούτε με κατηγορίες, ούτε με ξύλο στους δημάρχους. Και φυσικά ούτε με λογισμικά και ηλεκτρονικές απεικονίσεις. Όχι πως δεν χρειάζονται όλα αυτά αλλά δεν θα αλλάξουν κάτι ουσιαστικό κι εμείς θα κλαίμε πάντα τις περιουσίες μας και τους ανθρώπους μας.

    Edited Ιούλιος 29 , 2021 by Konstantinos IB

    Και επειδή, εγώ τουλάχιστον, δεν είμαι κομματόσκυλο κανενός, ούτε κρατικοδίαιτος, ούτε κλακαδόρος, σου παραθέτω τμήματα των τοποθετήσεών μου για το Μάτι πριν 3 χρόνια. Και αυτές είναι οι πιο ήπιες. Γύρνα να τις δεις.

    Όσο για τους ψεκασμούς και τις συνωμοσίες μαζί σου είμαι, έχεις απόλυτο δίκιο, θυμάμαι ακόμη τις "Ασύμμετρες Απειλές" και τον "αντιστεκόμενο πρωθυπουργό στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ", που μετέτρεψαν τους 45 νεκρούς των πυρκαγιών της Ηλείας του 97, τα εκατομμύρια καμένα στρέμματα, τα χιλιάδες καμένα ζώα και τα 1500 κατεστραμμένα σπίτια...σε νέα κυβερνητική εντολή! 

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites

    On 13/8/2024 at 11:03 ΜΜ, akakios said:

    😄😄😄

    Και αφού φαίνεσαι άνθρωπος με χιούμορ, να σου θυμίσω, με βάση στοιχεία που δίνουν μερικά κανάλια, ότι την περίοδο Κώστα Καραμανλή κάηκαν περίπου 2,5 εκ. στρέμματα πανελλαδικά, την περίοδο Τσίπρα (με εξαίρεση το Μάτι) κάηκαν 0,75 εκ και την περίοδο Κυριάκου κάηκαν - τουλάχιστον μέχρι τώρα - 2,6 εκ. Μαζί πάνε τα δύο μπλε παλληκάρια, είναι κοντά στα ρεκόρ. 

    Να σου θυμίσω επίσης ότι την περίοδο του Κ. Καραμανλή κάηκε η μισή Αττική και τώρα κάηκε η υπόλοιπη συν τη μισή που είχε καεί το 2008 και είχε αρχίσει να αναζωογονείται.

    Και μιας και μιλάγαμε για συνωμοσίες και ψεκάσματα να σου θυμίσω φετινά δημοσιεύματα με συλληφθέντα "Γκιουλενιστή" με σπίρτα, στουπιά και οινόπνευμα, έναν συλληφθέντα ψυχοπαθή που ομολόγησε άλλους έξι (!) εμπρησμούς, και τώρα, λέει, πιάσανε και κάτι δεκαπεντάχρονους που έβαλαν φωτιά στο Πανόραμα Βούλας "για πλάκα". Οοόλοι αυτοί λοιπόν κάθε χρόνο μας καίνε τα δάση στην Αττική!!! Και ειδικά ρε παιδί μου, κοίτα σύμπτωση λοιπόν, όλοι αυτοί μας μπουμπουρίζουν τις περιόδους που κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία.

    Τέλος να σε ενημερώσω ότι ένας δημοσιογράφος από περιφερειακό κανάλι, μόλις χθες, μας είπε ότι...οι φωτιές έφτασαν μέχρι την Πλατεία του Χαλανδρίου ...ΝΑΙ...από τους ακαθάριστους κήπους!!!  

    Γέλα τώρα με την ψυχή σου.

    Edited by Konstantinos IB
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.